FOTO/VIDEO: Georgeta Țălnar Art & Gallery. Un loc ascuns de forfota orașului, unde găsești Nemurirea.
Se spune că sufletul este acea scânteie divină care ne însuflețește pe toți, iar personalitățile noastre se reflectă în spiritele noastre. Astfel, fiecare dintre noi posedă un suflet într-o culoare individuală, ca o oglindă a ceea ce suntem și a ceea ce ne face cu adevarat oameni. Cu aceasta ocazie, permiteți-ne să vă facem cunoscut Sufletul minunat al Georgetei Talnar care va dăinui pentru totdeauna prin lucrările ei de artă.
Georgeta Țălnar Art & Gallery este o explozie de culoare. Este, dacă vreți, o explozie de suflet, de emoție, mister si frumos. Cu mult entuziasm, dragoste nemarginită și simțind în permanență călăuzirea mamei, Sendy și Cristi au reușit în 18 zile și nopti să pregătească Locul în care timpul se oprește. Aflat în Alba Iulia, în inima cetății Alba Carolina, “Georgeta Talnar Art & Gallery” este locul în care arta se îmbină armonios cu relaxarea și atemporalitatea”, spune Sendy.
Aici, la Mosquito, în casa de suflet a Getei Țălnar, al cărei design arhitectural a fost gândit, creat de ea, sunt expuse aproximativ 70 de litografii – tablouri ale pictoriței, tablouri cu animale, peisaje, natură statică, portrete, autoportrete, scene gen și o icoană, învăluite lin, între palmele melodiilor preferate. Exista si lucrări expuse chiar din 1979. Și ferestrele sunt vitralii cu lucrările ei.
Pentru cei interesați, lucrările artistei, peste 500 găsite de familie în momentul de față, vor fi cuprinse într-un Catalog și vor putea fi achiziționate pe bază de comandă.
Geta Țălnar a desenat foarte mult omul. Pasiunea ei era portretul. Studia oamenii, mâinile oamenilor, expresia feței lor, dar, în egală măsură surprindea și căldura din ochii bătrânilor și mâinile lor tăcute.
Lucrările ei exprimă trăirile profunde pe care le-a avut și starea de spirit în care se afla. Se inspira foarte mult din realitate, din ce simțea, din trăirile din timpul zilei, din oamenii cu care interacționa.
Multe desene realizate în 2016 simbolizau o femeie care stă în anumite poziții, cu o trăire interioară intensă, probabil durere, și de fiecare dată deasupra ei apărea o mână salvatoare care o proteja, o liniștea, care îi transmitea, cumva, că va fi bine. Se inspira din viața de zi cu zi sau din vise.
Tablourile artistei sunt lucrate în acuarelă, ulei, cărbune, creion, a făcut schițe cu pixul și cea mai inovatoare posibilitate de desen, în cafea. Da, Geta Țălnar a realizat tablouri în cafea.
Criticii de artă care au analizat lucrarile artistei, au spus că ”lucrărilor nu le lipsește nimic. A fost un Artist Fenomen. Păcat că nu a fost mai rapid promovată”.
A pictat în tinerețe. Apoi, a pus pe primul loc familia, copiii, binele și bunăstarea lor. Noaptea, când toate erau în bună ordine se putea cufunda în lumea culorilor, fără nicio grijă.
În 2013, ca urmare a unei frumoase acțiuni de arta organizate de Sendy Club (clubul de sport unde Georgeta se simțea Libera, plina de Viata si Fericita), la Piscina Winner`S Club Țălnar, în cadrul Evenimentului “Portrete și Caricaturi”, Georgeta Țălnar s-a resuscitat ca Artist, a luat cu emoție creionul în mâna-i fermecată și a început să-și aștearnă Spectaculosul Talent pe hârtie.
Talentul sau a fost descoperit si apreciat, la sfârșitul anului 2016, și de Președintele Federației Mondiale de Arta Zervas Art Clubs, Panagiotis Zervas, care a crezut în talentul Georgetei, trimiâăndu-i acesteia, în repetate rânduri, invitații de a participa la Simpozionul Internațional de Artă din Grecia, la Thessaloniki, sub egida UNESCO. Plină de emoție și sustinută de familie, Georgeta a răspuns afirmativ și, în ianuarie 2017, a stat la aceeași masă cu artiști consacrați din întreaga lume, fiind Surpriza Evenimentului, întrucat Georgeta Țălnar a fost Talent înnăscut, Autodidact, Diamant șlefuit prin propria-i muncă și iubire pentru Artă, Artist nepervertit de educația academică. Aici a fost apreciată și a simțit pentru prima dată confirmarea talentului ei, a valorii ei ca artist.
Apoi, a urmat prima ei expoziție, prima dată când ”a ieșit din culise”, în martie 2017, de Zilele Francofoniei, la Casa de cultură a studenților din Alba Iulia, prin Centrul ”Augustin Bena”, expoziție care s-a numit ”Culorile sufletului meu”.
Și, când a început să strălucească ca artist, când lumea a început să o cunoască, a urmat… un simpozion în Praga, sub egida UNESCO, organizat în memoria ei, în mai 2017. In memoriam Georgeta Țălnar, artist fenomen.
A primit diplome de excelență cât timp a trăit. A fost apreciată de UNESCO. A reușit să primească confirmarea valorii ei ca artist. Și, ce e cel mai important, și-a păstrat frumusețea și demnitatea până la final.
În mai 2018, familia a organizat o expoziție Vernisaj la Museikon în memoria ei, ”Culorile sufletului meu”. A fost confirmarea faptului că ”Cea mai mare realizare a mea au fost copiii, diamantele mele”.
Înainte de a începe o pictură, trebuie să-ți alegi culorile. Sendy și Cristi au ales culorile, au pregătit pictura si au deschis ușile Galeriei în data de 2 august 2018, chiar de ziua Artistei. Se simt privilegiați pentru că pot duce mai departe culorile sufletului ei, păstrate într-un diamant strălucitor care reflectă, în fiecare șlefuire, strălucirea ”prafului de zei”: Georgeta Țălnar Art & Gallery.
Georgeta Țălnar motto:
“Viața este Minunata indiferent ce obstacole ne apar în cale!”
“ Nu duci cu Tine, decât ceea ce dăruiesti!”
Datorita Artistei Georgeta Țălnar, Lumea aceasta este mai Colorată și mai Frumoasă! MULȚUMIM, GETA!
[nggallery id=6012]
https://youtu.be/5J_CE1xsxA0
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Ştirea zilei
UPDATE FOTO | Intervenție pe DC 217 pentru salvarea unei persoane blocate într-o mașină pe care a căzut un arbore
Intervenție pe DC 217 pentru salvarea unei persoane blocate într-o mașină pe care a căzut un arbore Un incident rutier a avut loc vineri, 22 noiembrie 2024, în jurul orei 12.00, pe DC 217, unde o persoană ar fi rămas blocată într-o mașină după ce un copac a căzut peste ea. Citește și: VIDEO | […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Ovidenia, prima sărbătoare de la începutul Postului Crăciunului
-
Opinii - Comentariiacum o zi
21 noiembrie, Ziua Mondială a Salutului. Cel mai popular cuvânt de salut este „Hello”
-
Ştirea zileiacum 4 zile
PROGRAMUL zilei de 1 decembrie 2024, Ziua Națională, la Alba Iulia: Paradă militară, concert Andra și focuri de artificii
-
Opinii - Comentariiacum o zi
21 Noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Tradiţii şi superstiţii de Sărbătoarea Luminii
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
19 noiembrie: Ziua internațională a BĂRBATULUI. Tradiții în lume specifice sărbătorii
-
Ştirea zileiacum o zi
21 noiembrie: Zece ani de la tragedia aviatică de la Mălâncrav. Ziua când Alba Iulia a pierdut un tânăr pilot căpitan