Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Sport

FC Unirea afectată de programul lotului naţional Under 19

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Selecţionata tricolorilor Under 19 are obiectiv clasarea pe unul dintre locurile 1-4 la CE 2011 de la Bucureşti şi implicit calificarea la CM Under 20 din Columbia. Arenele „Concordia” din Chiajna, „Cătălin Hâldan” din Brăneşti, „Comunal” din Berceni şi „Centrul Naţional de Fotbal” din Mogoşoaia, vor găzdui partidele din cadrul turneului final, tragerea la sorţi a grupelor urmând a avea loc pe 8 iunie 2011, după încheierea meciurilor care se vor desfăşura în Turul de Elită.
lCantonament de 165 de zile
Reprezentativa de juniori sub 19 ani calificată direct la turneul final al CE 2011 rezervat jucătorilor născuţi în 1992, este condusă de antrenorul Lucian Burchel, iar FRF intenţionează să apeleze la un sistem de pregătire centralizată tip „Luceafărul”. Astfel, Comitetul Executiv a stabilit că juniorii vor intra de la 1 februarie 2011 şi până la sfârşitul turneului într-un cantonament cazon de 165 de zile! Din retur, echipa va fi înscrisă în Liga a II-a sau a III-a, iar în aprilie va participa la o competiţie internaţională la Bucureşti, care se vrea a fi o simulare a turneului final. Un impediment în realizarea acestui proiect ar fi că juniorii trebuie mutaţi cu şcoala la un liceu din Bucureşti, ceea ce ar însemna o serie întreagă de formalităţi.
lTrei unirişti blocaţi
Cluburilor care au jucători selecţionaţi nu prea le surâde ideea pentru că nu vor putea să-i folosească în campionat. Printre cele mai afectate grupări s-ar număra FC Unirea Alba Iulia, care a avut jucători selecţionaţi cu regularitate: Nicuşor Stanciu, Alexandru Giurgiu, Sergiu Buş (ce doreşte să revină la CFR Cluj), alături de fundaşul albaiulian Florin Ilie (ajuns la FC II Timişoara). „Ne vom supune legilor FRF, dar, având doi-trei jucători la acest lot, situaţia nu ne-ar avantaja deloc. Chiar joi ne-am precizat punctul de vedere la FRF şi le-am transmis că nu suntem de acord cu sistemul centralizat. Nu ne opunem ca jucătorii să răspundă convocărilor, dar în acelaşi timp vrem să-i putem utiliza în retur. Nu ne permitem luxul să nu contăm pe serviciile a trei piese de bază”, a comentat Nicolae Lupu. (H.D.M.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

FOTO: LPS Alba Iulia – locul secund la Campionatul Național Școlar de Înot, Andrea Zsebe și Matei Turuș – câte 4 medalii de aur!

Dan HENEGAR

Publicat

în

LPS Alba Iulia – locul secund la Campionatul Național Școlar de Înot, Andrea Zsebe și Matei Turuș – câte 4 medalii de aur! Rezultate excelente obținute de înotătorii de la Liceul cu Program Sportiv Alba Iulia la Campionatul Național Școlar de Înot. Cu 24 de medalii adjudecate și 311 puncte acumulate, echipa LPS Alba Iulia […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea