Rămâi conectat

Sport

FOTO, Performanţă de senzaţie: Ana Rodean (CS Unirea Alba Iulia) – campioană naţională la maraton şi locul 4 la “Bucharest Maraton”, prima dintre românce, în proba “regină” a atletismului!!!

Dan HENEGAR

Publicat

în

ana-rodean-bucuresti-maraton-4Performanţă de senzaţie pentru atleta Ana Rodean (CS Unirea Alba Alba Iulia), care şi-a demonstrat iarăşi calităţile extraordinare şi de mare sportivă, devenind campioană naţională la maraton, după ce în această vară a reprezentat Alba la Jocurile Olimpice de la Rio, în proba de 20 de kilometri marş.

După cursa de la Rio mi-am zis că o să mă răzbun la maraton. Vizam o medalie, dar nu aşteptam chiar la cea mai strălucitoare. Este extraordinar, am reuşit o cursă bună şi mă bucur”, a spus merituoasa atletă, la finele celui mai renumit concurs de maraton din ţară, ce a adunat peste 14.000 de participanţi. Printre învinsele Anei Rodean s-a numărat şi Daniela Cîrlan, prezentă la Rio în proba de maraton.

Campioana din Cetatea Marii şi-a trecut astăzi în palmares la Bucureşti, medalia de aur în proba „regină” a atletismului, pe distanţa de 42,195 kilometri!!! Lăudabilă este şi clasarea, la general, pe locul al 4-lea, la „Raiffesen Bank Bucharest Marathon”, prima dintre românce, Ana Rodean fiind întrecută doar de 3 atlete ce provin din ţări de pe continentul african.

Ana Rodean a fost prezentă la startul competiţiei din Capitală în ultimii 4 ani, mai cucerind o medalie de bronz în 2012.

Pentru Ana Rodean sportul este totul, iar dragostea pentru atletism a împins-o mereu înainte pe atleta în vârstă de 32 de ani, înana-rodean-bucuresti-maraton-3 două probe extrem de dificile, marşul şi maratonul. “Este o performanţă extraordinară pentru Ana Rodean, la prima cursă de maraton din acest an. O victorie surprinzătoare, a făcut o cursă foarte inteligentă, a stabilit un ritm foarte constant, devenind în premieră campioană naţională la maraton. Ana dovedeşte ambiţie, perseverenţă, curaj şi plăcere de a alerga, lucru tot mai rar în ziua de astăzi. Mă bucur că câştigat, mai ales că a depăşit şi două sportive din Kenya”, a declarat antrenorul Gabriel Avram.

*Prima dintre românce, depăşită numai de sportive din Africa!

Competiţia internă s-a disputat în paralel cu a 9-a ediţie a „Raiffesen Bank Bucharest Marathon”, pe primele poziţii clasându-se, la feminin: 1. WAKJIRA ZERITU BEGASHAW, Ethiopia – 02:40:33; 2. KIMAIYO SALLY JEMUTAI, Kenya – 02:40:50; 3. TAYR FATUMA USEN, Ethiopia – 02:40:53; 4. RODEAN ANA VERONICA, România – 02:51:05; 5. KORIR SALLY JEPKEMOI, Kenya – 02:51:52.

[nggallery id=2808]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

George Cozma (CSȘ Blaj) concurează vineri la Campionatul European Under 18 din Slovacia

Dan HENEGAR

Publicat

în

George Cozma (CSȘ Blaj) concurează vineri la Campionatul European Under 18 din Slovacia, în calificările probei de 800 metri La finele acestei săptămâni, aiudeanul George Cozma (CSȘ Blaj), recent medaliat cu bronz la Campionatele Balcanice Under 18 de la Maribor (Slovenia), va lua startul la Campionatul European Under 18, în perioada 18-21 iulie, în Slovacia, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea