Primăria Arieşeni nu este ajutată de localnici în lupta cu nămeţii
În ultimele zile, în Munţii Apuseni a nins ca-n basme, spre bucuria proprietarilor de pensiuni din staţiunile montane şi a administratorilor pârtiilor de schi de la Vârtop, comuna Arieşeni, dar şi a gospodarilor din zonă care îşi refac rezervele de apă grav afectate de secetă. Zăpada depusă depăşeşte în unele locuri o jumătate de metru, iar autorităţile fac cu greu faţă iernii dezlănţuite.
Primăria Arieşeni a mobilizat utilajele de deszăpezire pentru degajarea străzilor şi a drumurilor, în special a celor spre instituţiile de interes local, cum ar fi şcolile. Dar eforturile administraţie sunt zădărnicite de viscol, care îngreunează intervenţia echipelor de deszăpezire, la scurt timp după îndepărtarea nămeţilor depunându-se în spatele TAF-urilor alt strat de nea. Ca-n „Meşterul Manole”. Iar asta pentru că Primăria Arieşeni se luptă singură cu troienele şi, având în vedere suprafaţa mare a comunei, care are nu mai puţin de 18 sate, utilajele nu răzbesc să cureţe toate drumurile de acces.
Ar fi bine ca atât proprietarii de pensiuni sau de pârtii, cât şi localnicii să-şi amintească regula pe care o respectau cu sfinţenie strămoşii lor, de a îndepărta zăpada din faţa imobilelor. Mai mult, de la baza pârtiei de schi de la Vârtop până aproape de localitatea Arieşeni sunt parcate maşinile turiştilor, coloana întinzându-se pe câţiva kilometri, făcând şi mai dificilă intervenţia drumarilor, care la rândul lor ar trebui să fie mai activi în zonă. Cu toţii ne dorim dezvoltarea turismului în judeţul Alba, dar tot turiştii vor fi cei care se vor plânge că nu au putut să ajungă în staţiunile noastre montane sau să plece spre casă, dacă nu se acţionează prompt şi eficient pentru degajarea părţii carosabile de nămeţi. (Ţ.P.Ş.)
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Actualitate
Tehnica „spoofing”, o nouă metodă de înșelăciune: Cum poți rămâne fără bani în cont în urma unor apeluri de la falși angajați ai băncilor
Tehnica „spoofing”, o nouă metodă de înșelăciune: Cum poți rămâne fără bani în cont în urma unor apeluri de la falși angajați ai băncilor În ultima perioadă, au fost înregistrate mai multe cazuri prin care au fost comise fapte de natură penală, utilizându-se tehnica „spoofing”. Autorii, folosind aplicații VoIP (voice over IP), cu numere de […]