Noi generații de sacrificiu: Aproape 95 de mii de micuți aveau părinții plecați peste hotare, la sfârșitul lui 2017
Noi generații de sacrificiu. România viitorului crește cu tristețe în glas și cu lacrimi pe obraz: sunt copiii care au unul sau ambii părinţi plecaţi la muncă în străinătate. Cei mai mulţi au rămas acasă în grija rudelor până la gradul patru. Nu puține sunt cazurile în care micuții au rămas în grija asistenţilor maternali sau în centrele de plasament. Sunt însă doar cifrele raportate oficial.
O singură dorinţă strigată anul trecut pe aproape o sută de mii de voci. Aceea ca mama şi tata să vină acasă. La sfârşitul lui 2017, în jur de 95.000 de copii aveau unul sau ambii părinţi peste hotare. Cei mai mulţi au fost lăsaţi în grija rudelor de până la gradul patru, la asistenţi maternali sau în centrele de plasament. Departe de părinţi, copiii cresc singuri şi trişti, indiferent câtă atenţie primesc de la cei din jur.
Oficial, aproape trei milioane şi jumătate de români muncesc în străinătate. Raportat la ei, o cifră de aproape o sută de mii de copii rămaşi acasă pare prea puţin. ONG-urile vorbesc de cel puţin 200.000 de copii rămaşi în grija altora.
Legea spune că părinţii care pleacă să muncească în străinătate trebuie să notifice autorităţile în grija cui îşi lasă copiii, cu 40 de zile înainte să părăsească ţara.
Sursa: stiritvr.ro
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Opinii - Comentarii
22 noiembrie: Asasinarea lui John Fitzgerald Kennedy, unul dintre cei mai iubiţi preşedinţi americani Primul preşedinte catolic la Casa Albă şi unul dintre cei mai iubiţi preşedinţi americani s-a născut în 29 mai 1917 în Boston într-o familie de descendenţi ai unor imigranţi irlandezi săraci. La 44 de ani a devenit cel mai tânăr preşedinte […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Ovidenia, prima sărbătoare de la începutul Postului Crăciunului
-
Opinii - Comentariiacum o zi
21 noiembrie, Ziua Mondială a Salutului. Cel mai popular cuvânt de salut este „Hello”
-
Ştirea zileiacum 4 zile
PROGRAMUL zilei de 1 decembrie 2024, Ziua Națională, la Alba Iulia: Paradă militară, concert Andra și focuri de artificii
-
Opinii - Comentariiacum o zi
21 Noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Tradiţii şi superstiţii de Sărbătoarea Luminii
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
19 noiembrie: Ziua internațională a BĂRBATULUI. Tradiții în lume specifice sărbătorii
-
Ştirea zileiacum o zi
21 noiembrie: Zece ani de la tragedia aviatică de la Mălâncrav. Ziua când Alba Iulia a pierdut un tânăr pilot căpitan