Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

România deține locul al patrulea în Uniunea Europeană la producția de miere

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

România deține locul al patrulea în Uniunea Europeană la producţia de miere, dar din cele peste 12.249 de tone exportate anul trecut, 80% a ajuns în ţări europene. Pe primul loc este Germania cu 38% din cantitate, iar apoi Italia cu 19%.

Consumul de miere a început să crească și la noi chiar dacă a ajuns la doar 500 de grame de locuitor, ceea ce înseamnă un sfert din cât mănâncă occidentalii. În aceste condiţii, mulţi fermieri preferă să exporte mierea.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Dintr-un singur stup, anual, un apicultor obţine 10 kilograme de miere, fie că vorbim despre miere de salcâm, de miere sau de floarea-soarelui. Iar la nivel naţional avem o producţie totală de 20.000 de tone, într-un an bun, nu s-a întâmplat aşa şi anul acesta astfel încât avem o cantitate la jumătate. Asta deşi sunt peste 1,6 milioane de familii de albine.

Din producţia obţinută, 90% merge la procesatori autorizaţi, iar 10% se vinde direct.

Sursa: economica.net


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Legea mirosurilor te poate lăsa fără bani în portofel! Amenzi de 30.000 de lei pentru cei care stau la bloc pentru mirosul de mâncare gătită!

Unirea Ziarul

Publicat

în

Legea mirosurilor te poate lăsa fără bani în portofel! Amenzi de 30.000 de lei pentru cei care stau la bloc pentru mirosul de mâncare gătită! Inițiatorii legii mirosurilor au explicat cum pot fi trași la răspundere cei care stau la bloc, în cazul în care ceilalți locatari se plâng de mirosul de mâncare gătită. Legea […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea