Rămâi conectat

Societate

800 de persoane au intrat în marea familie a donatorilor

Publicat

în

La Alba Iulia, prin campania „Jandarmeria donează sânge pentru România”

    Potrivit maiorului Cosmin Jurcoveţ, Ofiţer Informare, Relaţii Publice şi Relaţii cu Publicul în cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean “Avram Iancu” Alba, o campanie de informare a cetăţenilor presupune parcurgerea unor etape ce au în vedere atât buna organizare a acesteia, cât şi desfăşurarea în cele mai bune condiţii, asigurându-se astfel atingerea scopului propus iniţial. În judeţul Alba, colaborarea eficientă a jandarmeriei cu celelalte instituţii publice a făcut posibilă organizarea activităţilor într-un timp foarte scurt şi cu rezultate foarte bune în ceea ce priveşte atragerea realizarea obiectivelor campaniei „Jandarmeria donează sânge pentru România”. Partenerii jandarmilor au fost: Instituţia Prefectului judeţului Alba, CJ Alba, Primăria municipiului Alba Iulia, IŞJ Alba, DSP Alba, Crucea Roşia – Filiala Alba, DJTS Alba şi Serviciul Public Judeţean Salvamont Alba. Potrivit maiorului Cosmin Jurcoveţ, vectori de imagine în cadrul campaniei au fost prefectul Ştefan Bardan, Ioan Bogăţan, viceprimarul municipiului Alba Iulia, dr. Ioana Vescan, medic pneumolog foarte cunoscut în Alba, Ioana Bogăţan, actriţă şi manager al Teatrului de Păpuşi „Prichindel” şi Leontina Fărcaş, îndrăgită interpretă de muzică populară. În perioada campaniei s-au prezentat pentru donare 1.045 persoane, ceea ce înseamnă o creştere de 60,76 la sută faţă de luna precedentă. Din totalul celor care au dorit să doneze sânge au fost acceptate 800 persoane, efectiv în creştere cu 32,66 la sută faţă de luna precedentă. Au fost recoltate 785 prize de sânge, mai mult cu 34,18 la sută faţă de luna precedentă. Din totalul donatorilor, 221 persoane au participat pentru prima dată la o acţiune de donare de sânge. Numărul mediu de donatori pe zi a fost de 48 persoane, efectiv în creştere cu 60 la sută faţă de luna precedentă.
lPlanificarea, organizarea şi desfăşurarea campaniei
În baza unor discuţii preliminarii, partenerii în campanie s-au reunit vineri, 7 octombrie a.c., s-au armonizat opiniile referitoare la  modul în care se va derula campania, s-a discutat contribuţia fiecărei instituţii la reuşita acesteia şi au fost planificate activităţile. În perioada 10 – 11 octombrie a.c., acordul de cooperare a fost aprobat de conducerea instituţiilor partenere şi au demarat activităţile de concepere, realizare şi executare a materialelor promoţionale. Marţi, 18 octombrie a.c., la sediul Instituţiei Prefectului judeţul Alba a fost organizată o conferinţă de presă pentru lansarea campaniei. Conform prevederilor acordului semnat de instituţiile partenere, vineri, 25 octombrie a.c., coordonatorul campaniei – Jandarmeria Alba – a centralizat datele partenerilor referitoare la numărul persoanelor care şi-au exprimat dorinţa de a dona sânge şi împreună cu directorul Centrului de Transfuzii Sanguine Alba a fost întocmit un grafic al numărului de donatori/zi. Marţi, 1 noiembrie a.c., a demarat activitatea de donare de sânge din cadrul campaniei, primii donatori fiind 45 de jandarmi. În perioada 2-28 noiembrie a.c. s-au prezentat la Centrul de Transfuzii Sanguine Alba angajaţi ai instituţiilor partenere, precum şi cetăţeni care s-au alăturat campaniei jandarmeriei, astfel că media donatorilor/zi a fost de aproape 48 persoane. Marţi, 8 noiembrie, o echipă mobilă a Centrului de Transfuzii Sanguine Alba s-a deplasat la Spitalul Municipal Sebeş şi a amenajat un punct de donare de sânge. Cu această ocazie au donat sânge 23 de jandarmi din cadrul Secţiei Sebeş, care de ziua Sfinţilor Mihail şi Gavriil – ocrotitorii Jandarmeriei Române – s-au alăturat marii familii a donatorilor de sânge. Marţi, 15 noiembrie, echipa mobilă a fost prezentă şi la Spitalul Municipal Aiud, unde a fost amenajat un punct de donare de sânge. Cu această ocazie au donat sânge 95 de persoane, printre care şi 39 de jandarmi din cadrul Jandarmeriei Aiud. Celor 107 jandarmi li se adaugă încă 9 subofiţeri care au donat sânge în mod solitar, astfel că, la sfârşitul campaniei, numărul jandarmilor donatori de sânge este de 116. (A.D.T.)


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Opinii - Comentarii

INFORMARE| Amendament la documentul de Ofertă Publică de Preluare Obligatorie a PREBET S.A. Aiud aprobat prin decizia A.S.F nr. 634 din data de 25.05.2022

Publicat

în

APROBAREA AMENDAMENTULUI  NU ARE VALOARE DE GARANŢIE ŞI NICI NU REPREZINTĂ O ALTĂ FORMĂ DE APRECIERE A A.S.F. CU PRIVIRE LA OPORTUNITATEA, AVANTAJELE SAU DEZAVANTAJELE, PROFITUL ORI RISCURILE PE CARE LE-AR PUTEA PREZENTA TRANZACŢIILE DE ÎNCHEIAT PRIN ACCEPTAREA OFERTEI PUBLICE OBIECT AL DECIZIEI DE APROBARE. DECIZIA DE APROBARE CERTIFICĂ NUMAI REGULARITATEA DOCUMENTULUI DE OFERTĂ ÎN PRIVINŢA EXIGENŢELOR LEGII ŞI ALE NORMELOR ADOPTATE ÎN APLICAREA ACESTEIA.

Preambul

Principalul scop al acestui document este să furnizeze date actualizate în legătură cu unele informații prezentate în Documentul de Ofertă și trebuie citit doar împreună cu Documentul de Ofertă și în contextul Ofertei descrise în Documentul de Ofertă. Ofertanții și/sau intermediarul nu au actualizat nicio altă informație  decât cea prezentată în cuprinsul acestui amendament, celelalte informații prezentate în documentul de ofertă fiind corecte și complete la data Documentului de ofertă. Astfel, nici ofertanții și nici Intermediarul nu își asumă nicio responsabilitate privind acuratețea și caracterul complet al informațiilor prezentate în documentul de Ofertă, cu excepția datelor prezentate în acest amendament, la o dată ulterioară datei Documentului de ofertă.

 

Elit - Gustul Desăvârșit

Publicarea Amendamentului

Prezentul Amendament este pus la dispoziția investitorilor după aprobarea sa de către A.S.F. prin publicarea unui anunț conform aceleiași proceduri utilizate pentru publicarea Documentului de Ofertă.

Amendamentul la Ofertă va fi disponibil în același mod în care este și Documentul de Ofertă astfel:

  1. În format electronic de pe website-ul Intermediarului GOLDRING SA (goldring.ro) și al Bursei de Valori București (www.bvb.ro) .
  2. pe suport de hârtie, la cererea investitorilor adresată GOLDRING SA la sediul acesteia (Tg. Mureș, str. Tudor Vladimirescu nr. 56A, jud. Mureș).

Ofertanții au convenit la modificarea Documentului de ofertă după cum urmează:

Paragraful de la punctul 6: „Impetum Investmens S.A. va achiziționa cu prioritate în cadrul Ofertei un număr maxim de 1.822.122 acțiuni, Anodin Assets S.A. va achiziționa un număr de 5.225.000 acțiuni, Ges-Green Energy Specialists SRL  va achiziționa un număr de 5.225.000 acțiuni, restul de 5.227.560 acțiuni vor fi achiziționate de Acord Construct ALT S.R.L.”

se modifică astfel:

Ofertanții vor achiziționa cu prioritate în următoarea ordine precum și în limitele maxime precizate, în funcție de numărul de acțiuni ce vor fi subscrise în cadrul ofertei, după cum urmează:

  • Impetum Investmens S.A. – 5.236.819 acțiuni,
  • Anodin Assets S.A. – 4.087.620 acțiuni,
  • Ges-Green Energy Specialists SRL – 4.087.620 acțiuni și
  • Acord Construct ALT S.R.L – 4.087.623 acțiuni”

Potrivit prevederilor art. 28 (3) din Legea nr. 24/2017, ale art. 54 (4) din Regulamentul 5/2018 și ale Documentului de Ofertă,  investitorii care au acceptat să subscrie în oferta publică de cumpărare înaintea publicării amendamentului pot să îşi retragă acceptul în termen de două zile lucrătoare de la publicarea amendamentului, respectiv în perioada 27.05.2022 – 30.05.2022.

Celelalte prevederi ale Anunțului și ale Documentului de Ofertă rămân neschimbate.

Prezentul amendament  este întocmit în conformitate cu Legea nr. 24/2017 și Regulamentul ASF nr. 5/2018 privind emitenții de instrumente financiare și operațiuni de piață, cu modificările si completările ulterioare

 

 


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Ştirea Ta

FOTO VIDEO ȘTIREA TA| Robinetele nu funcționează în parcul din centrul Sebeșului, nici în acest an: Temperaturile, PESTE cele obișnuite pentru luna mai

Publicat

în

Robinetele nu funcționează în parcul din centrul Sebeșului, nici în acest an: Temperaturile, PESTE cele obișnuite pentru luna mai

Robinetele din parcul din fața Primăriei Sebeș nu funcționează nici în acest an, spre indignarea cetățenilor și trecătorilor.

Un cititor ziarulunirea.ro, nemulțumit de modul în care autoritățile gestionează posibila venire timpurie a temperaturilor caniculare de vară, a trimis pe adresa redacției o serie de imagini cu un robinet din parcul din inima orașului, nefuncțional înainte de sezonul estival.

Elit - Gustul Desăvârșit

În lunile următoare, meteorologii transmit că România va avea parte de o vară atipică. Așa cum s-a întâmplat și până acum, temperaturile au oscilat de la o zi la alta, iar mai multe zone din țară au fost afectate de fenomene meteo extreme – grindină, furtuni, ploi torențiale, formându-se chiar, local, inundații.

Directorul Administrației Naționale de Meteorologie, Elena Mateescu, a specificat la Antena 3 faptul că țara noastră se va confrunta cu fenomene meteo extreme, în lunile ce vor urma. Mai mult decât atât, în această perioadă, temperaturile sunt mai mari decât cele specifice sfârșitului lunii mai.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Ştirea Ta

ȘTIREA TA| „Pană” de curent în comuna Șpring: Patru sate, fără energie electrică. „O să-mi cumpăr generator, așa ceva nu este posibil”

Publicat

în

ȘTIREA TA| „Pană” de curent în comuna Șpring: Patru sate, fără energie electrică. „O să-mi cumpăr generator, așa ceva nu este posibil”

Satele aparținătoare comunei Șpring, din județul Alba, au rămas „pe întuneric”, după ce o linie de curent a fost ruptă de un castan, pe o stradă din proximitatea gării din satul Cunța.

Astfel satele Cunța, Șpring, Drașov și Vingard, la momentul redactării articolului, nu beneficiază de serviciul de alimentare cu energie electrică, deși incidentul ce a condus la această situație s-a petrecut în cursul nopții de 26 mai 2022, în jurul orei 02:00.

Elit - Gustul Desăvârșit

„O să-mi cumpăr generator, așa ceva nu este posibil”, declară pentru ZiarulUnirea.ro un localnic. Bărbatul înțelege incidentul, dar nu poate să înțeleagă de ce pentru o singură linie afectată curentul a fost întrerupt în toată comuna, de ce nu există separatoare în sistemul de furnizare a energiei electrice și mai mult de atât nu poate să înțeleagă de ce o intervenție de remediere, pe care o consideră accesibilă din punct de vedere tehnic, durează într-atât de mult.

*Nota: fotografie cu caracter ilustrativ din arhiva ZiarulUnirea.ro


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare