Rămâi conectat

Curier Județean

FOTO – Proiectul „Pro-Acces”: Rezultatele obținute de Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia

Ziarul Unirea

Publicat

în

Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia a finalizat „Programul integrat de facilitare a accesului elevilor din liceele aflate în mediile defavorizate la învățământul superior și dezvoltarea echității la nivel instituțional (Pro-Acces)”, implementat în perioada 1 iulie – 14 decembrie 2017. Proiectul a fost finanțat printr-un grant în valoare de 254.000 de lei câștigat de UAB în competiția de proiecte Fondul de Dezvoltare Instituțională 2017, linia 1, Creșterea echității sociale, acordat prin Consiliul Național de Finanțare a Învățământului Superior.

Obiectivul general al proiectului „Pro-Acces” a fost facilitarea accesului la învățământul superior al elevilor de la liceele din mediul rural și din orașe sub 10.000 de locuitori, din județele Alba și Hunedoara, Activitățile proiectului s-au desfășurat, în principal, cu elevi de clasele X-XII din 9 licee din județele Alba și Hunedoara: Liceul „Horea, Cloşca și Crişan” Abrud, Liceul  „Dr. Lazăr Chirilă” Baia de Arieș, Liceul Tehnologic Silvic Cîmpeni, Colegiul Național „Avram Iancu” Cîmpeni, Liceul Teoretic Teiuș, Liceul „Corneliu Medrea” Zlatna, Colegiul Tehnic Agricol „Alexandru Borza” Geoagiu, Colegiul Național „I.C. Brătianu” Hațeg și Liceul Teoretic „Silviu Dragomir” Ilia.

Liceenii au fost angrenați în activitățile proiectului, care au avut un caracter interactiv, menite să susțină elevii în a avea informații pertinente despre învățământul superior și de a le oferi un suport în procesul de clarificare a opțiunilor pentru o profesie sau alta. În cadrul proiectului, s-au desfășurat 9 campanii inovative de promovare a ofertei educaționale în școli, la care au participat 671 elevi, s-au încheiat 11 parteneriate instituționale cu cele 9 licee și cu inspectoratele școlare județene din Alba și Hunedoara, fiind implicate voluntar 104 cadre didactice, s-au realizat seminarii de orientare în școli, la care au asistat 81 de elevi, s-au organizat două excursii de studii la București și Alba Iulia pentru 96 de elevi, s-au acordat elevilor 34 de premii de facilitare a înscrierii la facultate (150 de lei, fiecare) și s-a desfășurat un concurs de eseuri motivaționale, la care au participat 451 de elevi, fiind acordate 24 de premii de sprijin a câte 300 de lei.

Tot în cadrul proiectului, s-a perfecționat strategia privind echitatea a UAB și s-a dezvoltat un instrument de comunicare online cu toți elevii participanți la proiect.

Echipa de implementare a proiectului a fost formată din 48 de experți: echipa tehnică și de management a proiectului, experți coordonatori de activitate, experți promovare, experți parteneriate din partea IȘJ Alba și IȘJ Hunedoara, experți activități suport, traineri seminarii și monitori ai activităților proiectului.

„Toți indicatorii proiectului au fost atinși și de multe ori depășiți, iar impactul activităților în rândul elevilor, ca beneficiari direcți ai proiectului, evaluat prin instrumente sociologice, a fost în concordanță cu obiectivul general al proiectului, ducând la o creștere a interesului și atractivității studiilor superioare în rândul elevilor din grupul țintă”, a declarat conf. univ. dr. Diana Câmpan, membru în echipa proiectului „Pro-Acces”.

Totodată, a fost realizat site-ul proiectului, care este activ și unde se pot regăsi documente din proiect la adresa http://proacces.uab.ro de pe site-ul www.uab.ro și a fost întocmită o bază de date cu elevii și profesorii participanți la proiect. Pe site este funcțional un instrument online ACCES, prin care elevii vor fi implicați în activități de tip forum, pentru a le facilita informarea și comunicarea cu privire la accesul la studii superioare și la viitoare acțiuni suport. Tot aici va fi postat studiul sociologic de evaluare a activităților din proiect.

[nggallery id=5009]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

FOTO | 8.000 de puieți plantați în comuna Șpring de către Fundația Pădurea de Mâine în campania de împădurire și reîmpădurire din toamna anului 2024. Peste 250 de voluntari implicați în acțiune

Bera Larisa

Publicat

în

FOTO | 8.000 de puieți plantați în comuna Șpring de către Fundația Pădurea de Mâine în campania de împădurire și reîmpădurire din toamna anului 2024. Peste 250 de voluntari implicați în acțiune Fundația Pădurea de Mâine și-a continuat acțiunile de împădurire și reîmpădurire și în toamna anului 2024. În noiembrie și decembrie, peste 250 de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea