Rămâi conectat

Curier Județean

FOTO/ Protest împotriva vaccinării obligatorii la Cugir: „Unde există risc, trebuie să existe alegere”

Publicat

în

La sfârșitul săptămânii trecute, a avut loc la Cugir un protest împotriva vaccinării obligatorii. La acest protest pașnic desfășurat pe Bulevardul Alexandru Sahia sâmbătă între orele 10 -13 și duminică între orele 16-18, au participat atât părinți care nu au vaccinat copiii, cât și părinți care au vaccinat copiii, dar care sunt împotriva obligativității vaccinale. Participanții la protest au purtat pancarte și au împărțit fluturași pe care au scris opinii precum: ,,Nu suntem împotriva vaccinării. Suntem însă împotriva obligativității vaccinării!…Unde există risc, trebuie să existe alegere! sau Efectele vaccinării nu sunt suficient studiate!”

Protestanții au declarat că,,,în calitate de părinți, pacienți și cetățeni ai României, susținem că acest proiect de lege este abuziv, neconstituțional și  îngrijorează în cea mai profundă măsură, din următoarele considerente: obligativitatea vaccinării întregii populații a României nu poate fi privită decât ca un uriaș Experiment umanitar, medical, social și chiar politic, ale cărui efecte negative se vor vedea atât pe termen scurt, cât și lung, și de care vor fi responsabili cei care îl promovează, îl votează și îl implementează.

Vaccinurile nu sunt 100% sigure și nici eficace, pot declanșa  boli invalidante, cancer,  pot cauza moartea subită și nu se practică în acest moment înainte de orice vaccinare (inclusiv a nou-născuților) un screening complet al pacientului și o investigare a istoricului medical al familiei sale cu două generații în urmă, pentru a decide dacă pacientul este sau nu potrivit pentru vaccinare cu riscuri minime.”

Elit - Gustul Desăvârșit

Participanții la protest au susținut că ,,Proiectul legii vaccinării” promovat de Guvern, nu prevede nici un fel de responsabilitate financiară pentru producătorii de vaccinuri, Ministerul Sănătății nu poate dovedi că acele vaccinuri sunt sigure, iar producătorii nu își asumă responsabilitatea în privința compoziției și a efectelor secudare și a reacțiilor adverse, chiar decese care pot fi declanșate de vaccinurile ce conțin adjuvanți declarați toxici pentru om, precum hidroxid de aluminiu, fosfat de aluminiu, thimerosal – compus al mercurului, formaldehida, monoglutamat de sodiu, 2-fenoxietanol, polisorbat 80.

Dintre efectele adverse ale vaccinurilor protestanții au amintit alergiile, bolile de sânge şi boli maligne precum trombocitopenia, vasculite, leucemii, tumori maligne ale pielii, Neuroblastomul, tumori cerebrale, bolile autoimune pecum artrita reumatoidă juvenilă (ARJ), boala Crohn şi rectocolita ulecro-hemoragică, diabetul zaharat tip I și  insulinodependent, neuropatii periferice, sindromul Guillain-Barre, encefalita acută demielinizantă (ADEM), scleroza multiplă, autismul, Sindromul  Dreavet, miofascita macrofagică, convulsii, episoade hipotone-hiporeactive (HHE), “Tipătul encefalitic”, apneea, miocardita, adenopatii, osteite, osteomielite, forme grave de tuberculoză (TBC), chiar moartea subită a sugarului.

Protestanții au susținut vehement  că sunt încălcate drepturile cetățenești prevăzute în Constituția României Codul Civil, Declaratia Universală a Drepturilor Omului din 10 decembrie 1948, Codul de deontologie medicală a Colegiului Medicilor din România, Legea drepturilor pacientului nr. 46/2003, Legea nr. 1/2011 a educației naționale, Ordonanța nr. 21/1992 privind protecția consumatorilor, republicată, Legea nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătății, republicată, cu modificarile și completările ulterioare, Conventia de la Oviedo pentru protecția drepturilor omului și a demnității ființei umane față de aplicațiile biologiei și medicinei, ratificată de România prin Legea 17/2001.

Tatiana Ungurianu

[nggallery id=4756]

 

 

 


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Curier Județean

Acțiune preventivă a polițiștilor din Alba: Copiii unei tabere din județ au discutat despre siguranța rutieră și a navigării pe internet și a consumului de droguri

Publicat

în

Acțiune preventivă a polițiștilor din Alba: Copiii unei tabere din județ au discutat despre siguranța rutieră și a navigării pe internet și a consumului de droguri

Polițiștii, alături de reprezentanții altor instituții din MAI continuă activitățile dedicate creșterii siguranței minorilor, pe perioada vacanței de vară. Minori aflați în zone de agrement, precum și minori instituționalizați în case de tip familial învață lecția siguranței.

Azi, 29 iunie 2022, polițiștii Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii, împreună cu polițiști ai Serviciului Rutier din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Alba și specialiști ai Centrului de Prevenire, Evaluare si Consiliere Antidrog Alba Iulia, cu sprijinul Asociației ”Emanoil”, au fost prezenți în tabăra organizată în localitatea Tăuți, comuna Meteș, unde au discutat, cu copiii, despre siguranță.

Elit - Gustul Desăvârșit

Au fost abordate aspecte legate de siguranța rutieră, siguranța navigării pe internet dar și teme legate de prevenirea consumului substanţelor cu efect halucinogen și a consumului de tutun și alcool. Pentru implicare și pentru că au dovedit că și-au însușit noile cunoștințe, copiii au fost recompensați cu insigne, tricouri, șepci și rucsacuri, materiale promoționale ale Campaniei Naționale Cyberex.

Polițiștii Biroului Siguranță Școlară din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Alba au participat la discuții interactive cu tinerii aflați într-o casă de tip familiar din Blaj, precum și cu cei care învață la Liceul Tehnologic ”Timotei Cipariu” din Blaj, care încă nu au intrat în vacanță.

Tinerilor li s-a recomandat să manifeste un comportament adecvat, astfel încât vacanța mare să le aducă doar amintiri frumoase. Mesajul polițiștilor a fost, cu precădere, îndreptat pentru prevenirea consumului de droguri, fiind evidențiate consecințele devastatoare pe care drogurile le au asupra sănătății și destinului unei persoane.

Mâine, 30 iunie, polițiștii, alături de reprezentanți ai altor instituții din MAI vor fi prezenți pe terenul de sport din Ighiu unde vor transmite mesaje preventive, în cadrul unei acțiuni organizată cu sprijinul Primăriei Comunei Ighiu.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Curier Județean

SCANDAL în Alba Iulia: Un bărbat din Cugir a agresat o femeie și a distrus portiera unei mașini. A fost reținut

Publicat

în

SCANDAL în Alba Iulia: Un bărbat din Cugir a agresat o femeie și a distrus portiera unei mașini. A fost reținut

La data de 28 iunie 2022, polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției Municipiului Alba Iulia au reținut un bărbat de 40 de ani, din Cugir, care este cercetat pentru distrugere, lovire și tulburarea ordinii și liniștii publice.

În sarcina acestuia s-a reținut că, în timp ce se afla în incinta unui magazin din Alba Iulia ar fi tulburat ordinea și liniștea publică și ar fi agresat o femeie, pe care nu o cunoștea, în urma unui conflict spontan pe care a avut-o cu aceasta.

Elit - Gustul Desăvârșit

Totodată, polițiștii au stabilit că bărbatul ar fi bănuit și de distrugerea portierei unui autoturism parcat pe raza municipiului Alba Iulia, faptă săvârșită ca urmare a unui conflict spontan pe care l-ar fi avut cu proprietarul autoturismului.

În cursul zilei de azi, 29 iunie, bărbatul va fi prezenta Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia, pentru dispunerea măsurilor legale.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Curier Județean

Bărbat de 42 de ani, din Ciugud, prins de către polițiști la volanul unui autoturism cu numere expirate. S-a ales cu dosar penal

Publicat

în

Bărbat de 42 de ani, din Ciugud, prins de către polițiști la volanul unui autoturism cu numere expirate. S-a ales cu dosar penal

La data de 28 iunie 2022, în jurul orei 19,00, polițiștii de ordine publică din Alba Iulia, în timp ce acționau pe Calea Moților din Alba Iulia au oprit, pentru control, un autoturism condus de un bărbat de 42 de ani, din comuna Ciugud, județul Alba.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat că autorizația provizorie de circulație a autoturismului era expirată.

Elit - Gustul Desăvârșit

Față de conducătorul auto, cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere, pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare