FOTO. Construcția Băilor Sărate de la Ocna Mureș, în plină desfășurare: Locul este unic pentru cea mai mare puritate de sare, de 98%
Lucrările la Construcția Băilor Sărate de la Ocna Mureș sunt în plină desfășurare. Acestea au început la începutul lunii septembrie, iar baza de tratament și agrement ar urma să fie finalizată la începutul anului 2021, termenul de construcție fiind de 30 de luni.
”Lucrările la Băile Sărate și ocolitoarea orașului Ocna Mureș continua…investiții realizate in parteneriat cu Consiliul Județean Alba!!!”, a scris vicepreședintele CJ Alba, Marius Hațegan, pe Facebook.
Ocna Mureș, oraș care a fost zeci de ani pe harta turistică a României prin Băile Sărate, revine în rândul stațiunilor balneare. Aici vor fi investiți aproape șase milioane de euro în amenajarea unei baze de tratament și agrement, cu centre de sănătate, recuperare și bazine cu apă dulce și sărată.
Primăria Ocna Mureș a semnat contractul în valoare de 5,9 milioane de euro pentru revitalizarea ”Băilor Sărate”, banii fiind alocați de administrația locală și Consiliul Județean Alba, fiecare în procent de 50%. Licitația a fost câștigată de Asocierea S.C. TCI Contractor General S.A. (Cluj-Napoca) – S.C. Iasicon S.A. (Iași).
Investiția presupune construirea unui complex turistic cu spaţii cu destinaţii multiple, printre care bază de agrement, sală de fitness, restaurant, săli de tratament terapeutice, recuperare medicală, înfrumuseţare şi sănătate, magazin de echipamente şi produse balneare și cosmetice, piscină, locuri de joacă pentru copii.
De asemenea, obiectivul va avea o bază proprie de cură balneară, cu piscină de tratament, săli de consultaţii medicale şi masaj, dar şi spaţii pentru practicarea de activităţi sportive cu piscine exterioare, saune şi săli de gimnastică.
Astfel, staţiunea va oferi mai multe servicii prin centrele de sănătate, recuperare, înfrumuseţare şi divertisment.
Baza de tratament şi agrement ar urma să fie finalizată la începutul anului 2021, termenul de construcție fiind de 30 de luni.
Bazinele exterioare vor avea o suprafaţă peste 1.700 de metri pătraţi, iar în jurul acestora vor fi amenajate spaţii verzi, unde se vor planta arbuşti şi tufişuri.
Investiţia se realizează ţinând cont de potenţialul balnear al apelor care se află în Ocna Mureş, iar bază de tratament va deservi atât locuitorii oraşului, zonă limitrofă, dar şi potenţialii turişti.
Baza de tratament și agrement va fi amenajată pe un teren ce are o suprafață de peste 10.000 de metri pătrați.
În 1936, la Ocna Mureş s-a înfiinţat Oficiul local de cură şi turism, care a funcţionat până în 1948, când a fost desfiinţat de regimul comunist.
Baile Ocna Mureş au fost zeci de ani principala atracţie a oraşului, dar şi un loc de tratament pentru cei care sufereau de afecţiuni reumatice şi ginecologice. Datele statistice arată că în anii 1980, ajungeau aici, în fiecare an, între 7.500-8.000 de oameni din întreaga ţară. Pe harta turistică a ţării era cotată pe locul doi, după Slănic-Moldova.
[nggallery id=6157]
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Ştirea zilei
Un bărbat din Sebeș și-a bătut soția până a băgat-o în spital, pe fondul infidelității. Copiii familiei au anunțat autoritățile
Un bărbat din Sebeș și-a bătut soția până a băgat-o în spital, pe fondul infidelității. Copiii familiei au anunțat autoritățile Un bărbat din Sebeș a fost condamnat la 2 ani de închisoare cu executare, după ce în luna iunie 2024 și-a bătut cu bestialitate soția până a băgat-o în spital. Victima a necesitat 45-50 de […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
21 noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Ovidenia, prima sărbătoare de la începutul Postului Crăciunului
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
21 noiembrie, Ziua Mondială a Salutului. Cel mai popular cuvânt de salut este „Hello”
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
21 Noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Tradiţii şi superstiţii de Sărbătoarea Luminii
-
Opinii - Comentariiacum 15 ore
23 noiembrie 1940: România a semnat aderarea la Pactul Tripartit, alături de Germania, Italia și Japonia. Ce se urmărea prin acest act
-
Opinii - Comentariiacum 24 de ore
23 noiembrie – Zborul Marii Uniri: Povestea aviatorului mort în anonimat, care a zburat la -40 de grade cu documentele Marii Uniri de la 1 decembrie 1918
-
Opinii - Comentariiacum 5 zile
19 noiembrie: Ziua internațională a BĂRBATULUI. Tradiții în lume specifice sărbătorii