Rămâi conectat
PSD Alba - Alegeri Locale 2024

Curier Județean

DSP Alba: Alte șase instituții de învățământ, majoritatea grădinițe, au primit autorizația sanitară de funcționare

Ziarul Unirea

Publicat

în

AUR - Alegeri Locale 2024

Direcția de Sănătate Publică (DSP) Alba informează că, de la 1 septembrie 2016 și până în prezent, au fost autorizate sanitar încă șase instituții de învățământ. Astfel, numărul școlilor și grădinițelor neautorizate sanitar este acum de 100 (procent 19,53%), dintr-un total de 512.

Instituțiile care au primit autorizația sanitară de funcționare sunt: Grădinița cu Program Normal Berghin, Grădinița cu Program Normal Blandiana, Grădinița cu Program Normal Târsa, Grădinița cu Program Normal Cib, Școala Primară Cib, Grădinița cu Program Normal Stâna de Mureș.

Pe lângă acestea, alte patru instituții de învățământ și-au depus documentația și sunt în curs de autorizare. Este vorba despre Grădinița cu Program Normal Războieni, Grădinița cu Program Normal Săliștea Deal, Grădinița cu Program Normal Loman și Școala Primară Săliștea Deal.

Victor Negrescu - Alegeri Europarlamentare - 2024

La data de 1 noiembrie, în județul Alba, din cele 512 unități de învățământ 412 sunt autorizate sanitar. Din cele 241 de grădinițe, 197 sunt autorizate; din cele 236 de școli primare și gimnaziale, 180 sunt autorizate, în vreme ce toate liceele și colegiile, 34 au întrunit toate condițiile de autorizare. În județ funcționează și o școală postliceală sanitară care este autorizată din punct de vedere sanitar. Precizăm însă că procentul preșcolarilor și elevilor care învață în instituții de învățământ neautorizate sanitar este de circa 3,5 la sută, majoritatea fiind în zonele de munte.

Alexandru Sinea07”Mă bucur că eforturile inspectorilor DSP Alba au dat rezultate, acțiunile de control pe care le derulăm constant nu au fost în zadar, iar alte primării au înțeles că instituțiile de învățământ de pe raza localităților lor trebuie să fie autorizate din punct de vedere sanitar. Beneficiarii direcți sunt școlarii și preșcolarii și, implicit, dascălii lor care depun eforturi pentru a-i medita. Nu pot să nu remarc relația interinstituțională foarte bună între Instituția Prefectului, Inspectoratul Școlar Județean și DSP, inspecțiile fiind efectuate, în mai multe rânduri, de către comisii mixte”, a spus directorul DSP Alba, ec. Alexandru Sinea.

Deficiențele majore, pentru care nu au primit autorizație sanitară de funcționare, ale celor 100 de unități de învățământ sunt: lipsă apă curentă și canalizare, lipsa grupurilor sanitare sau grupuri sanitare improprii, existența grupurilor sanitare în curte, neîncălzite, cu toalete turcești, iar deficiențele minore sunt iluminarea artificială a claselor, respectiv degradarea pavimentelor, pardoselilor și interioarelor, precum și funcționarea în spații comune a unităților de învățământ diferite (de exemplu, școală gimnazială și grădiniță fără circuite separate).

În altă ordine de idei, DSP Alba vă informează că instituțiile de învățământ din mediul urban au 44 de cabinete medicale școlare, care deservesc 51 de unități școlare și 43 de unități preșcolare. Totodată, vă informăm că în mediul urban funcționează 160 de instituții de învățământ.

”În mediul rural, unde instituțiile de învățământ nu au cabinete medicale, DSP Alba a recomandat administrațiilor locale să încheie contracte cu medicii de familie. Mulțumim primăriilor care au dat curs solicitării noastre, deoarece s-au înregistrat progrese față de anul precedent. Sperăm să procedeze la fel și celelalte administrații locale”, potrivit DSP Alba.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Două secții noi, de „Gimnastică ritmică” și „Volei”, ar putea fi înființate la Clubul Sportiv Municipal Unirea Alba Iulia: Proiectul, la vot în Consiliul Local

Ziarul Unirea

Publicat

în

Două secții noi, de „Gimnastică ritmică” și „Volei”, ar putea fi înființate la Clubul Sportiv Municipal Unirea Alba Iulia: Proiectul, la vot în Consiliul Local Două secții noi ar putea fi înființate la Clubul Sportiv Municipal Unirea Alba Iulia. Este vorba de „Gimnastică ritmică” și „Volei”, proiectul urmând să fie dezbătut în ședinta ordinară a […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea