Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Sport

În Divizia A la baschet feminin BC Timişoara – CSU Alba Iulia 58-75

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

CSU Alba Iulia a jucat astăzi în deplasare, în sala „Constantin Jude” în compania formaţiei BC Danzio Timişoara, partidă ce a contat pentru etapa a 17-a a Diviziei A, o partidă specială, a orgoliilor pentru Ancuţa Stoenescu, venită la Alba Iulia tocmai de la BC Danzio Timişoara, după ce i-a fost reziliat contractul.

Formaţia din Cetatea Marii Uniri s-a impus cu scorul 75-58 (8-25, 14-9, 33-19, 20-5), dar meciul nu a fost deloc simplu, precum o arată scorul. După un prim sfert catastrofal, pierdut neverosibil, cu numai 8 puncte realizate, CSU a ajuns la pauza mare să fie condusă cu 12 puncte diferenţă (34-22), însă Ekaterina Abramzon a luat jocul pe cont propriu şi a dat tonul revenirii. Vizitatoarele au declanşat o furibundă cursă de recuperare a ecartului şi în ultima jumătate a partidei au dominat categoric, răsturnând tabela.

*Demonstraţie de forţă după pauza mare

Demonstraţia de forţă le-a făcut neputincioase pe bănăţence, ce visau la un  moment dat la producerea surprizei. În sfertul al treilea trupa lui Bilek s-a dezlănţuit (a marcat 33 de puncte!!!) şi în ultimele 5 minute ale disputei din Banat (ce a semănat în prima parte cu cea de referinţă de la Arad), CSU a făcut instrucţie, cu un 10-0, ce nu lasă loc de comentarii.

Punctele albaiuliencelor, clasate pe locul al treilea în elită (14 victorii şi 3 înfrângeri) au fost marcate în acest joc de Katya Abramzon – 25, Taneisha Harrison – 13, Becca Tobin – 10, Nadia Parker – 9 , Eniko Tarţa –  7, Breanna Salley – 6,  Ancuţa Stoenescu – 5. În runda următoare (28 ianuarie), CSU Alba Iulia va întâlni acasă într-un derby al podiumului pe Nova Vita Tg Mureş. (H.D.M.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

FOTO: Cioară (Industria Galda), gol în „tricolor” la o acțiune de selecție | Patru jucători din Alba, la selecționata de fotbal amator a României

Dan HENEGAR

Publicat

în

Atacantul Alexandru Cioară (Industria Galda de Jos) a marcat un gol în „tricolor” la o acțiune disputată la Mogoșoaia a selecționatei de fotbal amator a României. Pe lângă vârful divizionarei terțe au mai participat Juncan (Industria Galda), și alți doi jucători din Alba Cl. Marcu (Gloria Geoagiu) și Bistraie (Șoimul Băița), absentând din motive medicale […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea