FOTO: Ziua Mondială a Apei celebrată la Școala Gimnazială ,,Singidava” Cugir
Protejarea planetei Pământ, casa noastră, a tuturor, este o problemă care trebuie să-i intereseze nu doar pe ecologişti, ci pe toată lumea, adulţi şi copii. Noi, dascălii, trebuie să punem un mare accent pe educaţia ecologică a celor mici, pentru a ne putea bucura împreună, pe timp îndelungat de albastrul curat al cerului, de limpezimea apelor, de florile câmpului şi de frunzele verzi.
Pe parcursul lunii martie, la Școala Gimnazială ,,Singidava” din Cugir se desfășoară activități dedicate Zilei Mondiale a Apei, sub sloganul Apa, un dar neprețuit!
Concursul de colaje, prin care elevii prezintă imagini, informații despre apă, dar și transmit mesaje, se desfășoară pe niveluri: clasele II-IV, având ca și coordonatori pe doamnele învățătoare și clasele V-VIII, coordonatori fiind domnii diriginți.
În data de 21 martie s-a desfășurat o activitate sub îndrumarea profesorului de biologie – dir. adj. prof. Stela Predescu, prof. de geografie – Dorina Rotar și prof. de fizică-chimie – Rodica David. În cadrul acestei activități, elevii au vorbit despre importanța apei, efectele nocive ale poluării ei și cum ar putea ei contribui la protejarea apei ca resursă naturală. Atunci când s-a pus problema protejării apei, elevii au avut o sumedenie de soluții, ceea ce ne dă speranța că ei, adulții de mâine, vor fi capabili să respecte și să contribuie la sănătatea a ceea ce se numește Planeta Albastră.
În exercițiile de imaginație, ei au dat dovadă de responsabilitate în ceea ce privește importanța apei pentru om și mediul înconjurător, cât și solidaritate cu cei care suferă de sete și de foame. Cel mai grăitor exemplu în acest sens este următoarea afirmație făcută de copii: ,,Dacă aș fi ploaie, aș vrea să cad în Africa pentru că mulți oameni mor din cauza lipsei de apă și hrană”.
Continuând primul vers al poeziei ,,Învață de la toate”, care spune Învață de la ape să ai statornic drum, cu alte lucruri pe care le putem învăță de la apă, ei au zis Indiferent de unde pleci, să poți pleca oricum. Oricât de lung drumul ar fi, niciodată nu te opri! Învațăă de la ape să nu te-ntorci din drum!
Ce frumos că ei, copiii noștri, au fost învățați să gândească astfel!
Prof. documentarist Florica Adam
[nggallery id=5337]
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Curier Județean
LIVE VIDEO | 1 Decembrie 2024, Ziua Națională la Alba Iulia: Amănunte oferite de autorități despre evenimente și parada militară
1 Decembrie 2024, Ziua Națională la Alba Iulia: Amănunte oferite de autorități despre evenimente și parada militară Vineri, 22 noiembrie 2024, la Palatul Principilor Transilvaniei- Sala Dietei, este organizat un scurt briefing legat de evenimentele dedicate Zilei Naționale ce vor avea loc săptămâna viitoare, la Alba Iulia. Citește și: PROGRAMUL zilei de 1 decembrie 2024, […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Ovidenia, prima sărbătoare de la începutul Postului Crăciunului
-
Opinii - Comentariiacum o zi
21 noiembrie, Ziua Mondială a Salutului. Cel mai popular cuvânt de salut este „Hello”
-
Ştirea zileiacum 4 zile
PROGRAMUL zilei de 1 decembrie 2024, Ziua Națională, la Alba Iulia: Paradă militară, concert Andra și focuri de artificii
-
Opinii - Comentariiacum o zi
21 Noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Tradiţii şi superstiţii de Sărbătoarea Luminii
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
19 noiembrie: Ziua internațională a BĂRBATULUI. Tradiții în lume specifice sărbătorii
-
Ştirea zileiacum o zi
21 noiembrie: Zece ani de la tragedia aviatică de la Mălâncrav. Ziua când Alba Iulia a pierdut un tânăr pilot căpitan