Rămâi conectat

Curier Județean

FOTO/ Protest împotriva vaccinării obligatorii la Cugir: „Unde există risc, trebuie să existe alegere”

Ziarul Unirea

Publicat

în

La sfârșitul săptămânii trecute, a avut loc la Cugir un protest împotriva vaccinării obligatorii. La acest protest pașnic desfășurat pe Bulevardul Alexandru Sahia sâmbătă între orele 10 -13 și duminică între orele 16-18, au participat atât părinți care nu au vaccinat copiii, cât și părinți care au vaccinat copiii, dar care sunt împotriva obligativității vaccinale. Participanții la protest au purtat pancarte și au împărțit fluturași pe care au scris opinii precum: ,,Nu suntem împotriva vaccinării. Suntem însă împotriva obligativității vaccinării!…Unde există risc, trebuie să existe alegere! sau Efectele vaccinării nu sunt suficient studiate!”

Protestanții au declarat că,,,în calitate de părinți, pacienți și cetățeni ai României, susținem că acest proiect de lege este abuziv, neconstituțional și  îngrijorează în cea mai profundă măsură, din următoarele considerente: obligativitatea vaccinării întregii populații a României nu poate fi privită decât ca un uriaș Experiment umanitar, medical, social și chiar politic, ale cărui efecte negative se vor vedea atât pe termen scurt, cât și lung, și de care vor fi responsabili cei care îl promovează, îl votează și îl implementează.

Vaccinurile nu sunt 100% sigure și nici eficace, pot declanșa  boli invalidante, cancer,  pot cauza moartea subită și nu se practică în acest moment înainte de orice vaccinare (inclusiv a nou-născuților) un screening complet al pacientului și o investigare a istoricului medical al familiei sale cu două generații în urmă, pentru a decide dacă pacientul este sau nu potrivit pentru vaccinare cu riscuri minime.”

Participanții la protest au susținut că ,,Proiectul legii vaccinării” promovat de Guvern, nu prevede nici un fel de responsabilitate financiară pentru producătorii de vaccinuri, Ministerul Sănătății nu poate dovedi că acele vaccinuri sunt sigure, iar producătorii nu își asumă responsabilitatea în privința compoziției și a efectelor secudare și a reacțiilor adverse, chiar decese care pot fi declanșate de vaccinurile ce conțin adjuvanți declarați toxici pentru om, precum hidroxid de aluminiu, fosfat de aluminiu, thimerosal – compus al mercurului, formaldehida, monoglutamat de sodiu, 2-fenoxietanol, polisorbat 80.

Dintre efectele adverse ale vaccinurilor protestanții au amintit alergiile, bolile de sânge şi boli maligne precum trombocitopenia, vasculite, leucemii, tumori maligne ale pielii, Neuroblastomul, tumori cerebrale, bolile autoimune pecum artrita reumatoidă juvenilă (ARJ), boala Crohn şi rectocolita ulecro-hemoragică, diabetul zaharat tip I și  insulinodependent, neuropatii periferice, sindromul Guillain-Barre, encefalita acută demielinizantă (ADEM), scleroza multiplă, autismul, Sindromul  Dreavet, miofascita macrofagică, convulsii, episoade hipotone-hiporeactive (HHE), “Tipătul encefalitic”, apneea, miocardita, adenopatii, osteite, osteomielite, forme grave de tuberculoză (TBC), chiar moartea subită a sugarului.

Protestanții au susținut vehement  că sunt încălcate drepturile cetățenești prevăzute în Constituția României Codul Civil, Declaratia Universală a Drepturilor Omului din 10 decembrie 1948, Codul de deontologie medicală a Colegiului Medicilor din România, Legea drepturilor pacientului nr. 46/2003, Legea nr. 1/2011 a educației naționale, Ordonanța nr. 21/1992 privind protecția consumatorilor, republicată, Legea nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătății, republicată, cu modificarile și completările ulterioare, Conventia de la Oviedo pentru protecția drepturilor omului și a demnității ființei umane față de aplicațiile biologiei și medicinei, ratificată de România prin Legea 17/2001.

Tatiana Ungurianu

[nggallery id=4756]

 

 

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

VIDEO | Diana Șoșoacă dată afară din plenul Parlamentului European: A întrerupt de 3 ori ședința

Bera Larisa

Publicat

în

VIDEO | Diana Șoșoacă dată afară din plenul Parlamentului European: A întrerupt de 3 ori ședința Eurodeputata Diana Iovanovici-Şoşoacă a fost evacuată joi, 18 iulie 2024, din sala de plen a Parlamentului European, după ce a întrerupt ședința de 3 ori. Citește și: Răsturnare spectaculoasă de situație la alegerile europarlamentare 2024: Partidul lui Șoșoacă, aproape […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea