Proiect de hotărâre privind protecția mediului înconjurător, amânat de patru luni să fie dezbătut în Consiliul Local Sebeş
Trei consilieri locali din Sebeş au iniţiat un proiect de hotărâre privind protecția mediului înconjurător, a sănătății populației și a biodiversității în Municipiul Sebeș. Proiectul aşteaptă de patru luni să fie dezbătut în Consiliul Local.
Radu Cristian, alături de colegii săi din Consiliul Local Sebeș, Ana MAria Coman și Ovidiu Lupu au inițiat acest proiect în urma numeroaselor solicitări primite de la oamenii din municipiul Sebeș referitor la acest subiect, cu atât mai mult cu cât toate normele de legislație internațională, comunitară și națională vorbesc de apărarea fermă și categorică a mediului în care ne ducem viața.
“O viață sănătoasă se manifestă în primul rând prin aerul pe care îl respiri. Un mediu curat, lipsit de toxicitate, de noxe, contează enorm pentru sănătatea fiecăruia. Cel mai simplu puteți compara imaginea dezolantă a unei zone de locuințe din preajma unei hale industriale ce poluează cu tabloul luminos al unui cartier rezidențial în care verdele pomilor din jur este predominant. Viața oamenilor din cele două peisaje sugestive diferă clar în favoarea celor din urmă. Pentru că mediul înconjurător este primul element cu care intrăm în contact: ne poate îmbolnăvi sau ne poate însănătoși. Ne poate fi dușman sau poate fi anticorpul care să ne salveze.
Din acest motiv nu ne este indiferent în ce mediu trăim la noi în Sebeș. Alături de colegii mei am depus un proiect de hotărâre în cadrul Consiliului Local prin care să apărăm aerul pe care îl respirăm zi de zi. Am propus adoptarea unor măsuri obligatorii ce trebuie luate de către toate persoanele fizice și juridice pentru protecția atmosferei și implicit a sănătății locuitorilor municipiului Sebeș. Vă redau aici câteva dintre ele: îmbunătățirea activității tehnologice a agenților economici pentru reducerea emisiilor/ investiții în echipamente noi pentru diminuarea disconfortului acutic și olfactiv/ interzicerea autorizării unor activități de producere a unor substanțe cu potențial cancerigen asupra omului/ informarea locuitorilor municipiului Sebeș cu privire la investițiile ce vor fi demarate aici și care pot fi incluse în categoria unor activități cu risc etc.
Proiectul de hotărâre descrie toate situațiile ce pot genera un factor de perturbare a sănătății și a mediului”, spun iniţiatorii proiectului.
Acesta a fost a fost depus la registratura primăriei în data de 26 aprilie 2017 însă abia marți, 29 august, de la ora 14.00, va fi dezbătut în CL.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Curier Județean
Apa și canalizarea în Alba și alte județe. Precizări cu privire la creșterea tarifelor, din partea ARA: „Factura este suportabilă”
Apa și canalizarea în Alba și alte județe. Precizări cu privire la creșterea tarifelor, din partea ARA: „Factura este suportabilă” Asociația Română a Apei – ARA, Organizaţie non-guvernamentală (ONG), ce reunește profesioniștii din domeniul apei, experți în cercetare, reglementare și producători face precizări cu privire la creșterile de tarife la apă și apă uzată. Citește […]
Secțiune Articole Similare
-
Curier Județeanacum 20 de ore
Mesaje de Crăciun 2024 în limba italiană, traduse în limba română. Cântece tradiționale de Crăciun în limba italiana
-
Opinii - Comentariiacum 4 zile
Nume care se sărbătoresc de Sfântul Daniel 2024. Viața Sf Daniel și semnificația numelui
-
Curier Județeanacum o zi
Obiceiuri, tradiții și superstiții de Ignat – Ziua sacrificării porcului de Crăciun
-
Opinii - Comentariiacum 4 zile
Mesaje de Sfântul Daniel 2024: URARI, FELICITARI și SMS-uri de LA MULȚI ANI pe care le poți trimite celor dragi
-
Actualitateacum 12 ore
De ce se taie porcul pe 20 decembrie, de IGNAT. Tradiții și obiceiuri
-
Opinii - Comentariiacum 4 zile
17 decembrie 2024: Creștinii ortodocși îl sărbătoresc pe Sfântul Daniel. Rugăciunile proorocului și a celor trei tineri aruncați în cuptor