Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

Trei busturi ale unor personalități care au contribuit la realizarea Marii Uniri vor fi amplasate în zona istorică a municipiului Alba Iulia

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Consiliul Județean Alba a alocat o sumă de până la 87.000 de lei pentru achiziționarea busturilor a trei personalități, care au contribuit la realizarea Marii Uniri de la 1918: Woodrovv Wilson, Emmanuel de Martonne și Samoilă Mârza.

Fiecare bust are o valoare estimată la 29.000 de lei (fără TVA), iar atribuirea contractului se face prin procedură simplificată. Termenul de finalizare este de maximum 90 de zile de la data comenzii, după care busturile vor fi amplasate în zona istorică a municipiului Alba Iulia.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

”Anul 2018 are o mare importanţă pentru România, în acest an împlinindu-se o sută de ani de la făurirea României Mari, iar pentru judeţul Alba şi municipiul Alba Iulia are o semnificație aparte deoarece la Alba Iulia s-a desăvârşit Unirea. Pentru sărbătorirea acestui eveniment important, precum şi pentru a onora personalitățile istorice care au contribuit la realizarea Marii Uniri din 1918, Consiliul Județean intenţionează să realizeze 3 busturi ale unor personalităţi istorice, care vor fi amplasate în zona istorică a municipiului Alba Iulia”, se arată în caietul de sarcini al licitației.

Personalitățile istorice redate de sculptorul care va câștiga contractul sunt:

Woodrow Wilson – preşedinte al Statelor Unite ale Americii în perioada 1913-1921; a lansat un program cuprinzând 14 puncte care prevedea arhitectura politică a lumii de după Primul Război Mondial. Printre prevederi exista şi dreptul popoarelor din Imperiul Austro – Ungar la autodeterminare.

Emmanuel de Martonne – fost geograf şi pedagog francez cunoscut în România în mod deosebit pentru contribuţiile sale la trasarea graniţelor României Mari.

Samoilă Mârza – fotograf român cunoscut pentru realizarea singurelor clișee fotografice care surprind Marea Adunare Naţională de la Alba Iulia din 1 decembrie 1918.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Rezultate deosebite pentru două eleve din județul Alba: Timar Augusta și Todoran Diana, mențiuni la Olimpiada Națională de Limba Engleză

Bogdan Ilea

Publicat

în

Rezultate deosebite pentru două eleve din județul Alba: Timar Augusta și Todoran Diana, mențiuni la Olimpiada Națională de Limba Engleză Timar Augusta, de la Liceul Teoretic „Petru Maior” din Ocna Mureș și Todoran Diana de la Liceul Teoretic „Sfântul Iosif”, au reușit să obțină mențiuni la Olimpiada Națională de Limba Engleză. Citește și: Bianca-Maria Grosu, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea