Grădinița ar putea deveni obligatorie. Argument: La şcoală se văd decalaje mari
Parlamentarii vor să-i oblige pe părinţi să-şi înscrie copiii la grădiniţă, iar argumentul este că la şcoală se văd decalaje mari între copiii ţinuţi acasă şi cei care au fost la grădiniţă. Mulţi părinţi sunt de acord, cu un amendament: statul ar trebui mai să construiască nişte creşe şi grădiniţe.
În acest moment fiecare părinte are libertatea de a alege ce face cu propriul copil. Fie îl înscrie la grădiniţă, fie îl ţine acasă, în grija bunicilor sau a bonelor.
Iniţiatorii legii susţin că, atunci când ajung la şcoală, există decalaje majore între copiii crescuţi acasă şi cei înscrişi la grădiniţă. Aşa că, grupa mijlocie şi cea mare ar trebui să devină obligatorii.
Marius Bota, deputat PSD: Copiii nu au acelaşi nivel de pregătire şi unii dintre ei au lacune pe care le recuperează foarte greu iar din acest motiv se inhibă de multe ori şi rămân în urmă şi în următoarele clase primare, cu pregătirea şcolară.
Psihologii spun şi ei că, cel mai bine, un copil se dezvoltă în colectivitate.
Diana Stănculeanu, psiholog: Este foarte important ca un copil să iasă dincolo de uşa casei şi să intre zi de zi în experienţe de interacţiune directă cu alţi copii. Ori pentru asta, grădiniţa este probabil cel mai propice mediu.
Majoritatea părinţilor îşi înscriu copii la grădiniţă, aşa că văd cu ochi buni iniţiativa legislativă.
Cum în multe localităţi din ţară grădiniţele de stat sunt supraaglomerate, proiectul s-ar putea dovedi greu de pus în practică.
Mamă: În momentul de faţă este foarte complicat. Dacă facem un demers pentru a fi grădiniţa obligatorie, să avem cumva şi siguranţa că se pot întâmpla lucrurile.
Legea urmează să intre mai întâi în dezbaterea Camerei Deputaţilor.
Sursa Digi24.ro
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Actualitate
Lista cu Olimpiadele și concursurile internaționale recunoscute pentru echivalarea la Bacalaureat 2025, publicată de Ministerul Educației
Lista cu Olimpiadele și concursurile internaționale recunoscute pentru echivalarea la Bacalaureat 2025, publicată de Ministerul Educației Lista cu Olimpiadele și concursurile internaționale recunoscute pentru echivalarea probei scrise la examenul de Bacalaureat 2025 a fost publicată miercuri, 18 decembrie 2024, de Ministerul Educaţiei. Citește și: Cadrele didactice, studenții, foștii olimpici și cercetătorii vor fi plătiți cu […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 5 zile
Bradul de Crăciun. Cum și când se împodobește. Istoria împodobirii bradului
-
Curier Județeanacum 5 ore
Mesaje de Crăciun 2024 în limba italiană, traduse în limba română. Cântece tradiționale de Crăciun în limba italiana
-
Sănătatea și naturăacum 5 zile
15 decembrie: Ziua Internațională a Ceaiului
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
Nume care se sărbătoresc de Sfântul Daniel 2024. Viața Sf Daniel și semnificația numelui
-
Curier Județeanacum 10 ore
Obiceiuri, tradiții și superstiții de Ignat – Ziua sacrificării porcului de Crăciun
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
Mesaje de Sfântul Daniel 2024: URARI, FELICITARI și SMS-uri de LA MULȚI ANI pe care le poți trimite celor dragi