Sondaj despre prezența NATO în România, Deveselu și cel mai mare dușman al intereselor țării
Sondaj despre prezența NATO în România, Deveselu și cel mai mare dușman al intereselor țării
Avangarde a realizat un sondaj despre scutul antirachetă de la Deveselu, prezența militară NATO în România, dar și despre cel mai mare dușman al intereselor României.
Sondajul Avangarde a fost realizat în perioada 17-20 octombrie 2018, pe un eșantion de 803 perosane, folosind metoda CATI și are o marjă de eroare de 3,2% pentru un nivel de încredere de 95%.
Din punct de vedere militar, românii sunt de părere că NATO ar trebui să rămână la numărul de militari pe care îi are în prezent în țara noastră. Un procent covârșitor de 53% este de această părere, 33% consideră că numărul soldaților ar trebui mărit, iar 14% dintre români cred că numărul de militari NATO ar trebui micșorat.
În ceea ce privește relația cu Rusia 47% dintre români consideră că ea trebuie îmbunătățită, 29% doresc ca ea să rămână așa iar 24% cred că România ar trebui să se distanțeze și mai mult de Moscova.
Scutul de la Deveselul, cel care a creat o tensiune între Rusia și NATO, este văzut de români ca un lucru bun (59%). Doar 20% consideră scutul NATO din România un lucru rău iar 21% au declarat că nu știu despre ce e vorba
Cu toate că românii au răspuns în majoritate că relația cu Rusia ar trebui să se îmbunătățească, 31% dintre ei consideră Rusia ca cel mai mare dușman al intereselor României. Moscova e urmată la distanță foarte mare de Ungaria cu 9%, SUA 5%, Franța 4% și Germania tot 4%.
La întrebarea „Credeţi că, în continuare, SUA ar trebui să rămână principalul partener strategic al României?”, 74% dintre respondenţi au spus „Da”, iar 26% au spus „Nu”.
Studiul a fost realizat, la nivel naţional, prin metoda CATI, în perioada 17 – 20 octombrie, pe un eşantion de 803 subiecţi. Marja de eroare este 3,2%, pentru un nivel de încredere de 95%
Sursa: defenseromania.ro
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Actualitate
Lista cu Olimpiadele și concursurile internaționale recunoscute pentru echivalarea la Bacalaureat 2025, publicată de Ministerul Educației
Lista cu Olimpiadele și concursurile internaționale recunoscute pentru echivalarea la Bacalaureat 2025, publicată de Ministerul Educației Lista cu Olimpiadele și concursurile internaționale recunoscute pentru echivalarea probei scrise la examenul de Bacalaureat 2025 a fost publicată miercuri, 18 decembrie 2024, de Ministerul Educaţiei. Citește și: Cadrele didactice, studenții, foștii olimpici și cercetătorii vor fi plătiți cu […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 5 zile
Bradul de Crăciun. Cum și când se împodobește. Istoria împodobirii bradului
-
Curier Județeanacum 5 ore
Mesaje de Crăciun 2024 în limba italiană, traduse în limba română. Cântece tradiționale de Crăciun în limba italiana
-
Sănătatea și naturăacum 5 zile
15 decembrie: Ziua Internațională a Ceaiului
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
Nume care se sărbătoresc de Sfântul Daniel 2024. Viața Sf Daniel și semnificația numelui
-
Curier Județeanacum 9 ore
Obiceiuri, tradiții și superstiții de Ignat – Ziua sacrificării porcului de Crăciun
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
Mesaje de Sfântul Daniel 2024: URARI, FELICITARI și SMS-uri de LA MULȚI ANI pe care le poți trimite celor dragi