Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Bugetarii cu handicap grav sau accentuat primesc un spor salarial de 15%

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

O hotărâre a Guvernului publicată recent în Monitorul Oficial stabilește că toate persoanele care lucrează la stat și care dețin un certificat de încadrare în grad de handicap grav sau accentuat primesc, fără a se ține seama de tipul handicapului, un spor pentru munca desfășurată în timpul programului normal de lucru. În trecut, de acest spor beneficia doar o categorie de persoane cu handicap.

Mai exact, actul normativ prevede ca toate persoanele angajate la stat ce au un certificat de handicap, fie el considerat grav sau accentuat, să primească un spor la salariul de bază pentru activitatea desfășurată în timpul programului normal de muncă. Sporul de care beneficiază toate persoanele cu handicap reprezintă 15% din salariul de bază, solda de funcție, salariul de funcție sau indemnizația de încadrare.

Așa cum spuneam mai sus, sporul se acordă tuturor celor cu dizabilități, indiferent de tipul handicapului. Astfel, conform actului normativ, sporul se acordă pentru handicap grav sau accentuat fizic, vizual, auditiv, surdocecitate, somatic, mintal, psihic, HIV/SIDA, asociat și boli rare.

În trecut, de acest spor beneficiau doar persoanele nevăzătoare încadrate în grad de handicap grav sau accentuat, iar această situație reprezinta, în mod evident, o nedreptate pentru celelalte categorii de persoane cu dizabilități.

Așadar, măsura acordării sporului de 15% din salariul de bază tuturor persoanelor cu handicap reprezintă o acțiune menită să repare diferențele ce existau în trecut și să asigure egalitatea drepturilor persoanelor cu dizabilități încadrate în grad de handicat grav sau accentuat, indiferent de tipul acestuia.

Sursa: avocatnet.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Minivacanță de Paște 2024: Șase zile libere pentru români. Ce a anunțat Ministerul Muncii

Bogdan Ilea

Publicat

în

Minivacanță de Paște 2024: Șase zile libere pentru români. Ce a anunțat Ministerul Muncii Ministerul Muncii a oficializat că mini-vacanța de Paște va fi de 6 zile pentru români și în acest an. Această decizie a fost luată pentru a crea o „punte” între 1 mai și sărbătorile pascale. Citește și: Mesaje de Paste fericit […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea