Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Politică Administrație

Florin Roman, deputat PNL: Am depus un amendament de exceptare la plata a unor taxe absurde de către primarii și consilii județene

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

In calitate de deputat, am introdus un amendament la legea de modificare și completare a Legii 215/1997, privind Casa Socială a Constructorilor, prin care solicit exceptarea de la plata a unor contribuții absurde.

In baza acestei legi, primăriile și consiliile județene sunt obligate sa plătească către Casa Socială a Constructorilor echivalentul a 0,5 % din devizul general al fiecărei investiții publice realizate, indiferent de forma de finanțare. Acești bani sunt folosiți ulterior pentru plata muncitorilor din construcții, angajați de firme private, in proporție de 75 % din salariul de baza, pe timp de iarna, maxim 3 luni.

Este foarte ciudat faptul ca plata acestor ajutoare financiare nu se face exclusiv din bugetul firmelor private de construcții, și sunt folosiți bani luați in mod absurd de la primarii și consilii județene. Conducerea Casei Sociale a Constructorilor este asigurata de reprezentanți ai patronatelor și sindicatelor din construcții. Și vorbim de zeci și sute de milioane de euro luate in cei 19 ani de funcționare, de la primarii și consilii județene. Unitățile administrativ teritoriale sunt târâte in procese de Casa Socială a Constructorilor care finanțează salariile muncitorilor privați pe timp de iarna pentru partenerii lor, din bani de la stat.

In calitate de președinte al Comisiei de Administrație Publica din Camera Deputatilor am solicitat și ca noi sa fim raportori, alături de colegii de la Comisia de munca, pentru ca mi se pare impardonabil ca aceasta comisie sa fie “sărită” in condițiile in care, prin aceasta lege, bugetele locale sunt tocate. După așa zisa revoluție fiscală, când de la primarii și consilii județene s-au luat peste 10 miliarde de lei, aproape 1000 de comune nu mai au bani decât pentru funcționare. E timpul ca nimeni sa nu mai “mulgă” bugetele locale după bunul plac.

Florin Roman, deputat PNL


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Anunț de mediu: Modernizarea sistemului de scurgere a apei pluviale, satul Reciu, comuna Gârbova

Bogdan Ilea

Publicat

în

Anunț de mediu: Modernizarea sistemului de scurgere a apei pluviale, satul Reciu, comuna Gârbova COMUNA GÂRBOVA, titular al proiectului „MODERNIZAREA SISTEMULUI DE SCURGERE A APEI PLUVIALE, SATUL RECIU, COMUNA GÂRBOVA, JUDEȚUL ALBA”, anunță publicul interesat asupra luării deciziei etapei de încadrare de către Agenția pentru Protecția Mediului Alba, în cadrul procedurii de evaluare a impactului […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea