Rămâi conectat
PSD Alba - Alegeri Locale 2024

Actualitate

Consiliul Judeţean Alba a dat startul Proiectului „Monumente de for public” destinat localităţilor rurale

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

AUR - Alegeri Locale 2024

    Reuşita proiectului „Să ne cunoaştem monumentele din zona Cugir – Câmpul Pâinii”, promovat în cursul anului trecut de o echipă coordonată de consilierul local Aurel Voicu s-a bucurat de un interes major din partea autorităţilor judeţene. Pornind de la acest exemplu, preşedintele Consiliului Judeţean Alba, Ion Dumitrel, spunea la reuniunea de finalizare a proiectului desfăşurată la Colegiul Tehnic „I.D. Lăzărescu” Cugir că va extinde şi susţine acest valoros demers pentru toate localităţile judeţului. Şi după cum a promis, aşa a şi făcut. Având la bază Legea nr. 120\2006, autoritatea judeţeană a dat startul proiectului „Monumente de for public”, proiect care constă în identificarea monumentelor de for public din judeţul Alba, din mediul rural, în scopul protejării şi punerii în valoare a acestora, educarea tinerilor pentru preţuirea valorilor şi istoriei locale.
Potrivit preşedintelui Ion Dumitrel, a fost stabilit calendarul de derulare a proiectului şi anume: l ianuarie-februarie 2012, lansarea proiectului la comune (primării); l februarie-iunie 2012, documentare şi întocmire fişe; l iunie-septembrie 2012, festivităţi de premiere. În acest sens au fost informaţi primarii şi cei implicaţi în demers cu privire la derularea proiectului şi legislaţia în domeniu, s-au transmis spre întocmire fişele monumentelor de for public şi s-a propus bugetul pentru proiect estimat la 10.000 de lei.
În cadrul acţiunii urmează a se realiza eseuri, materiale fotografice, machete de către elevi referitoare la monumente sau evenimente legate de acestea. Premierea constă într-un premiu pentru cea mai documentată fişă, 3 premii pentru elevi – prezentarea celor mai bune materiale. După cum preciza preşedintele Ion Dumitrel, parteneri în proiect sunt Consiliul Judeţean, primăriile, şcolile – cadre didactice, elevi, preoţi, bibliotecari, directori de cămine culturale, persoane implicate în viaţa culturală a satului ş.a.
Constantin PREDESCU


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Ciclonul care a provocat distrugeri în Europa se îndreaptă spre România: Vremea urmează să se înrăutățească

Bogdan Ilea

Publicat

în

Ciclonul care a provocat distrugeri în Europa se îndreaptă spre România: Vremea urmează să se înrăutățească Luna mai se caracterizează printr-o vreme extrem de schimbătoare, atât în România, cât și în restul Europei. Conform specialiștilor în meteorologie, ciclonul care a provocat distrugeri în Italia urmează să afecteze și România. Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea