Noul contract de renovare a Cetăţii din Alba Iulia, contestat de liberali
Vicepreşedintele organizaţiei judeţene a PNL Florin Roman, a contestat noul contract de asociere dintre Primăria Alba Iulia şi firma care efectuează lucrări de restaurare a Cetăţii, considerând de-a dreptul aberante prevederile noului contract. Liderul liberal a precizat că PNL Alba nu este împotriva investiţiilor dar acestea trebuie făcute legal şi „fără alte combinaţii”. „În primul rând vreau să spunem albaiulienilor că noi, liberalii, susţinem investiţiile iar Cetatea se va restaura şi fără taxa de acces şi fără alte combinaţii, fără a ceda profiturile exploatării ei, pentru că banii de restaurare sunt de la UE, statul român şi din bugetul oraşului. Firma Corint face aceste lucrări cu un contract clar, pe zeci de milioane de euro”, a declarat vicepreşedintele PNL Alba, Florin Roman. Acesta a precizat că prin încheierea noului contract municipalitatea pune la dispoziţie firmei Corint bugetul oraşului, spunând că se vrea ca toţi să creadă că fără taxa de acces şi fără cedarea a zeci de mii de euro din exploatarea Cetăţii, aceasta nu s-ar mai restaura.
„Prin acest nou contract firma poate face câte cheltuieli doreşte în Cetate, care mai apoi i se pot imputa Primăriei Alba Iulia, nouă mai exact. Prin reînnoirea contractului se dau garanţii sporite prin care se împovărează oraşul. S-au lăsat porţi larg deschise în contract prin care firma poate cere toate sumele investite. Bugetul oraşului este oricând la dispoziţia acestei firme”, a declarat Roman în cadrul conferinţei de presă.
Acesta a arătat că prin acest contract nu există niciun control asupra costurilor pe care firma pretinde că le are iar primăria, prin programele de turism şi promovare, se angajează practic indirect să aducă clienţi firmei care renovează Cetatea, firma care va prelua 90% din profit.
Prin vocea vicepreşedintelui Florin Roman, PNL Alba a considerat aberante prevederile noului contract, cerând ca primăria să ia o serie de măsuri în această privinţă, cum ar fi: eliminarea taxei de pe domeniul public, un raport decent în împărţirea profitului dintre oraş şi firmă, renegocierea contractului şi eliminarea prevederilor care fac oraşul captiv al deciziilor firmei de a cesiona drepturile şi obligaţiile sale. (N.I.T.)
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Ştirea zilei
BEC nu poate respecta termenul CCR: Renumărarea votului durează mai multe zile și poate fi finalizată abia duminică seara
BEC nu poate respecta termenul CCR: Renumărarea votului durează mai multe zile și poate fi finalizată abia duminică seara Procedura de renumărare a voturilor, dispusă de Curtea Constituțională, a fost adoptată joi seara de Biroul Electoral Central pentru alegerile prezidențiale. În ciuda faptului că următoarea ședință a CCR este vineri, 29 noiembrie, ora 14.00, renumărarea […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
26 noiembrie: Masacrul de la închisoarea Jilava. Una din cele mai odioase crime din istoria României
-
Actualitateacum 22 de ore
28 noiembrie 1918: Congresul General al Bucovinei votează în unanimitate unirea cu România
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
27 noiembrie: S-a născut prozatorul Liviu Rebreanu, considerat de criticul George Călinescu drept „creator al romanului românesc modern”
-
Ştirea zileiacum o zi
Program 1 Decembrie 2024, Ziua Națională la Alba Iulia: Paradă militară, focuri de artificii și concerte
-
Ştirea zileiacum 5 zile
ANGAJĂRI la STAT 2024: Posturi vacante în instituții din Alba, la data de 24 noiembrie 2024. Calendarul examenelor și condițiile de înscriere la CONCURS
-
Actualitateacum 4 zile
Cine este Călin Georgescu, SURPRIZA alegerilor prezidențiale din 2024, turul I, candidatul anti-sistem?