Ziarul Unirea

Noul contract de renovare a Cetăţii din Alba Iulia, contestat de liberali

Vicepreşedintele organizaţiei judeţene a PNL Florin Roman, a contestat noul contract de asociere dintre Primăria Alba Iulia şi firma care efectuează lucrări de restaurare a Cetăţii, considerând de-a dreptul aberante prevederile noului contract. Liderul liberal a precizat că PNL Alba nu este împotriva investiţiilor dar acestea trebuie făcute legal şi „fără alte combinaţii”. „În primul rând vreau să spunem albaiulienilor că noi, liberalii, susţinem investiţiile iar Cetatea se va restaura şi fără taxa de acces şi fără alte combinaţii, fără a ceda profiturile exploatării ei, pentru că banii de restaurare sunt de la UE, statul român şi din bugetul oraşului. Firma Corint face aceste lucrări cu un contract clar, pe zeci de milioane de euro”, a declarat vicepreşedintele PNL Alba, Florin Roman. Acesta a precizat că prin încheierea noului contract municipalitatea pune la dispoziţie firmei Corint bugetul oraşului, spunând că se vrea ca toţi să creadă că fără taxa de acces şi fără cedarea a zeci de mii de euro din exploatarea Cetăţii, aceasta nu s-ar mai restaura.
„Prin acest nou contract firma poate face câte cheltuieli doreşte în Cetate, care mai apoi i se pot imputa Primăriei Alba Iulia, nouă mai exact. Prin reînnoirea contractului se dau garanţii sporite prin care se împovărează oraşul. S-au lăsat porţi larg deschise în contract prin care firma poate cere toate sumele investite. Bugetul oraşului este oricând la dispoziţia acestei firme”, a declarat Roman în cadrul conferinţei de presă.
Acesta a arătat că prin acest contract nu există niciun control asupra costurilor pe care firma pretinde că le are iar primăria, prin programele de turism şi promovare, se angajează practic indirect să aducă clienţi firmei care renovează Cetatea, firma care va prelua 90% din profit.
Prin vocea vicepreşedintelui Florin Roman, PNL Alba a considerat aberante prevederile noului contract, cerând ca primăria să ia o serie de măsuri în această privinţă, cum ar fi: eliminarea taxei de pe domeniul public, un raport decent în împărţirea profitului dintre oraş şi firmă, renegocierea contractului şi eliminarea prevederilor care fac oraşul captiv al deciziilor firmei de a cesiona drepturile şi obligaţiile sale. (N.I.T.)

ELIT

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

4 Comentarii

Dan 22 decembrie 2010 at 8:15

Nu ma mira, daca PeNaLi, si mai precis Piticul Atomic, nu poate fura, contesta totul!

alexandru 22 decembrie 2010 at 10:08

domnule florin roman puteai sa dai exemplu de articole din contract sa stim si noi despre ce e vorba, nu ai facut altceva decat sa scrii o declaratie politica in ziarul unirea.m-am saturat de declaratii fara acoperire, dar ma bucur ca nu vei fi dumneata candidatul pnl la primaria alba( ci va fi un pdl-ist proaspat resapat in galben).daca nu veniti cu solutii concerete la urmatoarele alegeri o sa aveti surprize( ma refer la toti politicienii).. multi romani incep sa inteleaga cum functioneaza politica.veniti cu planuri concrete si nu cu povesti… treziti-va…

Dan 23 decembrie 2010 at 18:51

Ia nu-l mai domnii atat, ca-i un hot si un derbedeu!

nicu impuscatul 22 decembrie 2010 at 15:52

domnilor ,mai lingeti mult la inghetata portocalie ,vedeti sa nu ramaneti cu par pe limba !

Comentariile sunt oprite