Rămâi conectat

Ştirea zilei

Un antreprenor din Alba a inventat casa care este gata în şase zile. Construcțiile montate precum o jucărie LEGO, realizate într-o fabrică din inima Munților Apuseni

Ziarul Unirea

Publicat

în

Un antreprenor din județul Alba a creat la Câmpeni, un gen de case care pot fi montate precum o jucărie LEGO. Casele sunt produse din panouri speciale, care înglobează, pe de o parte, lemnul, iar pe de altă parte materiale inteligente. O casă poate fi gata în mai puţin de o săptămână.

Sorin Sălăgean conduce o fabrică de mobilă în oraşul Câmpeni, din Munţii Apuseni. Este vorba de Montana Câmpeni, care are deja peste 200 de angajaţi. La cererea unui partener din Olanda, a început să lucreze la modelul unei case ieftine, uşor de construit şi rezistente. Cu ajutorul meşterilor recrutaţi de pe Valea Arieşului, el a reuşit să creeze o casă construită cu ajutorul unor panouri de tip LEGO. O locuinţă de 50 de metri pătraţi poate fi gata în mai puţin de o săptămână, spune Sorin Sălăgean.

Casele produse în Câmpeni sunt uşor de transportat şi pot fi mutate. Astfel, dacă proprietarul unui teren doreşte să şi-l vândă şi să se mute într-un alt oraş sau într-un alt cartier, el poate să îşi ia casa cu sine. Aceste locuinţe sunt predate beneficiarilor gata finisate şi cu instalaţiile funcţionale, care pot fi racordate direct la reţelele de utilităţi, mai spune Sorin Sălăgean.

Casele construite de meşterii din Transilvania au mare trecere în staţiunile turistice olandeze, însă ele ar putea fi o soluţie şi pentru oraşele româneşti care se dezvoltă rapid, precum Clujul. Preţul pentru o astfel de casă variază între 600 şi 800 de euro pe metrul pătrat, în funcţie de finisaje. Casa poate fi mobilată şi cu piese originale, produse pe măsura camerelor, în aceeaşi fabrică din Câmpeni.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

VIDEO | Gest de umanitate la Alba Iulia: Recipiente cu apă pentru animalele străzii, amplasate de o femeie în fața magazinului unde lucrează. ”Și ele sunt suflete și au nevoie de apă”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Gest de umanitate la Alba Iulia: Recipiente cu apă pentru animalele străzii, amplasate de o femeie în fața magazinului unde lucrează. ”Și ele sunt suflete și au nevoie de apă” Și animalele suferă cumplit în perioada de caniculă și nu sunt afectate de temperatuirle sufocante de afară, nu doar oamenii. Pe Bulevardul Transilvaniei din Alba […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea