Rămâi conectat
MA-RA-MU

Actualitate

DGASPC verifică prezenţa copiilor alături de părinţi la proteste. La Alba nu au fost înregistrate sesizări

Ziarul Unirea

Publicat

în

Autoritatea Naţională privind Protecţia Copilului susţine că demersurile sale nu urmăresc decât informarea cu privire la numărul de reclamaţii primite în teritoriu.

„Ca urmare a cererilor adresate Biroului de Presa al ANPDCA, în baza Legii 544/2001, în legătură cu numărul de plângeri care au fost adresate instituției, cu privire la numărul de persoane care au mers la proteste însoțite de copii, Biroul de Presa al Autorității a solicitat Direcțiilor din subordine sa comunice dacă și câte astfel de plângeri le-au fost adresate. Menţionăm că cererea Biroului de Presă al Autorității către Direcții a fost adresată doar pentru a oferi un răspuns exact celor care au adresat cereri în baza Legii 544/2001.

Precizăm, de asemenea, că această acțiune are caracter pur informativ, menită a veni în întâmpinarea rezolvării, cu celeritate, a cererilor primite de Autoritate, în baza Legii informațiilor de interes public”, a comunicat ANPDC marţi seară.

Autoritatea Naţională pentru Protecţia Drepturilor Copilului a cerut informări de la filialele din ţară în urma unor plângeri anonime, ce reclamau prezenţa unor părinţi însoţiţi de copii la protestele din ţară din ultimele două săptămâni. La baza acestei acţiuni: un articol din legea de protecţie a copilului care le interzice părinţilor să-i foloseasca pe cei mici în propriul interes. Direcţiile de protecţie a copilului din ţară au primit un mesaj comun de la centru.

Sorin Chirilă, director DGASPC Alba: „Da, ni s-a solicitat să spunem dacă am avut plângeri cu privire la (n.r. părinți care și-au dus copiii la proteste) sau sesizări și noi am răspuns că nu am avut astfel de cazuri”.

Părinţii care ar putea fi găsiţi vinovaţi că au abuzat de copiii lor riscă amenzi între 500 şi 10.000 de lei. Potrivit Convenţiei de protecţie a drepturilor copilului a UNICEF, document ratificat şi de România încă din 1990, copiii au dreptul să participe la întruniri paşnice care nu încalcă drepturile celorlalţi.

Sursa: digi24.ro

Salvează


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

De ce se taie porcul pe 20 decembrie, de IGNAT. Tradiții și obiceiuri

Mădălina Opriș

Publicat

în

De ce se taie porcul pe 20 decembrie, de IGNAT. Tradiții și obiceiuri Sărbătoarea de pe 20 decembrie, cunoscută în popor sub denumirea de Ignatul porcilor sau Inătoarea, este închinată Sfântului Ignaţie al Antiohiei şi demonstrează îmbinarea practicilor păgâne cu cele creştine. Sfântul Ignaţie Teoforul, episcop de Antiohia şi martir al Bisericii este unul din […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea