Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Protest SANITAS, la Ministerul Sănătății. Hușanu: ”Legea salarizării ne-a dezbinat; categorii profesionale cu puțină pregătire ar putea câștiga mai mult decât medicii”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Câteva sute de persoane, membri ai Federației SANITAS, au pichetat marți, Ministerul Sănătății, aceștia fiind nemulțumiți de condițiile de muncă, precum și de regulamentul de sporuri.

Protestatarii au sunat din vuvuzele, fluiere și au agitat pancarte cu texte precum: ”Orlando și doamna Lia ne-au diminuat simbria”, ”Decât să ne tăiați sporul, mai bine v-ați lua zborul”, ”Cu salariile dublate nu ne ajung banii de rate”, ”Pân” la salariul ce-ați promis e o cale atât de lungă, că mii de ani i-ar trebui în cârduri să ajungă”, ”De la voi nu vrem favoruri, vrem să nu tăiați din sporuri”, ”Toate s-au scumpit în țară, alimentele, benzina, în aprilie luăm iară aceeași bani de chenzină”.

Președintele SANITAS București, Viorel Hușanu, a declarat pentru AGERPRES că, în urma aplicării legii salarizării, vor fi cazuri în care categorii de personal cu pregătire mai puțină vor câștiga mai mult decât medicii și asistenții cu funcții superioare.

”Sunt aceleași revendicări pe care le cerem de ani de zile. Legea salarizării, care se credea unitară, ne-a dezbinat și dacă nu depășim în sănătate plafonul de 30% s-ar putea să avem categorii profesionale cu foarte puțină pregătire, care vor câștiga mai mult decât medicii și asistenții cu funcții superioare. Biologii și farmaciștii au salarii diminuate începând cu 1 ianuarie. Așteptăm regulamentul de sporuri, care nu apare, pentru că toate veniturile noastre depind de acel regulament”, a spus Hușanu.

Întrebat câte persoane pichetează Ministerul Sănătății, președintele SANITAS București a răspuns că a primit aprobare pentru 200.

”Aprobare avem pentru 200 de persoane, dar estimez un număr mult mai mare. Avem deja colegi care sunt la discuții, i-am lăsat să intre pe cei din țară, pentru că vreau să se asigure cei din Ministerul Sănătății că problema nu este doar la București, este în întreaga țară și oamenii amenință că vor ieși în continuare până se rezolvă problemele, organizat sau spontan, dar oamenii vor ieși. Astăzi nu pot fi discuții favorabile, pentru că Ministerul Sănătății nu poate să rezolve problema. Ministerul Sănătății poate să rezolve doar regulamentul de sporuri și sper să o facă, dar legea salarizării trebuie îndreptată, astfel încât toate categoriile de salariați din sănătate să aibă veniturile crescute”, a mai spus sindicalistul.

Sursa: agerpres.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

E oficial! Au fost devansate alegerile prezidențiale

Ziarul Unirea

Publicat

în

E oficial! Au fost devansate alegerile prezidențiale Legea care prevede vă alegerile pentru Preşedintele României să fie organizate cu cel mult trei luni anterioare lunii în care ajunge la termen mandatul de Preşedinte al României a fost promulgată, marți de Klaus Iohannis. Klaus Iohannis a semnat, marți, decretul privind promulgarea Legii pentru modificarea art. 5 […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea