Rămâi conectat

Curier Județean

Întâlnire la grădinițele cu Program Prelungit Nr. 8 și Nr. 9 din Alba Iulia cu tema ”Ce înseamnă o alimentație sănătoasă pentru copilul meu”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Educaţia privind stilul de viaţă sănătos în perioada copilăriei creează premisele câștigării unor deprinderi sanogene, care vor fi practicate pe toată durata vieţii individului, favorizând menţinerea unei bune stări de sănătate pentru o perioadă cât mai lungă de timp.

Bazându-ne pe acest considerent, am iniţiat la nivelul grădiniţei un proiect, în colaborare cu Direcţia de Sănătate Publică Alba, prin intermediul căruia desfăşurăm cu preşcolarii activităţi care să formeze deprinderi de alimentaţie sănătoasă.

Activităţile incluse în proiect se referă de asemenea şi la activităţi sportive, activităţi care alături de o alimentaţie sănătoasă contribuie la dezvoltarea psiho-fizică armonioasă a copiilor.

În acest sens sunt propuse a se desfăşura în acest an şcolar activităţi atractive pentru copii, dar şi pentru părinţi, care vor deveni parteneri într-un program care are în vedere crearea de condiţii optime atât în grădiniţă, cât şi în familie, pentru a creşte o generaţie de copii sănătoşi.

Exemplific câteva activităţi propuse a se desfăşura în acest an şcolar: ,,Noi bem apă, nu suc!,,, Consumăm fructe şi legume de culori diferite,,, Să gustăm…,,(fructe şi legume), ,, Nu uita niciodată să serveşti micul dejun!,,, ,, Facem mişcare în fiecare zi,,.

Pentru continuitate între ceea ce oferă cantina grădiniţei şi ceea ce consumă copiii în familie, am organizat în această săptămână la Grădiniţa cu program prelungit nr. 8 şi Grădiniţa cu program prelungit nr. 9, întâlniri cu părinţii, cu ocazia aceasta fiind invitate asistentele medicale, d-na doctor Paula Iordache, administratoarea grădiniţelor.

A fost pus în discuţie modul de alcătuire a meniurilor astfel încât să fie respectată legislaţia în vigoare, s-au prezentat procesele verbale ale controalelor factorilor competenţi şi s-a concluzionat că hrana pregătită copiilor în grădiniţă corespunde normativelor atât din punct de vedere al conţinului cât şi a numarului de calorii necesare zilnic unui preşcolar.

D-na doctor Paula Iordache a răspuns întrebărilor părinţilor şi a recomandat hrană sănătoasă şi multă mişcare, precum şi reducerea timpului pe care îl petrec copiii la calculator sau la televizor.

Considerăm că întâlnirea a fost benefică atât pentru părinţi cât şi pentru conducerea grădiniţelor, iar concluzia a fost că astfel de întâlniri va trebui să se desfăşoare periodic cu implicarea şi altor specialişti astfel încât să creştem generaţii de copii sănătoşi.

Comunicat de presă


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Acțiune în sistem integrat miercuri, în Alba: Sute de șoferi verificați de polițiști și jandarmi pentru alcool și droguri

Ziarul Unirea

Publicat

în

Acțiune în sistem integrat miercuri, în Alba: Sute de șoferi verificați de polițiști și jandarmi pentru alcool și droguri În ultimele 24 de ore, polițiștii și jandarmii din județul Alba au continuat acțiunile, în sistem integrat, pentru combaterea faptelor de natură penală și contravențională și pentru prevenirea incidentelor care ar putea afecta liniștea cetățenilor din […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea