Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Sport

FOTO: Volero Zurich – Volei Alba Blaj 3-0 în Champions League | „Misiune imposibilă”, episodul 2…

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

La fel ca și la Sibiu, în urmă cu două săptămâni, Volero Zurich s-a impus în minimum de seturi, scor 3-0 (25-17, 25-18, 25-17) în etapa a 4-a a Ligii Campionilor, în compania campioanei României Volei Alba Blaj.

Formația din „Țara Cantoanelor” este o ștachetă inabordabilă pentru reprezentanta voleiului autohton, dovedindu-și forța superioară.

Altă clasă, alt nivel, altă anvergură – o nouă misiune imposibilă pentru formația din „Mica Romă”, ce a înregistrat al 4-lea eșec la rând în Grupa B a Champions League.

Meciul a intrat în istoria Ligii Campionilor, fiind primul din istorie transmis în format Ultra-HD. Cu un blocaj de nedepășit, Volero Zurich și-a apropiat victoria fără emoții, în aproximativ 70 de minute. Păstrând proporțiile, duelul dintre campioana Elveției și cea a României seamănă în multe privințe cu ce se întâmplă în Divizia A1 când Volei Alba Blaj joacă împotriva majorității echipelor…

Parcă a fost tras la indigo jocul din Sala „Transilvania, când cea mai bună prestație a fetelor lui Darko Zakoc s-a înregistrat în setul inaugural.

Volei Alba Blaj a jucat de la egal la egal cu o forță a voleiului european în primul set, onducând la time-out-urile tehnice cu 8-7 și 16-15, însă din acel moment s-a „rupt filmul”! Șapte puncte consecutive realizate de Volero pe serviciul jucătoarei bulgăroaicei Rabadzhieva și soarta setului a fost pecetluită.

În celelalte două seturi, Volero s-a distanțat lejer, fără a forța, atingându-și scopul, obținerea celor trei puncte, care să-i permită să acceadă în etapa superioară a Ligii Campionilor.

Statistică Volero Zürich a câştigat 75 de puncte: 5 aşi, 40 atacuri, 16 blocaje, 14 erori ale adversarului. Volei Alba Blaj a obţinut 52 de puncte: 3 aşi, 32 atacuri, 1 blocaj, 16 erori ale adversarului. Echipa eleveţiană a dominat clar, ca şi în meciul de la Sibiu, statistica la blocaj, procedeu cu care a punctat de 16 ori (Foluke Akinradewo 6), faţă de un singur blocaj reuşit de echipa noastră, prin Nneka Onyejekwe. Volero Zürich a avut o medie de 44% preluare pozitivă (Dobriana Rabadzhieva 50%, Silvija Popovic 44%), faţă de 42 % Volei Alba Blaj (Samara Rodrigues de Almeida 52%). Olesia Rykhliuk (Volero Zürich) a realizat cele mai multe puncte – 15, urmată de Adina Salaoru (Volei Alba Blaj) – 14 şi Kenia Carcaces Opon (Volero Zürich) – 14.

Declaraţii, conform Radio Blaj:

Zoran TERZIC, antrenor Volero Zürich: „Cred că echipa mea a făcut un joc bun. Sigur, există întotdeauna loc pentru mai bine, dar echipa mea a oferit o prestaţie solidă în această seară. Acum trebuie să ne gândim la următoarele meciuri din grupă, pentru că vor fi, deasemenea, foarte dificile.”
Darko ZAKOC, antrenor Volei Alba Blaj: „Întotdeauna este greu să accepţi o înfrângere. Cu toate acestea, cred că echipa mea a învăţat o lecţie importantă astăzi. Meciuri impotriva unor adversari precum Volero Zürich sunt cruciale pentru a progresa ca echipă. Din păcate, jocul nostru ofensiv a fost citit foarte uşor de Volero.”
Ana ANTONIJEVIC, jucătoare Volei Alba Blaj: „Nu am jucat suficient de bine pentru a pune probleme adversarilor. Fără îndoială, Volero este una dintre cele mai puternice echipe din Europa şi am fi avut nevoie de un joc perfect pentru a putea pune suficientă presiune pe adversar. Cu toate acestea, a fost un meci special pentru mine, am jucat la Volero Zürich şi am rămas în relaţii cu multe dintre fostele colege.”

Volei Alba Blaj: Ana Antonijevic – Adina Salaoru (cpt.), Nadja Ninkovic, Samara Rodrigues, Tatsiana Markevich, Nneka Onyejekwe, Marina Vujovic (libero); au mai intrat Dubravka Djuric, Ana Maria Berdilă, Rebecka Lazic, Ana Grbac; Lisa Kramer.

Programul campioanei României este următorul: *deplasare la Krasnodar (21 februarie, ora 18.00); *acasă cu Dinamo Moscova (28 februarie, ora 18.00), jocurile de pe teren propriu disputându-se în Sala „Transilvania” din Sibiu.

Sursa foto: CEV


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Metalurgistul Cugir – Viitorul Cluj 2-3 (1-0), în ultima rundă a turului în play-out | „Roș-albaștrii”, eșec după ce au condus cu 2-0!!!

Dan HENEGAR

Publicat

în

Eșec neverosimil pentru Metalurgistul Cuhir, 2-3 (1-0) pe propriul teren cu Viitorul Cluj, asta după ce gazdele au condus cu 2-0 și au primit 3 goluri în actul secund în mai puțin de 10 minute În minutul 15, căpitanul gazdelor, Tudor Șaucă a deschis scorul (șut din voleu), iar Vitinha (60, reluare cu capul la […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea