Rămâi conectat

Ştirea zilei

Noul contract de renovare a Cetăţii din Alba Iulia, contestat de liberali

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Vicepreşedintele organizaţiei judeţene a PNL Florin Roman, a contestat noul contract de asociere dintre Primăria Alba Iulia şi firma care efectuează lucrări de restaurare a Cetăţii, considerând de-a dreptul aberante prevederile noului contract. Liderul liberal a precizat că PNL Alba nu este împotriva investiţiilor dar acestea trebuie făcute legal şi „fără alte combinaţii”. „În primul rând vreau să spunem albaiulienilor că noi, liberalii, susţinem investiţiile iar Cetatea se va restaura şi fără taxa de acces şi fără alte combinaţii, fără a ceda profiturile exploatării ei, pentru că banii de restaurare sunt de la UE, statul român şi din bugetul oraşului. Firma Corint face aceste lucrări cu un contract clar, pe zeci de milioane de euro”, a declarat vicepreşedintele PNL Alba, Florin Roman. Acesta a precizat că prin încheierea noului contract municipalitatea pune la dispoziţie firmei Corint bugetul oraşului, spunând că se vrea ca toţi să creadă că fără taxa de acces şi fără cedarea a zeci de mii de euro din exploatarea Cetăţii, aceasta nu s-ar mai restaura.
„Prin acest nou contract firma poate face câte cheltuieli doreşte în Cetate, care mai apoi i se pot imputa Primăriei Alba Iulia, nouă mai exact. Prin reînnoirea contractului se dau garanţii sporite prin care se împovărează oraşul. S-au lăsat porţi larg deschise în contract prin care firma poate cere toate sumele investite. Bugetul oraşului este oricând la dispoziţia acestei firme”, a declarat Roman în cadrul conferinţei de presă.
Acesta a arătat că prin acest contract nu există niciun control asupra costurilor pe care firma pretinde că le are iar primăria, prin programele de turism şi promovare, se angajează practic indirect să aducă clienţi firmei care renovează Cetatea, firma care va prelua 90% din profit.
Prin vocea vicepreşedintelui Florin Roman, PNL Alba a considerat aberante prevederile noului contract, cerând ca primăria să ia o serie de măsuri în această privinţă, cum ar fi: eliminarea taxei de pe domeniul public, un raport decent în împărţirea profitului dintre oraş şi firmă, renegocierea contractului şi eliminarea prevederilor care fac oraşul captiv al deciziilor firmei de a cesiona drepturile şi obligaţiile sale. (N.I.T.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Primăria Alba Iulia, LICITAȚIE pentru concesionarea primei parcele din viitorul ”Parc Industrial”

Unirea Ziarul

Publicat

în

Primăria Alba Iulia, LICITAȚIE pentru concesionarea primei parcele din viitorul ”Parc Industrial” Primăria Alba Iulia organizează prima licitație pentru concesionarea unei parcele de aproape 2 ha de teren (18.104 mp), din viitorul Parc Industrial, situat în apropiere de șoseaua de centură a municipiului Alba Iulia. potrivit anunțului publicat pe site-ul primăriei: Municipiul Alba Iulia, cu […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea