Rămâi conectat

Actualitate

ISU Alba recomandă să aveţi cel puţin un detector autonom de incendiu în locuință. Indicații de la pompieri

Ziarul Unirea

Publicat

în

Majoritatea incendiilor izbucnesc atunci când ne aşteptăm mai puţin sau pe timpul nopții. Acestea se extind foarte repede, distrugând locuinţa, rănind sau chiar provocând decesul persoanelor aflate în interior.

pompieri-alba01Cu toate acestea, duşmanul numărul unu într-un apartament nu este focul, ci fumul. Dacă în timp ce dormiţi izbucneşte un incendiu, puteţi chiar să muriţi prin intoxicare cu fum şi monoxid de carbon, înainte ca flăcările să ajungă la dumneavoastră.

Aşadar, se recomandă să aveţi cel puţin un detector autonom de incendiu în apartamentul dumneavoastră, care să fie amplasat acolo unde este cea mai mare probabilitate de a se produce un incendiu şi se poate auzi cel mai bine (în holuri, sufragerii, dormitoare sau pe casa scării).

Dacă izbucneşte un incendiu, detectorul autonom de incendiu vă avertizează imediat, acordând timp de evacuare în condiţii de siguranţă pentru toate persoanele din locuinţă.

În cazul în care cumpăraţi un detector autonom de incendiu, atunci ţineţi cont de următoarele indicaţii:

  • Detectorul autonom trebuie amplasat la mijlocul camerei sau holului astfel încât să aibe o distanţă de siguranţă de cel puţin 30 de cm faţă de pereţi sau de sursele de lumină. Acesta se amplasează pe tavan departe de ferestre, ventilatoare, surse de abur sau calorifere.

–          Curăţaţi periodic de praf detectorul autonom de incendiu. În cazul în care carcasa acestuia nu se deschide, eliminaţi praful prin sită.

–           Nu amplasaţi detectorul autonom de incendiu pe perete, deoarece fumul se ridică întotdeauna către plafon!

–          Nu amplasaţi detectoarele autonome de incendiu în bucătărie, deoarece acestea se pot declanşa din cauza fumului de la gătit.

Serviciul Prevenire din cadrul Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „UNIREA” al judeţului Alba reiterează faptul că, respectarea normelor de prevenire şi stingere a incendiilor pe perioada sezonului rece şi adoptarea unei atitudini preventive de către populaţie pot să asigure evitarea unor evenimente negative în urma cărora pot apărea victime omeneşti şi pagube materiale însemnate.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Record istoric pentru România: Aproximativ 200 de km de autostradă și drumuri express construite în 2024

Bera Larisa

Publicat

în

Record istoric pentru România: Aproximativ 200 de km de autostradă și drumuri express construite în 2024 Pe finalul anului 2024, țara noastră atinge un record istoric în ceea ce privește construcția drumurilor express și autostrăzilor, respectiv aproape 200 de km. Ultimul record înregistrat, a fost în 2013, atunci când au fost inaugurați aproape 118 kilometri. […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea