Rămâi conectat
PSD Alba - Alegeri Locale 2024

Economie

De la 1 ianuarie 2012 , anunţurile pentru parteneriatele public-privat vor putea fi publicate pe SEAP

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

AUR - Alegeri Locale 2024

De la 1 ianuarie se modifică formula SEAP pentru deschiderea de parteneriate public-private, a anunţat premierul Emil Boc. Printre primele proiecte care vor fi realizate printr-un astfel de instrument va fi hidrocentrala de la Tarniţa-Lăpuşeşti. Pentru acest prim proiect, spune Boc, în primăvară va fi selectat deja investitorul. Există un mare potenţial pentru dezvoltarea parteneriatelor public-privat în România, mai cu seamă pentru lucrări în infrastructura mare. Conform lui Mihai Prisăcaru, directorul general al Unităţii Centrale pentru Coordonarea Parteneriatului Public – Privat, în anul 2012 ar putea fi realizate investiţii de circa 50 de miliarde de euro prin acest sistem, printre cei interesaţi aflându-se investitori din Coreea de Sud şi din zona Golfului. Investiţiile vin să le completeze pe cele realizate cu fonduri de la bugetul de stat. De exemplu, primul proiect, cel care vizează hidrocentrala de la Tarniţa-Lăpuşeşti se ridică la circa un miliard de euro.
Guvernul a aprobat încă din luna aprilie o listă cu investiţiile care pot fi derulate în parteneriat public-privat. Pe listă se află tronsonul de autostradă Sibiu – Piteşti, autostrada Târgu Mureş – Iaşi, unele tronsoane ale autostrăzii Transilvania, reactoarele 3 şi 4 de la Cernavodă, interconectorul de gaze AGRI, canalul de irigaţii Siret – Bărăgan, spitale de urgenţă dar şi un penitenciar. Acestea sunt proiectele pe care şi le propune guvernul pentru finanţare în parteneriat public – privat, dar astfel de parteneriate se pot încheia şi la nivelul administraţiilor publice judeţene şi locale pentru realizarea unor obiective de interes local. (M.D.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Economie

Economie

Profesor de la ASE, despre ”iluzia creșterii economice pe datorie”

Unirea Ziarul

Publicat

în

Profesor de la ASE, despre ”iluzia creșterii economice pe datorie” Cristian Păun, originar din Alba Iulia, a făcut pe contul său de socializare o analiză succintă a ”creșterii economice pe datorie”. Profesorul de la ASE  examinează modul în care a crescut datoria publică a României din anul 2020 până în 2024, cocluzionând câ ”ne îndreptăm […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea