Rămâi conectat

Societate

800 de persoane au intrat în marea familie a donatorilor

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

La Alba Iulia, prin campania „Jandarmeria donează sânge pentru România”

    Potrivit maiorului Cosmin Jurcoveţ, Ofiţer Informare, Relaţii Publice şi Relaţii cu Publicul în cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean “Avram Iancu” Alba, o campanie de informare a cetăţenilor presupune parcurgerea unor etape ce au în vedere atât buna organizare a acesteia, cât şi desfăşurarea în cele mai bune condiţii, asigurându-se astfel atingerea scopului propus iniţial. În judeţul Alba, colaborarea eficientă a jandarmeriei cu celelalte instituţii publice a făcut posibilă organizarea activităţilor într-un timp foarte scurt şi cu rezultate foarte bune în ceea ce priveşte atragerea realizarea obiectivelor campaniei „Jandarmeria donează sânge pentru România”. Partenerii jandarmilor au fost: Instituţia Prefectului judeţului Alba, CJ Alba, Primăria municipiului Alba Iulia, IŞJ Alba, DSP Alba, Crucea Roşia – Filiala Alba, DJTS Alba şi Serviciul Public Judeţean Salvamont Alba. Potrivit maiorului Cosmin Jurcoveţ, vectori de imagine în cadrul campaniei au fost prefectul Ştefan Bardan, Ioan Bogăţan, viceprimarul municipiului Alba Iulia, dr. Ioana Vescan, medic pneumolog foarte cunoscut în Alba, Ioana Bogăţan, actriţă şi manager al Teatrului de Păpuşi „Prichindel” şi Leontina Fărcaş, îndrăgită interpretă de muzică populară. În perioada campaniei s-au prezentat pentru donare 1.045 persoane, ceea ce înseamnă o creştere de 60,76 la sută faţă de luna precedentă. Din totalul celor care au dorit să doneze sânge au fost acceptate 800 persoane, efectiv în creştere cu 32,66 la sută faţă de luna precedentă. Au fost recoltate 785 prize de sânge, mai mult cu 34,18 la sută faţă de luna precedentă. Din totalul donatorilor, 221 persoane au participat pentru prima dată la o acţiune de donare de sânge. Numărul mediu de donatori pe zi a fost de 48 persoane, efectiv în creştere cu 60 la sută faţă de luna precedentă.
lPlanificarea, organizarea şi desfăşurarea campaniei
În baza unor discuţii preliminarii, partenerii în campanie s-au reunit vineri, 7 octombrie a.c., s-au armonizat opiniile referitoare la  modul în care se va derula campania, s-a discutat contribuţia fiecărei instituţii la reuşita acesteia şi au fost planificate activităţile. În perioada 10 – 11 octombrie a.c., acordul de cooperare a fost aprobat de conducerea instituţiilor partenere şi au demarat activităţile de concepere, realizare şi executare a materialelor promoţionale. Marţi, 18 octombrie a.c., la sediul Instituţiei Prefectului judeţul Alba a fost organizată o conferinţă de presă pentru lansarea campaniei. Conform prevederilor acordului semnat de instituţiile partenere, vineri, 25 octombrie a.c., coordonatorul campaniei – Jandarmeria Alba – a centralizat datele partenerilor referitoare la numărul persoanelor care şi-au exprimat dorinţa de a dona sânge şi împreună cu directorul Centrului de Transfuzii Sanguine Alba a fost întocmit un grafic al numărului de donatori/zi. Marţi, 1 noiembrie a.c., a demarat activitatea de donare de sânge din cadrul campaniei, primii donatori fiind 45 de jandarmi. În perioada 2-28 noiembrie a.c. s-au prezentat la Centrul de Transfuzii Sanguine Alba angajaţi ai instituţiilor partenere, precum şi cetăţeni care s-au alăturat campaniei jandarmeriei, astfel că media donatorilor/zi a fost de aproape 48 persoane. Marţi, 8 noiembrie, o echipă mobilă a Centrului de Transfuzii Sanguine Alba s-a deplasat la Spitalul Municipal Sebeş şi a amenajat un punct de donare de sânge. Cu această ocazie au donat sânge 23 de jandarmi din cadrul Secţiei Sebeş, care de ziua Sfinţilor Mihail şi Gavriil – ocrotitorii Jandarmeriei Române – s-au alăturat marii familii a donatorilor de sânge. Marţi, 15 noiembrie, echipa mobilă a fost prezentă şi la Spitalul Municipal Aiud, unde a fost amenajat un punct de donare de sânge. Cu această ocazie au donat sânge 95 de persoane, printre care şi 39 de jandarmi din cadrul Jandarmeriei Aiud. Celor 107 jandarmi li se adaugă încă 9 subofiţeri care au donat sânge în mod solitar, astfel că, la sfârşitul campaniei, numărul jandarmilor donatori de sânge este de 116. (A.D.T.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Societate

Opinii - Comentarii

Muntele Găina sau ”Muntele Dragostei” din Alba, unde are loc anual Târgul de fete, încărcat de legende și tradiție

Unirea Ziarul

Publicat

în

Muntele Găina sau ”Muntele Dragostei” din Alba • Târgul de fete de la Găina • Legenda şi istoria Târgului de Fete de pe Muntele Găina ”Ține moț de hastă straiță/Să mă hâț (joc) cu hastă moață/Până mă hâțai cu moața/Se duse moțul cu straița!”… Una dintre cele mai importante şi mai inedite sărbători  ale moților […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea