Rămâi conectat

Opinii - Comentarii

Atenţie la viespi şi albine! Tot mai multe persoane ajung la spital cu reacţii alergice. Cum tratați rapid înțepătura

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Primăvara este unul dintre cele mai iubite anotimpuri de la noi, însă prezența unor insecte în acest sezon ne umbrește bucuria. Cele mai periculoase sunt albinele şi, bineînţeles, viespile. Cei care au fost înţepaţi de acestea îşi amintesc cu groază întâmplarea pe care n-ar vrea s-o repete niciodată. Copiii însă suferă mult mai mult în cazul în care au fost înţepaţi de o albină sau viespe.

Pentru că astfel de evenimente nu sunt rare este bine de ştiut care sunt paşi ce trebuie urmaţi.

Trei din patru adulţi nu ştiu cum să reacţioneze în cazul în care au fost înţepaţi de o albină sau de o viespe. Faptul este îngrijorător mai ales în cazul persoanelor cu copii care pot intră în şoc anafilactic în urma înţepăturilor. Dacă micuţul tău a fost rănit de o astfel de insectă, în primul ar trebui să ceri sfatul unui medic şi, în acelaşi timp, să-l calmezi pe copil şi să aştepţi sosirea ambulanţei, dacă este cazul.

Atunci când înţeapă, albinele îşi lasă acul şi glanda cu venin în pielea victimei. Prin urmare, primul lucru pe care trebuie să îl faceţi în cazul unei înţepături de albină este să extrageţi, cu grijă, acul insectei. Pentru acest lucru, cel mai bine este să foloseşti unghiile sau partea netăioasă a unui cuțit pe care o faci să alunece uşor, paralel cu suprafaţa pielii.

Important este ca acul albinei să fie înlăturat cât mai repede de la suprafaţa tegumentului. Nu se recomandă însă prinderea sau apucarea acului sau insectei cu degetele, deoarece acest lucru poate să determine o compresie pe glandele producătoare de venin ale albinei şi va înrăutăţi situaţia.

Al doilea pas este să spălaţi repede locul rănit cu apă şi săpun. Apoi, puteţi aplica şi o pungă cu gheaţă, timp de câteva minute, asupra locului sensibil. Gheaţa poate ameliora suferinţa, deoarece această metodă terapeutică are atât efect antiinflamator, cât şi analgezic. Compresele pot fi menţinute aproximativ 20 de minute în acelasi loc. Este recomandat însă să se evite aplicarea lor direct pe tegumente şi să se folosească un prosop în care să se înfăşoare cubul de gheaţă folosit.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Opinii - Comentarii

Opinii - Comentarii

Cui îi spunem „La mulți ani!” de Sfântul Gheorghe: Nume care se serbează în ziua Sfântului Mare Mucenic, purtătorul de biruință

Ziarul Unirea

Publicat

în

Cui îi spunem „La mulți ani!” Nume derivate care se sărbătoresc de Sfântul Gheorghe: Nume care se serbează în ziua Sfântului Mare Mucenic, purtătorul de biruință Credincioșii îl sărbătoresc pe Sfântul Mare Mucenic Gheorghe în data de 23 aprilie. Aproape un milion de români își serbează onomastica, dintre care peste 730.000 sunt bărbați, iar peste […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea