Rămâi conectat

Ştirea zilei

FOTO,VIDEO: O tânără din Alba, pe scena emisiunii “Vedeta populară”, cel mai mare show de talente din muzica populară românească. A cântat alături de Nicolae Furdui Iancu, simbol al românismului

Ziarul Unirea

Publicat

în

Este o bucurie, dar si o mirare să vedem că tinerii de azi iubesc muzica populara. Pentru Graţiela Blaga, folclorul este o comoara pe care nu toata lumea stie sa o aprecieze indeajuns. Tânăra a participat duminică la emisiunea “Vedeta populară”, cel mai mare show de talente din muzica populară românească.

Îndrăgeşte muzica populara si isi doreste ca tezaurul muzical al tarii noastre sa atinga strunele sufletului tuturor, de la mic la mare.

Graţiela are 16 ani şi este din localitatea Şibot şi în prezent elevă în clasa a X-a la Liceul de Arte Regina Maria din Alba Iulia, unde urmează cursurile secţiei de muzică vocală tradiţională românească, sub atenta îndrumare a doamnei  profesor Ionela Popa.

https://www.youtube.com/watch?v=Z6tvH9SBR48

„Am îndrăgit folclorul și muzica tradițională de mică, deoarece ambii bunici,Aurel și Ioan, cântau la fluier. La început, cântam prin casă, în joacă, iar mai apoi din joacă a început să îmi placă tot mai mult. Părinții mei m-au susținut de atunci și până acum în tot ce am făcut”, povesteşte Graţiela.

https://www.youtube.com/watch?v=kpugWi0vJvk

Încă din clasele primare, la Școala Gimnazială ”Iosif Sârbu” din Șibot a fost îndemnată să îşi urmeze pasiunea pentru muzica populară: „Aici, doi dintre învățători pe care i-am avut, Potinteu Gheorghe și Herlea Anca, m-au încurajat să continui pe acest drum al cântecului”, spune tânăra.

La Școala Gimnazială Nr. 3 de la Cugir a întâlnit-o pe doamna profesoară de muzică, Ionela Popa, actualmente doamna profesoară de canto: „Dânsa este cea care s-a îngrijit atât de dedicat de fiecare pas pe care l-am făcut, așa cum face cu fiecare dintre elevii săi. Pot spune cu mâna pe inimă că este cea mai extraordinară profesoară!”, mai afirmă aceasta. 

Din clasa a V-a face parte din grupul vocal ”Mlădițe Cugirene” coordonat de prof. Ionela Popa, iar din anul 2014 din grupul vocal ”Suflet de român” al UAIFMR, al cărui președinte este îndrăgitul interpret de muzică populară, Ionuț Fulea.

Alături de tineri, copii, maturi, dar cu toţii pasionaţi de folclor, speciali prin poveştile de viaţă pe care le au şi înzestraţi cu voci extraordinare, Graţiela a trecut cu brio de preselecţia organizată de echipa talent show-ului la Sibiu, aflându-se printre cei 54 de candidate selecţionaţi dintr-un total de 600.

Concursul a cuprins trei probe pentru fiecare participant, iar prestaţiile lor în competiţie au fost jurizate de cinci personalităţi diferite, dar care iubesc folclorul românesc: Grigore Leşe, una dintre cele mai respectate voci ale culturii noastre tradiţionale, poetul Mircea Dinescu, interpreţii de muzică populară Laura Lavric şi Constantin Enceanu şi realizatoarea TVR Elise Stan. Acompaniamentul muzical a fost asigurat de Orchestra Naţională Valahia, a Primăriei Capitalei, susţinută de Creart.

În cadrul probei la care a trebui să cânte alături de un interpret consacrat, Graţiela a urcat pe scenă alături de Nicolae Furdui Iancu, un exemplu şi un simbol al românismului.

Vedeta populară este cel mai mare show de talente din muzica populară românească, lansat în această toamnă de TVR1. Serile de duminică vor fi mai pline de culoare din octombrie, atunci când Vedeta populară intră în casele tuturor românilor.

 

Save


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

UPDATE: FOTO | INCENDIU pe autostrada A10 Sebeș-Turda: O autobasculantă a luat foc pe sensul Turda-Sebeș. Trafic blocat

Bera Larisa

Publicat

în

UPDATE: FOTO | INCENDIU pe autostrada A10 Sebeș-Turda: O autobasculantă a luat foc pe sensul Turda-Sebeș. Trafic blocat Circulația este blocată temporar în urma unui incendiu produs la o autobasculantă pe A10 km 30, calea 2 (sensul Turda-Sebeș), a anunțat DRDP Cluj. Citește și: FOTO | INCENDIU violent izbucnit la un autoturism în zona Cetății: […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea