Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Sport

FOTO: Volei Alba Blaj – Penicilina Iaşi 3-0 | Campioana defilează în Divizia A1

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Într-un meci disputat în devans şi contând pentru etapa a 18-a a Diviziei A1, Volei Alba Blaj a învins, în Sala „Timotei Cipariu”, pe Penicilina Iaşi, scor 3-0 (25-12, 25-15, 25-16).

Echipa din „Mica Romă” a înregistrat o victorie facilă, un antrenament cu spectatori înaintea unei săptămâni dificile cu jocuri externe, la Krasnodar (în Champions League, marţi) şi la Bacău (derby-ul primului eşalon, în weekend).

În această etapă s-a produs o uriașă surpriză la Piatra Neamț, unde Știința Bacău a pierdut 0-3 cu Unic, astfel că Volei Alba Blaj s-a distanțat acum la 13 puncte de ocupanta locului patru.

„Deja-vu” în „Mica Romă”, unde campioana se impune rapid, în minimum de seturi, întâlnirile durând în jur de 60 de minute.

După un prim set fără istoric, dominat de o manieră netă, în al doilea set, voleibalistele conduse de Darko Zakoc s-au relaxat. Penicilina a avut un ușor avantaj, 7-4, însă a urmat o serie de 6 puncte consecutive realizate de amfitrioane și lucrurile au reintrat în făgașul normal, astfel că la al doilea time-out tehnic diferența era categorică 16-8.

Relaxarea a fost evidentă în evoluția formației blăjene și în setul al treilea, unul mult mai echilibrat, în care s-a mers cap la cap, cu multiple egalități, până la 11-11. Condus cu 12-11, Blajul s-a trezit însă la realitate și iar a început să înșire punctele, distanțându-se treptat.

Partida a avut loc cu o zi mai devreme la solicitarea echipei campioane care duminică va pleca în Rusia pentru confruntarea din penultima etapă a Ligii Campionilor.

Formaţia lui Darko Zakoc continuă marşul intern în 2017, acumulând victorii pe linie, 7 meciuri la rând, în Divizia A1 şi Cupa României, răstimp în care a cedat un singur set.

 A fost a 17-a victorie din 18 întâlniri în Divizia A1, formația din „Mica Romă” acumulând 51 de puncte și păstrându-și avantajul de 7 puncte față de contracandidate.Statistică: Volei Alba Blaj a realizat 75 de puncte în acest meci: 7 din serviciu, 52 atacuri, 8 blocaje şi 8 erori ale adversarului; Penicilina Iaşi a strâns, în acest meci, 43 de puncte: 3 din serviciu, 20 atacuri, 4 blocaje, 16 erori ale adversarului; Volei Alba Blaj a avut o medie de 44% preluare pozitivă (Marina Vujovic 75%, Tatsiana Markevic), în timp ce Penicilina Iaşi a înregistrat o medie de 26% (Maria Grabovetcaia 39%); Dubravka Djuric a realizat cele mai multe puncte (15), urmată de Adina Salaoru (12) şi Tatsiana Markevich (12). De la Penicilina Iaşi s-a remarcat la acest capitol Vesna Sekulic, cu 9 puncte. Dubravka Djuric a avut cele mai multe blocaje reuşite (3), cele mai multe puncte din serviciu (3), dar şi cele mai multe puncte realizate pe atacul adversarului (10); Tatsiana Markevich a terminat meciul cu cel mai eficient atac (69%), urmată de Nadja Ninkovic (67%) şi Samara Rodrigues de Almeida (67%).

Volei Alba Blaj: Ana Grbac, Adina Salaoru, Samara Rodrigues, Nadja Ninkovic, Dubravka Djuric, Tatsiana Markevich, Marina Vujovic; au mai intrat Rebeka Lazic, Ana Maria Berdilă; Ana Antonijevic, Nneka Onyejekwe, Lisa Kramer.

FOTO: Nicu GOGA, Radio Blaj

[nggallery id=3440]

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Unirea Ungheni – CS Universitar Alba Iulia 2-3 (0-0), în play-off-ul eșalonului terț!!! Studenții au dat lovitura

Dan HENEGAR

Publicat

în

CS Universitar Alba Iulia a dat lovitura la Ungheni, la primul joc după despărțirea de antrenorul Bruno Vienescu! Formația din Cetatea Marii Uniri au învins 3-2 (0-0), după un al doilea act de senzație, în care au revenit de la 0-1. Interimatul asigurat de Nicolae Ghișa a adus și prima victorie din play-off, după 4 […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea