Rămâi conectat

Curier Județean

FOTO: Întâlnire cu medicii specialiști și medicii de familie din Cugir. Tema reuniunii: ”Microbiota intestinală în era rezistenței la antibiotice”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Întâlnirile intre medicii specialisti ai spitalului oășenesc si medicii de familie au continuat si luna aceasta la Cugir. Desi poate multi ar spune ca au devenit obisnuite, aceste intalniri moderate de dr. chirurg Terezia Muresan(director medical la Spitalul Cugir), nu fac decat sa stranga legatura intre cele doua mari paliere ale sistemului sanitar romanesc: medicii de familie si medicii specialisti.

Tema discutata recent, a fost una de mare actualitate: ,,Microbiota intestinala in era rezistentei la antibiotice„.

În acest cadru, s-a discutat despre oportunitatea tratamentului antibiotic într- o serie de afectiuni gastrointestinale precum sindromul intestinului iritabil, diareea calatorului, ciroza hepatica cu encefalopatie hepatica. De asemenea, s-au amintit cele mai actuale metode terapeutice de refacere a florei intestinale normale si de combatere a disbiozei cauzate de tratamentele antibiotice inadecvate. În opinia medicului cugirean, aceste întâlniri sunt foarte importante pentru că ele permit, pe langa discutarea temelor medicale respective, un schimb acurat de informatii medicale despre pacienti comuni, aflati la diferite nivele de evidenta medicala( medici de familie si medici specialisti).

”Ce pot sa spun e faptul ca aceste intalniri vor continua si vor deveni incet-incet nu doar un eveniment local, ci o normalitate a unui sistem medical pe care atat eu, cat si colegii mei, il dorim cat mai aproape de pacient”, ia conchis dr. Terezia Mureșan. (C.P.)

[nggallery id=4879]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Transapuseana, spectaculosul drum montan din Alba, la „mare căutare”: Magnet pentru investitori și turiști

Bera Larisa

Publicat

în

Transapuseana, spectaculosul drum montan din Alba, la „mare căutare”: Magnet pentru investitori și turiști Drum de poveste, emblematic pentru județul Alba și pentru România, Transapuseana a fost un drum construit încă din perioada interbelică, în anul 1930. Drumul a fost gândit să facă legătura între Transilvania și Banat, traversând peisajul extraordinar al Munților Apuseni. Citește […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea