Rămâi conectat

Ştirea zilei

FOTO/VIDEO: Georgeta Țălnar Art & Gallery. Un loc ascuns de forfota orașului, unde găsești Nemurirea.

Publicat

în

Se spune că sufletul este acea scânteie divină care ne însuflețește pe toți, iar personalitățile noastre se reflectă în spiritele noastre. Astfel, fiecare dintre noi posedă un suflet într-o culoare individuală, ca o oglindă a ceea ce suntem și a ceea ce ne face cu adevarat oameni. Cu aceasta ocazie, permiteți-ne să vă facem cunoscut Sufletul minunat al Georgetei Talnar care va dăinui pentru totdeauna prin lucrările ei de artă.

Georgeta Țălnar Art & Gallery este o explozie de culoare.  Este, dacă vreți, o explozie de suflet, de emoție, mister si frumos. Cu mult entuziasm, dragoste nemarginită și simțind în permanență călăuzirea mamei, Sendy și Cristi au reușit în 18 zile și nopti să pregătească Locul în care timpul se oprește. Aflat în Alba Iulia, în inima cetății Alba Carolina, “Georgeta Talnar Art & Gallery” este locul în care arta se îmbină armonios cu relaxarea și atemporalitatea”, spune Sendy.

Aici, la Mosquito, în casa de suflet a Getei Țălnar, al cărei design arhitectural a fost gândit, creat de ea, sunt expuse  aproximativ 70 de litografii – tablouri ale pictoriței, tablouri cu animale, peisaje, natură statică, portrete, autoportrete, scene gen și o icoană, învăluite lin, între palmele melodiilor preferate. Exista si lucrări expuse chiar din 1979. Și ferestrele sunt vitralii cu lucrările ei.

Electrica Furnizare Discount

Pentru cei interesați, lucrările artistei, peste 500 găsite de familie în momentul de față, vor fi cuprinse într-un Catalog și vor putea fi achiziționate pe bază de comandă.

Geta Țălnar a desenat foarte mult omul. Pasiunea ei era portretul. Studia oamenii, mâinile oamenilor, expresia feței lor, dar, în egală măsură surprindea și căldura din ochii bătrânilor și mâinile lor tăcute.

Lucrările ei exprimă trăirile profunde pe care le-a avut și starea de spirit în care se afla. Se inspira foarte mult din realitate, din ce simțea, din trăirile din timpul zilei, din oamenii cu care interacționa.

Multe desene realizate în 2016 simbolizau o femeie care stă în  anumite poziții, cu o trăire interioară intensă, probabil durere, și de fiecare dată deasupra ei apărea o mână salvatoare care o proteja, o liniștea, care îi transmitea, cumva, că va fi bine. Se inspira din viața de zi cu zi sau din vise.

Tablourile artistei sunt lucrate în acuarelă, ulei, cărbune, creion, a făcut schițe cu pixul și cea mai inovatoare posibilitate de desen, în cafea. Da, Geta Țălnar a realizat tablouri în cafea.

Criticii de artă care au analizat lucrarile artistei, au spus că ”lucrărilor nu le lipsește nimic. A fost un Artist Fenomen. Păcat că nu a fost mai rapid promovată”.

A pictat în tinerețe. Apoi, a pus pe primul loc familia, copiii, binele și bunăstarea lor. Noaptea, când toate erau în bună ordine se putea cufunda în lumea culorilor, fără nicio grijă.

În 2013, ca urmare a unei frumoase acțiuni de arta organizate de Sendy Club (clubul de sport unde Georgeta se simțea Libera, plina de Viata si Fericita), la Piscina Winner`S Club Țălnar, în cadrul Evenimentului “Portrete și Caricaturi”, Georgeta Țălnar s-a resuscitat ca Artist, a luat cu emoție creionul în mâna-i fermecată și a început să-și aștearnă Spectaculosul Talent pe hârtie.

Talentul sau a fost descoperit si apreciat, la sfârșitul anului 2016, și de Președintele Federației Mondiale de Arta Zervas Art Clubs, Panagiotis Zervas, care a crezut în talentul Georgetei, trimiâăndu-i acesteia, în repetate rânduri, invitații de a participa la Simpozionul Internațional de Artă din Grecia, la Thessaloniki, sub egida UNESCO. Plină de emoție și sustinută de familie, Georgeta a răspuns afirmativ și, în ianuarie 2017, a stat la aceeași masă cu artiști consacrați din întreaga lume, fiind Surpriza Evenimentului, întrucat Georgeta Țălnar a fost Talent înnăscut, Autodidact, Diamant șlefuit prin propria-i muncă și iubire pentru Artă, Artist nepervertit de educația academică. Aici a fost apreciată și a simțit pentru prima dată confirmarea talentului ei, a valorii ei ca artist.

Apoi, a urmat prima ei expoziție, prima dată când ”a ieșit din culise”, în martie 2017, de Zilele Francofoniei, la Casa de cultură a studenților din Alba Iulia, prin Centrul ”Augustin Bena”, expoziție care s-a numit ”Culorile sufletului meu”.

Și, când a început să strălucească ca artist, când lumea a început să o cunoască, a urmat… un simpozion în Praga, sub egida UNESCO, organizat în memoria ei, în mai 2017. In memoriam Georgeta Țălnar, artist fenomen.

A primit diplome de excelență cât timp a trăit. A fost apreciată de UNESCO. A reușit să primească  confirmarea valorii ei ca artist. Și, ce e cel mai important, și-a păstrat frumusețea și demnitatea până la final.

În mai 2018, familia a organizat o expoziție Vernisaj la Museikon în memoria ei, ”Culorile sufletului meu”. A fost confirmarea faptului că ”Cea mai mare realizare a mea au fost copiii, diamantele mele”.

Înainte de a începe o pictură, trebuie să-ți alegi culorile. Sendy și Cristi au ales culorile, au pregătit pictura si au deschis ușile Galeriei în data de 2 august 2018, chiar de ziua Artistei. Se simt privilegiați pentru că pot duce mai departe culorile sufletului ei, păstrate într-un diamant strălucitor care reflectă, în fiecare șlefuire, strălucirea ”prafului de zei”: Georgeta Țălnar Art & Gallery.

Georgeta Țălnar motto:

“Viața este Minunata indiferent ce obstacole ne apar în cale!”

“ Nu duci cu Tine, decât ceea ce dăruiesti!”

Datorita Artistei Georgeta Țălnar, Lumea aceasta este mai Colorată și mai Frumoasă! MULȚUMIM, GETA!

https://youtu.be/5J_CE1xsxA0

Publicitate

Ştirea zilei

De la bal, la spital: Șoferii prinși băuți la volan sunt trimiși să lucreze la morgă

Publicat

în

De la bal, la spital: Șoferii prinși băuți la volan sunt trimiși să lucreze la morgă

Programul de reeducare a şoferilor din Republica Moldova, care se urcă băuți la volan, prevede ca aceștia să munceasă o zi la morgă. Pentru a-i responsaliza, polițiștii le oferă un curs de tratament special. Șoferii implicați în acest program au declarat că și-au învățat bine lecția și că nu vor mai încalca regulamentul rutier.

12 bărbați au ajuns la Centrul de Medicină Legală din Chișinău, unde au petrecut cinci ore, pe care, nu le vor uita niciodată. Înainte de a intra în morgă, toți au fost instruiți. Angajații de la morgă le-au amintit șoferilor pedepsiți că în locul persoanelor decedate puteau fi ei. Potrivit poliției, alcoolul este pe locul cinci în topul cauzelor accidentelor rutiere. Doar în acest an, 12 persoane au decedat din cauza alcoolului la volan, scrie Jurnal.md.

Unul dintre șoferii incluși în program a dezvăluit că nu credea că va fi prins vreodată de poliție, dar a fost privat de dreptul de a conduce mașina pentru jumătate de an. Un alt șofer povestește că a urcat la volan în stare de ebrietate, pentru că avea o urgență. Șoferii au spus că și-au învățat lecția și nu vor mai încălca legea.

Electrica Furnizare Discount

Șoferii, prinși băuți la volan, reeducați print-un program dur

Programul de reeducare a şoferilor prinşi băuţi la volan este parte a pachetului de legi anti-alcool, aprobat în 2018 de Guvernul Republicii Moldova. Acesta prevede 12 sesiuni, în care șoferii participă la diverse instruiri privind riscurile consumului de alcool și merg în spitale, unde acordă asistență victimelor accidentelor rutiere.

Acum, șoferii, care urcă în stare de ebrietate la volan, rămân fără permis de conducere în baza unei hotărâri judecătorești și îl pot recupera doar după ce urmează programul, care durează trei luni şi costă patru mii de lei moldovenești, achitaţi de către şoferi. Potrivit poliției, șoferii băuți au provocat 83 de accidente rutiere, de la începutul anului.

sursa: Jurnal.md

Citește mai mult

Ştirea zilei

UPDATE FOTO VIDEO| ACCIDENT RUTIER la Meteș: O persoană, BLOCATĂ, într-un autoturism, în urma coliziunii între două autovehicule

Publicat

în

UPDATE FOTO VIDEO| ACCIDENT RUTIER la Meteș: O persoană, BLOCATĂ, într-un autoturism, în urma coliziunii între două autovehicule

Un accident rutier a avut loc marți, în jurul orei 22:00, pe raza localității Tăuți, din comuna Meteș.

Din primele informații intervine Detașamentul de pompieri Alba Iulia pentru acordarea primului ajutor medical și descarcerare.

Electrica Furnizare Discount

Este vorba despre coliziunea între două autoturisme, în urma căreia o persoană se află în stare conștientă, însă este blocată în autoturism.

În cadrul evenimentului a intervenit un autoturism pentru stingere cu apă și spumă și un echipaj pentru acordarea primului ajutor.

UPDATE, 00.02: Victima a fost transportată la spital de către echipajul SMURD iar alte trei persoane au fost asistate medical la locul producerii evenimentului.

UPDATE, ora 23.50: Traficul este în continuare blocat, pe ambele sensuri, pe o distanță de aproximativ doi kilometri.

UPDATE, ora 22.50: La ajungerea forțelor de intervenție la locul solicitării s-a constatat faptul că, o victimă de sex masculin, era blocat în unul din cele două autoturisme implicate în accident, ușa din stânga fiind inaccesibilă.

La momentul de față se lucrează la extragerea victimei din autoturism, victima fiind conștientă.

În continuare, forțele prezente la locul solicitării asigură și măsurile PSI necesare.

FOTO: arhivă

Citește mai mult

Ştirea zilei

Câte persoane au fost imunizate în județul Alba, până la momentul actual: Lista pe categorii de vârstă

Publicat

în

Câte persoane au fost imunizate în județul Alba, până la momentul actual: Lista pe categorii de vârstă

Direcţia De Sănătate Publică Alba, a comunicat lista la zi cu persoanele vaccinate anti coronavirus, în județul Alba, pe categorii de vârstă, la data de 13 septembrie 2021, ca urmare a unei solicitări ziarulunirea.ro.

În urma unei solicitări din partea ziarulunirea.ro, Direcția de Sănătate Publică Alba a comunicat situația persoanelor vaccinate anti-Covid, la nivel județean, în funcție de categoriile de vârstă.

Electrica Furnizare Discount

Vaccinarea se desfășoară într-un ritm puțin accelerat, potrivit listei, comparativ cu ultima săptămână fiind imunizate 901 de persoane, față de 846 de persoane, în cursul săptămânii trecute, la nivelul județului.

Astfel de la începutul campaniei de vaccinare și până astăzi s-au vaccinat un număr total de 184.335 persoane, dintre care 97.835 cu prima doza sau vaccinul Johnson & Johnson ce necesită o singură doză pentru o schemă de vaccinare completă, iar 86.500 cu două doze.

Categoria de vârstă Total Doza 1 Doza 2
12 15 ani 863 468 395
16 17 ani 1995 1014 981
18 19 ani 3344 1833 1511
20 24 ani 7940 4449 3491
25 29 ani 6869 3898 2971
30 34 ani 10563 5883 4680
35 39 ani 12225 6762 5463
40 44 ani 15492 8392 7100
45 49 ani 17127 9213 7914
50 54 ani 19228 10204 9024
55 59 ani 14825 7775 7050
60 64 ani 18962 9842 9120
65 69 ani 21999 11286 10713
70 74 ani 16547 8449 8098
75 79 ani 8256 4220 4036
80 84 ani 5185 2649 2536
85 89 ani 2239 1148 1091
90 94 ani 603 312 291
95 99 ani 69 36 33
Peste 100 ani 4 2 2
Total 184335 97835 86500

Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare