De anul viitor, salariaţii pot primi de la angajatori tichete culturale în valoare de până la 150 de lei pe lună
Potrivit unui act normativ care se va aplica efectiv din ianuarie 2019, salariații vor putea primi de la angajatori, în fiecare lună, și tichete culturale.
Astfel, angajații vor putea să folosească tichetele pentru a se duce la concerte sau a-și cumpăra carți, muzică și filme.
Legea nr. 165/2018 privind acordarea biletelor de valoare a fost publicată azi în Monitorul Oficial, însă ea se va aplica abia de la 1 ianuarie 2019.
Prin intermediul legii, vor fi reunite, practic, într-un singur act normativ toate biletele de valoare pe care angajatorii pot să le acorde propriilor salariați. Astfel, pe lângă tichetele de masă, tichetele cadou, tichetele de creșă și voucherele de vacanță, ce există și în prezent, vor apărea tichetele culturale, scrie Avocatnet.ro
Tichetele culturale vor avea o valoare lunară de maximum 150 de lei (sau de 300 de lei, dacă se vor acorda doar ocazional) și vor putea fi folosite la plata bunurilor și serviciilor culturale.
Mai precis, vorbim despre abonamente/bilete la spectacole, concerte, muzee, târguri, expoziții, parcuri tematice, proiecții cinematografice și festivaluri, precum și de cărți, manuale școlare, albume muzicale și filme.
Valoarea individuală a unui tichet cultural va fi de 10 lei sau multiplu de 10, însă de maximum 50 de lei. Acestea vor fi valabile numai dacă includ, printre altele, prenumele, numele și codul numeric personal ale salariatului îndreptățit să le folosească.
Sursa: realitatea.net
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Actualitate
Schengen 2025: Bulgaria va introduce controlul la frontiera cu România pentru șase luni, începând cu 1 ianuarie
Schengen 2025: Bulgaria va introduce controlul la frontiera cu România pentru șase luni, începând cu 1 ianuarie Guvernul de Sofia a hotărât miercuri, 18 decembrie 2024, că va introduce controale la granița cu România, începând din 1 ianuarie 2025. Decizia este una temporară și a fost luată cu scopul de a preveni potenţialele ameninţări la […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 4 zile
Bradul de Crăciun. Cum și când se împodobește. Istoria împodobirii bradului
-
Sănătatea și naturăacum 4 zile
15 decembrie: Ziua Internațională a Ceaiului
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
Nume care se sărbătoresc de Sfântul Daniel 2024. Viața Sf Daniel și semnificația numelui
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
Mesaje de Sfântul Daniel 2024: URARI, FELICITARI și SMS-uri de LA MULȚI ANI pe care le poți trimite celor dragi
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
17 decembrie 2024: Creștinii ortodocși îl sărbătoresc pe Sfântul Daniel. Rugăciunile proorocului și a celor trei tineri aruncați în cuptor
-
Actualitateacum o zi
18 decembrie: Sfântul Daniil Sihastrul, sărbătoare cu cruce albastră în calendarul ortodox. Ce înseamnă și ce nu ai voie să faci