Rămâi conectat

Actualitate

Proiect de lege: Limita de viteză în localități să crească la 70 km/h

Ziarul Unirea

Publicat

în

limita-viteza-localitatiViteza maximă de deplasare în interiorul localităților ar putea crește la 70 km/h, dacă Guvernul va ţine cont de o solicitare venită din PSD.

Mai mulți senatori au depus un proiect de lege care prevede creșterea limitei de viteză în localități la 70 km/h pentru motociclete și mașini și la 60 km/h pentru celelalte categorii de autovehicule, urmârindu-se „fluidizarea traficului” și astfel reducerea oboselii șoferilor.

Proiectul prevede modificarea și completarea Ordonantei de Urgenta a Guvernului nr. 195/2002 republicată, privind circulația pe drumurile publice, astfel:

„Limita maximă de viteză în localități este de 70 km/h pentru autovehiculele din categoriile A si B și  60 km/h pentru celelalte categorii de autovehicule, așa cum sunt ele descrise în Anexa I la OUG nr. 195/2002.

Indicatoarele rutiere provizorii de avertizare si restrictionare a vitezei in trafic, aflate pe sectoarele de drum pe care se executa lucrari, vor fi insotite de placute aditionale lizibile inscriptionate cu perioada de desfasurare a lucrarile precum si intervalul orar in care se executa aceste lucrari. La expirarea perioadei de executie inscrisa pe placutele aditionale, indicatoarele isi pierd valabilitatea.”

În expunerea de motive, inițiatorii ( pantru senatori PSD) menționează că se impunee creșterea vitezei de circulație în interiorul localităților pentru a „permite fluidizarea traficului pe drumurile aglomerate din România și reducerea timpilor de condus pentru șoferi, reducându-se oboseala acestora”.

Proiectul a fost înregistrat la Senat marți și se află în dezbatere publică.

sursa: hotnews


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

LISTA actualizată | ATENȚIE la apa pe care o beți: 64 de izvoare și fântâni din Alba NU au apă bună de băut

Bera Larisa

Publicat

în

LISTA actualizată | ATENȚIE la apa pe care o beți: 64 de izvoare și fântâni din Alba NU au apă bună de băut Direcția de Sănătate Publică Alba îndeamnă cetățenii să verifice întotdeauna sursa apei înainte de consum. Este important ca, în cazul izvoarelor neconforme, să se evite consumul direct și să se opteze pentru […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea