Tineri englezi îndrăgostiţi de Ardeal! Au revenit după un an în satul din Alba care i-a primit bine şi omenit pentru a ajuta la curăţarea unei livezi
După repetatele laude aduse de diferitele canale de mass-media din Marea Britanie de prințului Charles, se pare că România a început să atragă tot mai mulți vizitatori englezi.
Așa se întâmplă de câţiva ani, în special Transilvania și în mod deosebit zona Munților Apuseni este străbătută la pas de numeroși britanici dornici să vadă ceea ce prințul lor a lăudat.
De câteva zile la Gârbovița, sat aparținător municipiului Aiud zece englezi, zece rangeri, așa cum le spun localnicii mai tineri lucrează cot la cot cu sătenii pentru curățarea unei livezi care a fost năpădite de arbuști, în special de măceși și ciulini.
Aceștia au afirmat că au descoperit zona în anul trecut, când în trecere fiind, au fost bine primiți și omeniți de către locuitorii satului fapt pentru care au și adăstat în Gârbovița mai multe zile și s-au și implicat , atât cât au putut și s-au priceput în viața satului participând la unele munci gospodărești.
Se pare că zona și locuitorii li s-a lipit de inimă, deoarece în acest an au revenit și numai în vizită ci și pentru a se implica alături de localnici în derularea unui proiect mai vechi: curățirea livezii de ciulini și măceși.
Înarmaţi cu un moto fierăstrău și cu uneltele puse la dispoziție de către locuitorii din Gârbovița, cei zece britanici s-au pus pe treabă. Pe o vreme nu prea prielnică dat fiind ploile sporadice, a temperaturii destul de scăzute pentru a ceastă perioadă a anului englezii au muncit de cu zori și până în seară răsplata lor fiind masa specific transilvăneană a locului și cazarea în casele sătenilor.
„Am vrut să ne răsplătim gazdele de anul trecut. Atunci ne-au primit și ne-au hrănit regește. Le-am promis anul trecut că vom reveni și uite că am revenit” ne-a declarat unul dintre rangeri despre care am aflat că de profesie este fermier.
Dornici de muncă și neobosiți cei zece rangeri din Marea Britanie nu s-au limitat doar la curățatul acelei livezi ci s-au implicat și alte activități curente pe care locuitorii le au în fiecare zi, ba chiar au curăţat pomii fructiferi și mai mult de atât au construit o împrejmuire, așa cum se făcea pe vremuri, din nuiele împletite. Mai mult de atât în majoritatea lor au afirmat că în anul viitor vor reveni, cu siguranță la Gârbovița unde și-au făcut prieteni.
Dorel Lazăr
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Ştirea zilei
FOTO | Călin Hartzos, șeful Promoției 2024–„Avram Iancu-200” la Colegiului Militar din Alba Iulia, placheta de onoare a școlii, pentru performanțele obținute. Tânărul este student la Academie Forțelor Aeriene a SUA
FOTO | Călin Hartzos, șeful Promoției 2024–„Avram Iancu-200” la Colegiului Militar din Alba Iulia, placheta de onoare a școlii, pentru performanțele obținute. Tânărul este student la Academie Forțelor Aeriene a SUA Călin Hartzos este unul dintre cei mai valoroși absolvenți ai Colegiului Militar „Mihai Viteazul” din Alba Iulia. Băiatul, șef al Promoției 2024 – „Avram […]
Secțiune Articole Similare
-
Curier Județeanacum 15 ore
Mesaje de Crăciun 2024 în limba italiană, traduse în limba română. Cântece tradiționale de Crăciun în limba italiana
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
Nume care se sărbătoresc de Sfântul Daniel 2024. Viața Sf Daniel și semnificația numelui
-
Curier Județeanacum 20 de ore
Obiceiuri, tradiții și superstiții de Ignat – Ziua sacrificării porcului de Crăciun
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
Mesaje de Sfântul Daniel 2024: URARI, FELICITARI și SMS-uri de LA MULȚI ANI pe care le poți trimite celor dragi
-
Actualitateacum 8 ore
De ce se taie porcul pe 20 decembrie, de IGNAT. Tradiții și obiceiuri
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
17 decembrie 2024: Creștinii ortodocși îl sărbătoresc pe Sfântul Daniel. Rugăciunile proorocului și a celor trei tineri aruncați în cuptor