Rămâi conectat

Actualitate

Proiect de lege: Limita de viteză în localități să crească la 70 km/h

Ziarul Unirea

Publicat

în

AUR - Alegeri Locale 2024

limita-viteza-localitatiViteza maximă de deplasare în interiorul localităților ar putea crește la 70 km/h, dacă Guvernul va ţine cont de o solicitare venită din PSD.

Mai mulți senatori au depus un proiect de lege care prevede creșterea limitei de viteză în localități la 70 km/h pentru motociclete și mașini și la 60 km/h pentru celelalte categorii de autovehicule, urmârindu-se „fluidizarea traficului” și astfel reducerea oboselii șoferilor.

Proiectul prevede modificarea și completarea Ordonantei de Urgenta a Guvernului nr. 195/2002 republicată, privind circulația pe drumurile publice, astfel:

„Limita maximă de viteză în localități este de 70 km/h pentru autovehiculele din categoriile A si B și  60 km/h pentru celelalte categorii de autovehicule, așa cum sunt ele descrise în Anexa I la OUG nr. 195/2002.

Indicatoarele rutiere provizorii de avertizare si restrictionare a vitezei in trafic, aflate pe sectoarele de drum pe care se executa lucrari, vor fi insotite de placute aditionale lizibile inscriptionate cu perioada de desfasurare a lucrarile precum si intervalul orar in care se executa aceste lucrari. La expirarea perioadei de executie inscrisa pe placutele aditionale, indicatoarele isi pierd valabilitatea.”

În expunerea de motive, inițiatorii ( pantru senatori PSD) menționează că se impunee creșterea vitezei de circulație în interiorul localităților pentru a „permite fluidizarea traficului pe drumurile aglomerate din România și reducerea timpilor de condus pentru șoferi, reducându-se oboseala acestora”.

Proiectul a fost înregistrat la Senat marți și se află în dezbatere publică.

sursa: hotnews


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Regimul armelor și munițiilor, MODIFICAT în Guvern: Persoanele inculpate pentru fapte penale nu mai pot deține arme

Ziarul Unirea

Publicat

în

Regimul armelor și munițiilor, MODIFICAT în Guvern: Persoanele inculpate pentru fapte penale nu mai pot deține arme Guvernul a adoptat, joi 9 mai 2024, o Ordonanţă de Urgenţă pentru modificarea Legii nr. 295/2004 privind regimul armelor şi muniţiilor, prin care persoanelor inculpate pentru fapte penale săvârşite cu intenţie li se interzice dreptul de a procura […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea