FOTO, VIDEO. Circa 10.000 de persoane, la concertul artistei britanice Amy Macdonald de la Blaj aLive 2017
Aproximativ 10.000 de persoane au asistat, duminică seara, la concertul artistei britanice Amy Macdonald, cap de afiș al Festivalului Blaj aLive 2017, organizat pe Câmpia Libertății din Blaj pe o scenă acoperită de un cort gigant.
Pe scena principală a Festivalului Blaj aLive au urcat duminică și luni dimineața, artiști români și străini – Sinoptik, Lola Marsh, Coma, Walking On Cars, Alternosfera și Șuie Paparude –, însă cel mai așteptat moment a fost concertul britanicei Amy Macdonald, pentru prima dată în România.
Artista folk-rock Amy Macdonald, aplaudată la Blaj pe Câmpia Libertății de circa 10.000 de persoane, tineri și vârstnici deopotrivă, este considerată una dintre cele mai de succes cântărețe de origine britanică. Primul sau album, „This is the life”, a intrat pe primul loc al clasamentelor din cinci țări și a câștigat discul de platină în 12 țări, fiind vândut în peste trei milioane de exemplare.
Având în vedere că anii trecuți a plouat la Blaj aLive, organizatorii au acoperit scena principală cu un cort gigant, de peste 14 metri înălțime, care a avut însă deschideri laterale, astfel încât oamenii să se bucure de natură și aer curat.
Pe lângă Freedom Stage, Festivalul Blaj aLive a mai găzduit două scene – Zona Reggae și Zona Electronică –, dar și spații de lounge si relaxare food court, parc de distractii și seminarii creative.
Participanții la festival s-au putut odihnii în hamace ori beanbag-uri în zonele de lounge și relaxare. De asemenea, pe iarbă, nu departe de scenă, au fost puși mai mulți baloți de paie, care țineau în loc de tabureți.
Totodată, amatorii de adrenalină și tinerii energici s-au putut antrena pe timpul zilei în Fun Park-ul Blaj aLive. Aici, participanții la festival și-au petrecut câteva ore într-un mod foarte activ, completând energia concertelor live și buna dispoziție cu senzațiile oferite de mașinuțe, balerine, de trenulețul electric, toboganul gonflabil sau de carusel.
Festivalul a început duminică la prânz și s-a încheiat luni dimineața, prețul unui bilet fiind 60 de lei, însă participanții și-au putut achiziționa mai multe bilete la prețuri reduse.
Anul acesta, festivalul a comasat energia celor două zile tradiționale de concerte într-una singură deoarece Câmpia Libertăţii din Blaj, locul unde în 1848, la Marea Adunare Naţională, circa 40.000 de români au strigat ”Noi vrem să ne unim cu ţara!”, este în reabilitare, proiectul fiind de 5,2 milioane de lei.
Ajuns la cea de-a cincea ediție, festivalul Blaj aLive, organizat în fiecare an pe Câmpia Libertății, promovează libertatea, educația și inovația ca suport tehnologic pentru dezvoltarea culturală și găzduiește inițiativele tinerelor organizații, parte din noua revoluție culturală.
De asemenea, el susține unirea comunităților de pretutindeni, devenind locul de întâlnire pentru petrecerea unei experiențe culturale binevenite pentru dezvoltarea unei comunități de oameni frumoși, uniți și pregătiți să aducă un plus de culoare și valoare în jurul lor.
Ideea acestui festival a apărut în 2013, inspirată de încărcătura istorică a Câmpiei Libertăţii şi de rolul important pe care Blajul l-a jucat în formarea României de azi.
[nggallery id=4107]
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Ştirea zilei
FOTO | Călin Hartzos, șeful Promoției 2024–„Avram Iancu-200” la Colegiului Militar din Alba Iulia, placheta de onoare a școlii, pentru performanțele obținute. Tânărul este student la Academie Forțelor Aeriene a SUA
FOTO | Călin Hartzos, șeful Promoției 2024–„Avram Iancu-200” la Colegiului Militar din Alba Iulia, placheta de onoare a școlii, pentru performanțele obținute. Tânărul este student la Academie Forțelor Aeriene a SUA Călin Hartzos este unul dintre cei mai valoroși absolvenți ai Colegiului Militar „Mihai Viteazul” din Alba Iulia. Băiatul, șef al Promoției 2024 – „Avram […]
Secțiune Articole Similare
-
Curier Județeanacum 18 ore
Mesaje de Crăciun 2024 în limba italiană, traduse în limba română. Cântece tradiționale de Crăciun în limba italiana
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
Nume care se sărbătoresc de Sfântul Daniel 2024. Viața Sf Daniel și semnificația numelui
-
Curier Județeanacum 22 de ore
Obiceiuri, tradiții și superstiții de Ignat – Ziua sacrificării porcului de Crăciun
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
Mesaje de Sfântul Daniel 2024: URARI, FELICITARI și SMS-uri de LA MULȚI ANI pe care le poți trimite celor dragi
-
Actualitateacum 10 ore
De ce se taie porcul pe 20 decembrie, de IGNAT. Tradiții și obiceiuri
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
17 decembrie 2024: Creștinii ortodocși îl sărbătoresc pe Sfântul Daniel. Rugăciunile proorocului și a celor trei tineri aruncați în cuptor