Sistemul penitenciarelor din România are un deficit de 8.500 de locuri de cazare
Penitenciarele din România au un deficit de 8.500 de locuri de cazare, în raport cu prevederile legislaţiei impuse de drepturile omului care stabilesc o alocare de minim 4 metri pătraţi pentru fiecare deţinut, a declarat miercuri, într-o conferinţă de presă, subcomisarul de penitenciare Dan Halchin, directorul general adjunct al Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor (ANP).
El a afirmat că soluţia cea mai viabilă pentru acoperirea acestui deficit este de construire a unor noi pavilioane în unităţile deja existente şi nu înfiinţarea de noi unităţi de penitenciare. ”În comparaţie cu anul trecut este nevoie de un buget mai mare pe partea de investiţii. Avem diverse simulări care se pot plia pe modul în care guvernul va trasa priorităţile. Avem deficit de 8.500 locuri de cazare dacă ne raportăm la suprafaţa de 4 metri pătraţi standardul impus de CEDO. În ecuaţie trebuie să intre cât de repede poate fi rezolvată această problemă, capacitatea noastră ca sistem de a contracta şi de a face toate studiile de fezabilitate. Este clar că problema nu se va rezolva în totalitate anul acesta. Construcţia de noi pavilioane în cadrul unităţilor deja existente este o abordare mult mai facilă. Nu mai trebuie dislocat personal suplimentar în comparaţie cu abordarea în care vom face penitenciare noi în alte locaţii şi pentru care trebuie minim 300 de persoane ca acea lunitate să devină operaţională”, a declarat directorul general adjunct al ANP.
Acesta a adăugat că principala problemă cu care s-a confruntat sistemul penitenciarelor anul trecut a fost lipsa de personal, prin ieşirile masive din sistem. ”Continuăm încadrările, anul trecut am încadrat 1.200 de cadre noi şi avem concursuri în derulare pentru 800 de cadre. Continuăm descentralizarea pentru că noi credem că descentralizarea va permite o mai mare flexibilitate pentru când, cum şi câte locuri trebuie scoase la concurs”, a mai spus Dan Halchin, conform Agerpres.
Sursa: agerpres.ro
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Actualitate
De ce se taie porcul pe 20 decembrie, de IGNAT. Tradiții și obiceiuri Sărbătoarea de pe 20 decembrie, cunoscută în popor sub denumirea de Ignatul porcilor sau Inătoarea, este închinată Sfântului Ignaţie al Antiohiei şi demonstrează îmbinarea practicilor păgâne cu cele creştine. Sfântul Ignaţie Teoforul, episcop de Antiohia şi martir al Bisericii este unul din […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 5 zile
Bradul de Crăciun. Cum și când se împodobește. Istoria împodobirii bradului
-
Curier Județeanacum 9 ore
Mesaje de Crăciun 2024 în limba italiană, traduse în limba română. Cântece tradiționale de Crăciun în limba italiana
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
Nume care se sărbătoresc de Sfântul Daniel 2024. Viața Sf Daniel și semnificația numelui
-
Curier Județeanacum 13 ore
Obiceiuri, tradiții și superstiții de Ignat – Ziua sacrificării porcului de Crăciun
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
Mesaje de Sfântul Daniel 2024: URARI, FELICITARI și SMS-uri de LA MULȚI ANI pe care le poți trimite celor dragi
-
Actualitateacum 47 de minute
De ce se taie porcul pe 20 decembrie, de IGNAT. Tradiții și obiceiuri