Atenţie la viespi şi albine! Tot mai multe persoane ajung la spital cu reacţii alergice. Cum tratați rapid înțepătura
Primăvara este unul dintre cele mai iubite anotimpuri de la noi, însă prezența unor insecte în acest sezon ne umbrește bucuria. Cele mai periculoase sunt albinele şi, bineînţeles, viespile. Cei care au fost înţepaţi de acestea îşi amintesc cu groază întâmplarea pe care n-ar vrea s-o repete niciodată. Copiii însă suferă mult mai mult în cazul în care au fost înţepaţi de o albină sau viespe.
Pentru că astfel de evenimente nu sunt rare este bine de ştiut care sunt paşi ce trebuie urmaţi.
Trei din patru adulţi nu ştiu cum să reacţioneze în cazul în care au fost înţepaţi de o albină sau de o viespe. Faptul este îngrijorător mai ales în cazul persoanelor cu copii care pot intră în şoc anafilactic în urma înţepăturilor. Dacă micuţul tău a fost rănit de o astfel de insectă, în primul ar trebui să ceri sfatul unui medic şi, în acelaşi timp, să-l calmezi pe copil şi să aştepţi sosirea ambulanţei, dacă este cazul.
Atunci când înţeapă, albinele îşi lasă acul şi glanda cu venin în pielea victimei. Prin urmare, primul lucru pe care trebuie să îl faceţi în cazul unei înţepături de albină este să extrageţi, cu grijă, acul insectei. Pentru acest lucru, cel mai bine este să foloseşti unghiile sau partea netăioasă a unui cuțit pe care o faci să alunece uşor, paralel cu suprafaţa pielii.
Important este ca acul albinei să fie înlăturat cât mai repede de la suprafaţa tegumentului. Nu se recomandă însă prinderea sau apucarea acului sau insectei cu degetele, deoarece acest lucru poate să determine o compresie pe glandele producătoare de venin ale albinei şi va înrăutăţi situaţia.
Al doilea pas este să spălaţi repede locul rănit cu apă şi săpun. Apoi, puteţi aplica şi o pungă cu gheaţă, timp de câteva minute, asupra locului sensibil. Gheaţa poate ameliora suferinţa, deoarece această metodă terapeutică are atât efect antiinflamator, cât şi analgezic. Compresele pot fi menţinute aproximativ 20 de minute în acelasi loc. Este recomandat însă să se evite aplicarea lor direct pe tegumente şi să se folosească un prosop în care să se înfăşoare cubul de gheaţă folosit.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Opinii - Comentarii
22 noiembrie: Asasinarea lui John Fitzgerald Kennedy, unul dintre cei mai iubiţi preşedinţi americani Primul preşedinte catolic la Casa Albă şi unul dintre cei mai iubiţi preşedinţi americani s-a născut în 29 mai 1917 în Boston într-o familie de descendenţi ai unor imigranţi irlandezi săraci. La 44 de ani a devenit cel mai tânăr preşedinte […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Ovidenia, prima sărbătoare de la începutul Postului Crăciunului
-
Opinii - Comentariiacum o zi
21 noiembrie, Ziua Mondială a Salutului. Cel mai popular cuvânt de salut este „Hello”
-
Ştirea zileiacum 4 zile
PROGRAMUL zilei de 1 decembrie 2024, Ziua Națională, la Alba Iulia: Paradă militară, concert Andra și focuri de artificii
-
Opinii - Comentariiacum o zi
21 Noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Tradiţii şi superstiţii de Sărbătoarea Luminii
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
19 noiembrie: Ziua internațională a BĂRBATULUI. Tradiții în lume specifice sărbătorii
-
Ştirea zileiacum o zi
21 noiembrie: Zece ani de la tragedia aviatică de la Mălâncrav. Ziua când Alba Iulia a pierdut un tânăr pilot căpitan