Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Sport

FOTO: Volero Zurich – Volei Alba Blaj 3-0 în Champions League | „Misiune imposibilă”, episodul 2…

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

La fel ca și la Sibiu, în urmă cu două săptămâni, Volero Zurich s-a impus în minimum de seturi, scor 3-0 (25-17, 25-18, 25-17) în etapa a 4-a a Ligii Campionilor, în compania campioanei României Volei Alba Blaj.

Formația din „Țara Cantoanelor” este o ștachetă inabordabilă pentru reprezentanta voleiului autohton, dovedindu-și forța superioară.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Altă clasă, alt nivel, altă anvergură – o nouă misiune imposibilă pentru formația din „Mica Romă”, ce a înregistrat al 4-lea eșec la rând în Grupa B a Champions League.

Meciul a intrat în istoria Ligii Campionilor, fiind primul din istorie transmis în format Ultra-HD. Cu un blocaj de nedepășit, Volero Zurich și-a apropiat victoria fără emoții, în aproximativ 70 de minute. Păstrând proporțiile, duelul dintre campioana Elveției și cea a României seamănă în multe privințe cu ce se întâmplă în Divizia A1 când Volei Alba Blaj joacă împotriva majorității echipelor…

Parcă a fost tras la indigo jocul din Sala „Transilvania, când cea mai bună prestație a fetelor lui Darko Zakoc s-a înregistrat în setul inaugural.

Volei Alba Blaj a jucat de la egal la egal cu o forță a voleiului european în primul set, onducând la time-out-urile tehnice cu 8-7 și 16-15, însă din acel moment s-a „rupt filmul”! Șapte puncte consecutive realizate de Volero pe serviciul jucătoarei bulgăroaicei Rabadzhieva și soarta setului a fost pecetluită.

În celelalte două seturi, Volero s-a distanțat lejer, fără a forța, atingându-și scopul, obținerea celor trei puncte, care să-i permită să acceadă în etapa superioară a Ligii Campionilor.

Statistică Volero Zürich a câştigat 75 de puncte: 5 aşi, 40 atacuri, 16 blocaje, 14 erori ale adversarului. Volei Alba Blaj a obţinut 52 de puncte: 3 aşi, 32 atacuri, 1 blocaj, 16 erori ale adversarului. Echipa eleveţiană a dominat clar, ca şi în meciul de la Sibiu, statistica la blocaj, procedeu cu care a punctat de 16 ori (Foluke Akinradewo 6), faţă de un singur blocaj reuşit de echipa noastră, prin Nneka Onyejekwe. Volero Zürich a avut o medie de 44% preluare pozitivă (Dobriana Rabadzhieva 50%, Silvija Popovic 44%), faţă de 42 % Volei Alba Blaj (Samara Rodrigues de Almeida 52%). Olesia Rykhliuk (Volero Zürich) a realizat cele mai multe puncte – 15, urmată de Adina Salaoru (Volei Alba Blaj) – 14 şi Kenia Carcaces Opon (Volero Zürich) – 14.

Declaraţii, conform Radio Blaj:

Zoran TERZIC, antrenor Volero Zürich: „Cred că echipa mea a făcut un joc bun. Sigur, există întotdeauna loc pentru mai bine, dar echipa mea a oferit o prestaţie solidă în această seară. Acum trebuie să ne gândim la următoarele meciuri din grupă, pentru că vor fi, deasemenea, foarte dificile.”
Darko ZAKOC, antrenor Volei Alba Blaj: „Întotdeauna este greu să accepţi o înfrângere. Cu toate acestea, cred că echipa mea a învăţat o lecţie importantă astăzi. Meciuri impotriva unor adversari precum Volero Zürich sunt cruciale pentru a progresa ca echipă. Din păcate, jocul nostru ofensiv a fost citit foarte uşor de Volero.”
Ana ANTONIJEVIC, jucătoare Volei Alba Blaj: „Nu am jucat suficient de bine pentru a pune probleme adversarilor. Fără îndoială, Volero este una dintre cele mai puternice echipe din Europa şi am fi avut nevoie de un joc perfect pentru a putea pune suficientă presiune pe adversar. Cu toate acestea, a fost un meci special pentru mine, am jucat la Volero Zürich şi am rămas în relaţii cu multe dintre fostele colege.”

Volei Alba Blaj: Ana Antonijevic – Adina Salaoru (cpt.), Nadja Ninkovic, Samara Rodrigues, Tatsiana Markevich, Nneka Onyejekwe, Marina Vujovic (libero); au mai intrat Dubravka Djuric, Ana Maria Berdilă, Rebecka Lazic, Ana Grbac; Lisa Kramer.

Programul campioanei României este următorul: *deplasare la Krasnodar (21 februarie, ora 18.00); *acasă cu Dinamo Moscova (28 februarie, ora 18.00), jocurile de pe teren propriu disputându-se în Sala „Transilvania” din Sibiu.

Sursa foto: CEV


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Răzvan Burleanu și Mihai Stoichiță, la inaugurarea bazei sportive de la Micești

Dan HENEGAR

Publicat

în

Răzvan Burleanu, preșdintele Federației Române de Fotbal, și Mihai Stoichiță, directorul tehnic din cadrul FRF, vor fi prezenți în miercuri dimineață la inaugurarea bazei sportive moderne din cartierul Micești din Alba Iulia. Astfel, municipiul reședință de județ va beneficia de un teren sintetic mult așteptat de ani buni, într-o primă fază inaugurarea fiind estimată la […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea