Rămâi conectat
Nicolae Ciucă - 2024

Actualitate

Ministerul Educaţiei: Noi măsuri pentru reducerea abandonului şcolar-gradaţia de merit pentru profesorii care depun eforturi în acest sens

Mădălina Opriș

Publicat

în

PSD - Alegeri Prezidențiale 2024

abandon_scolarLa final de an, Ministerul Educaţiei ia măsuri pentru reducerea abandonului şcolar, fenomen în creştere, în ultimii ani. Profesorii care predau în şcoli din medii defavorizate şi depun eforturi pentru a ţine copiii în şcoală vor avea şanse mai mari pentru a primi gradaţia de merit, ceea ce înseamnă 25% din salariu, bani acordaţi timp de cinci ani.

Începând de anul şcolar viitor, profesorii care fac eforturi pentru reducerea abandonului şcolar, vor avea şanse mai mari pentru a primi gradaţia de merit. Adică 25% din salariul de bază lunar, acordat timp de cinci ani.

Efortul unui profesor care lucrează zi de zi cu un copil cu o situaţie materială nu foarte bună, cu o familie care nu valorizează educaţia şi care nu înţelege foarte bine rolul educaţiei, e foarte mare. Efortul e foarte mare să îl aducă, de exemplu, de la cinci la șapte”, a precizat purtătoarea de cuvânt a Ministerului Educației, Mirabela Amarandei.

Actul normativ semnat de ministrul Educaţiei nu precizează ce fel de acte sunt necesare la dosar.

„Cred că într-un fel sunt necesare şi unele verificări asupra documentelor pe care profesorii le ataşează la dosar, dar e şi o schimbare de mentalitate”, a adăugat purtătoarea de cuvânt a Ministerului Educației.

Abandonul şcolar este un fenomen din ce în ce mai îngrijorător. România şi-a asumat în faţa Uniunii Europene să reducă abandonul şcolar la 10% până în 2020. Doar că în loc să scadă, rata abandonului a crescut în ultimii ani. De la 17%, cât era în 2013, a ajuns la 19%, anul trecut.

Ministerul Educaţiei poate acorda gradaţii de merit doar pentru 16% din totalul profesorilor din România.

Sursa: digi24.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Protecția mediului, în bani: Cât a cheltuit statutul român pentru gestionare deșeurilor și apelor reziduale în 2023

Cezar Lancrajan

Publicat

în

Protecția mediului, în bani: Cât a cheltuit statutul român pentru gestionare deșeurilor și apelor reziduale în 2023 În anul 2023, cheltuielile pentru protecția mediului la nivel național au fost de 19,8 miliarde lei reprezentând 1,2% din PIB – ul aferent anului menționat. Cheltuielile la nivel naţional includ: investiţiile, cheltuielile curente interne (cheltuielile curente efectuate prin […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea