10 stiluri pentru Crăciun
1. Crăciun alb. Îl poţi crea repede dacă înlocuieşti elementele decorative roşii cu cele albe. Începeţi chiar cu Steaua Crăciunului (Poinsettia), care este disponibilă şi în varianta albă.
2. Clasicul roşu. Este o excelentă modalitate de a realiza un amestec plăcut de accesorii de sărbători într-o cameră. Materialul folosit pentru decorat este stofa roşie – care va conferi locuinţei dvs. un aer tradiţional.
3. Nuanţe calde de verde şi alb. Amestecul liniştitor şi subtil de alb şi nuanţe calde de verde vă ajută să realizaţi un decor de sărbători plăcut privirii şi deloc complicat. În plus arată foarte bine pe tot timpul iernii – majoritatea elementelor putând fi păstrate până în luna martie inclusiv, graţie culorilor adaptabile atât sezonului rece, cât şi primăverii.
4. Familiarul pom de Crăciun. Bradul (sau alt copac din familia coniferelor) împodobit cu clasicele ornamente de sărbători: globuri din sticlă, margele, ghirlande, staţii de lumini multicolore, conferă decorului un aspect familiar, dar poate părea, de asemenea, elegant şi luxos, în funcţie de felul în care combinaţi elementele decorative şi culorile. Combinaţiile cromatice pot fi: alb-roşu, pentru o atmosferă tradiţională, roşu-auriu pentru o casă strălucitoare sau alb-albastru, pentru un plus de eleganţă, alături de mici accente argintii
5. Luminile nordice. Bogatele tradiţii scandinave legate de sărbătorile de iarnă au creat un aspect rafinat dat de contrastele calde: aproape totul este un joc de culori cu alb. Liniile simple şi elegante evidenţiază tonurile.
6. Roz – neobişnuit, dar adaptabil. Uneori, decorul obişnuit al unei camere (stil, culori) poate fi adaptat pentru sărbătorile de iarnă. Aranjamentul de Crăciun trebuie să respecte aceeaşi paletă de culori pentru decorarea întregii case. Alegerea trebuie făcută în funcţie de lucrurile pe care le aveţi deja şi de culorile acestora, în funcţie de decoraţiunile preferate sau de cele mai adecvate culori pentru tema pe care v-aţi propus-o. Decorul unei încăperi în care predomină rozul, de exemplu, poate fi îmbogăţit cu ornamente albe sau argintii, din sticlă sau metal, care vor arată excelent pe fondul peisajului înzăpezit de afară.
7. Crăciun simplu. Este natural pentru locuinţele amenajate în stil rustic, decorul simplu de Crăciun este potrivit şi pentru schema contemporană. Reduceţi la minimum culorile, ornamentele şi dezordinea (fie ea şi controlată), iar rezultatul va fi unul admirabil.
8. Strălucire cu auriu. Folosirea auriului în decorul specific sărbătorilor de iarnă, face ca alte culori, în special verdele, să pară mai vibrante. Adăugaţi coronitţe, ornamente şi lumini de culoarea chihlimbarului pentru a da un ton cald de auriu în casa dvs în acest sezon.
9. Decoraţiuni tematice. Realizaţi un pom de Crăciun, folosind decoraţiunile tematice – de exemplu: stele confecţionate din hârtie, ornamente din diverse materiale (sticlă, sârmă, metal etc.) în formă de stea. Suplimentaţi decorul cu elemente jucăuşe, viu colorate, cum ar fi: panglicile sau ambalajele pentru cadouri.
10. Roşu şi verde. Combinaţia verde-roşu este cea mai potrivită combinaţie pentru realizarea unui decor tradiţional. Folosiţi cantităţi inegale de ornamente roşii şi verzi. În ceea ce priveşte beculeţele, acestea pot să fie roşii, verzi, combinate sau chiar albe. Ghirlandele folosite ar trebui să fie şi ele roşii sau verzi. În această combinaţie se potrivesc şi ghirlandele aurii, deoarece este o culoare complementară.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Ştirea Ta
VIDEO ȘTIREA TA | Festivalul cizmelor de cauciuc pe strada Emil Racoviță din Alba Iulia: Prima zăpadă din iarna 2024-2025 nu a adus motive de bucurie
VIDEO ȘTIREA TA | Festivalul cizmelor de cauciuc pe strada Emil Racoviță din Alba Iulia: Prima zăpadă din iarna 2024-2025 nu a adus motive de bucurie Undeva în municipiul Alba Iulia, pe strada Emil Racoviță, prima zăpadă din iarna 2024 – 2025 nu adus motive de bucurie, ci mai degrabă revoltă din partea unui cetățean, […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Ovidenia, prima sărbătoare de la începutul Postului Crăciunului
-
Opinii - Comentariiacum o zi
21 noiembrie, Ziua Mondială a Salutului. Cel mai popular cuvânt de salut este „Hello”
-
Ştirea zileiacum 4 zile
PROGRAMUL zilei de 1 decembrie 2024, Ziua Națională, la Alba Iulia: Paradă militară, concert Andra și focuri de artificii
-
Opinii - Comentariiacum o zi
21 Noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Tradiţii şi superstiţii de Sărbătoarea Luminii
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
19 noiembrie: Ziua internațională a BĂRBATULUI. Tradiții în lume specifice sărbătorii
-
Ştirea zileiacum o zi
21 noiembrie: Zece ani de la tragedia aviatică de la Mălâncrav. Ziua când Alba Iulia a pierdut un tânăr pilot căpitan