Rămâi conectat

Sport

Liga a 3-a, Unirea Dej – Metalurgistul Cugir 1-3 (1-0) | Trupa de sub Drăgana a întors scorul la reluare și este noul lider!

Dan HENEGAR

Publicat

în

Metalurgistul Cugir a întors scorul după pauză la Dej, câștigând cu 3-1 (0-1), prin golurile lui Itu (55, din apropiere, la pasa lui Măd. Popa) și Făgărășanu (59, 83), după ce gazdele conduceau la pauză prin reușita lui Boje (44, după o acțiune splendidă individuală de peste 70 de metri), împotriva cursului jocului. Prin această victorie, trupa de sub Drăgana este noul lider al Seriei a 5-a.

Gruparea de sub Drăgana a făcut un act secund excelent, „veteranul” Itu, mutat în atac (o decizie inspirată, ce a dat roade, la fel ca la Recea), a dat tonul revenirii cu prima sa reușită stagională, iar golgheterul seriei, Andrei Făgărășanu și-a trecut în cont o dublă și a ajuns la „cota” 12 în această ediție, după două runde în care nu a înscris.

*Călin Moldovan: „Meci la discreția noastră”

Meci la discreția noastră, am dominat tot jocul, am mai avut două bare prin Sorian și Făgărășanu, pe lângă o sumedenie de alte ocazii. Sunt mulțumit de joc, exceptând faza în care am primit gol și de rezultat. Ne-am atins obiectivul, ne-a interesat victoria, nu să ajungem pe prima poziție„,  a punctat antrenorul Călin Moldovan, echipa sa strângând 10 puncte în ultimele 4 confruntări.

89 – Fază spectaculoasă la poarta Unirii. Sorian pasează pentru Făgărășanu, peste apărarea Unirii, însă fotbalistul care a reușit azi o “dublă” a trimis în bară.

83 – GOL Metalurgistul. Negrescu scapă pe partea dreaptă și pasează excelent pentru Făgărășanu, care înscrie pentru 3-1 cu un șut plasat.

 

76 – Ocazie mare pentru Unirea Dej. Paul Bogdan a fost la un pas să egaleze, dar șuțul său a fost respins de lângă bară de portarul Crivăț.

75 – Florin Blaj trimite puternic, însă balonul merge mult peste poarta Cugirului.

62 – Oaspeții controlează ostilitățile, în timp ce dejenii nu se regăsesc după primirea celui de-al doilea gol.

59 – GOL Metalurgistul. Oaspeții întorc scorul în doar patru minute, după ce Făgărășan a punctat și el în poarta apărată de Szekely.

55 – GOL Metalurgistul. Sauca centrează de pe partea dreaptă, iar Itu trimite în poartă, din 5 metri, și restabilește egalitatea.

46 – A început repriza secundă.

45 – Pauză pe stadionul din Dej: 1-0 pentru gazde.

44 – GOL Unirea Dej. Contrar evoluției meciului, dejenii înscriu la prima lor ocazie de gol. Boje profită de o deviere norocoasă, trece de patru adversari și îl învinge pe Crivat.

37 – Saucă îl găsește excelent pe Popa în zona punctului cu var, dar decarul trimite la o palmă de bara din stânga portarului Unirii.

28 – Sorian execută o lovitură liberă din marginea careului mare, lateral dreapta, însă Szekely e la post și scoate de sub trasversală.

24 – Taban primește în centrul careului, dar șuțul său în forță ratează ținta.

21 – Oaspeții au posesia și sunt mai prezenți în jumătatea adversă.

15 – Afrapt își încearcă norocul cu un șut din marginea careului mare, fără succes pe tabelă.

7 – Sorian execută un corner, de pe partea stângă, direct pe poarta și lovește bara. Mingea este respinsă cu noroc de Szekely.

1 – A început meciul de pe Stadionul Municipal Dej.

FC Unirea Dej: 27. Szekely, 24. Podină, 6. Kovacs, 15. Ndi, 3. Plăian, 11. Papp, 18. Blaj Fl., 94. Ferhaoui, 5. Blaj Al., 8. Sătmar, 20. Boje. Rezerve: 1. Giurgean, 10. Muntean, 19. Popescu, 7. Bogdan, 39. Kocsis, 21. Obreja, 26. Chiorean. Staff tehnic: Fabian Băieșu, Adrian Nalați, Ionuț Podină, Constantin Bădan.

Metalurigistul Cugir: Crivăț – Bold, Negrescu, Itu (81, Neagu), Vărărean – Șaucă, Măd. Popa, Tăban (46, Șt. Radu), Afrapt (70, Cioban) – Sorian – Făgărășanu (88, Codrea); Rezerve:  Bănică, Udrea, Oltean. Antrenor: Călin Moldovan.

Înaintea partidei de sâmbătă, ora 15.00, de pe „Municipal”, contând pentru runda a zecea a Ligii a 3-a, Unirea se plasează pe a 12-a poziţie (7 puncte), iar gruparea de sub Drăgana se situează pe locul secund (19 puncte), la egalitate cu liderul Performanţa Ighiu. Ultima dispută directă, la Cugir, în penultima rundă a ediţiei precedente, a însemnat o victorie surprinzătoare a dejenilor (scor 2-1).

În runda următoare, cugirenii stau şi apoi urmează o altă deplasare, la Tăşnad. Prin jocul rezultatelor Metalurgistul poate ajunge iarăşi pe prima poziţie dacă va câştiga la Dej, iar pe „Cetate”, în derby-ul judeţean, Performanţa nu învinge Industria Galda.

Sursa text-foto: dej24.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Zlătneanul Andrei Mărginean, în Liga 1, la Dinamo

Dan HENEGAR

Publicat

în

Zlătneanul Andrei Mărginean, în Liga 1, la Dinamo Mijlocașul central Andrei Mărginean (23 de ani), originar din Zlatna este noul fotbalist al prim-divizionarei Dinamo București.  Andrei Mărginean aparține de clubul italian Sassuolo și va juca în sezonul 2024-2025 pentru Dinamo. Potrivit gsp.ro, „câinii” au si o opțiune de transfer definitiv. Aceasta poate ajunge la un […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea