Rămâi conectat

Politică Administrație

Vasile Dîncu, la Alba Iulia, despre parlamentare: Eu cu Cioloș nu vom candida. Nu cred că va fi o ofertă bogată din partea partidelor pentru miniștri

Ziarul Unirea

Publicat

în

Vicepremierul Vasile Dîncu a declarat, vineri, la Alba Iulia, că el și Dacian Cioloș au stabilit de la început că nu vor candida la alegerile parlamentare. Acesta a spus că nici pentru miniștrii din Guvernul tehnocrat nu va fi o ofertă bogată, precizând că partidele politice nu își vor risipi locurile întrucât au oameni care fac campanie.

dincu-dumitrel03”Noi am stabilit încă de la începutul mandatului, cu Dacian Cioloș, că nu vom participa la aceste alegeri, nici eu nici domnia sa. Ne ducem acest mandat pe care l-am luat, până la capăt, așa cum este, și după aceea vedem fiecare ce vom face la finalul acestui parcurs. Pe de altă parte, și eu, și domnia sa avem părerea că dacă există membri ai Guvernului care vor să se integreze în politică, acesta ar fi un lucru foarte bun, pentru că majoritatea sunt oameni tineri, majoritatea au expertiză, chiar dacă nu au experiență politică. Au expertiză într-un anumit domeniu și cred că partidele ar câștiga prin aceasta”, a spus Vasile Dîncu.

În opinia sa, plecarea din echipa guvernamentală a miniștrilor care doresc să candideze nu reprezintă ”o sancțiune”, ci ”un lucru normal”, în condițiile în care Guvernul este unul apolitic.

”Noi suntem un guvern independent, care nu poate să funcționeze cu două viteze: unii sunt instrumentați de un partid și ceilalți încercăm să ținem lucrurile neutre. Așa încât, în mod firesc, trebuie să se ocupe și de campania electorală. Cei care vor face asta vor trebui să plece. Sigur că unii pot să plece cu ideea că pleacă doar puțin și se întorc peste două luni și își reiau locurile cu o legitimitate întărită. Este un pariu cu politica pe care unii îl câștigă, alții îl pierd”, a spus vicepremierul.

Întrebat dacă vor fi mulți miniștri care se vor intra în politică, acesta a răspuns: ”Nu cred că vor fi foarte mulți, dar asta e o întrebare care ține de o viziune subiectivă, nu pot să știu cum gândește fiecare, dar nu cred că vor fi foarte mulți. Cred că nici partidele politice nu vor risipi locurile de pe listele lor, locuri pentru oameni care fac campanie, care sunt în anumite funcții în partid, care au în spatele lor echipe. Nu cred că va fi o ofertă bogată pentru miniștri. Dar asta e o părere subiectivă și nu îmi prea place să comentez politică acum că mi-am ieșit din mână”


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Sălile de clasă ale Colegiului Militar Alba Iulia vor fi modernizate: Licitație de peste 800.000 lei lansată pe SEAP

Bera Larisa

Publicat

în

Sălile de clasă ale Colegiului Militar Alba Iulia vor fi modernizate: Licitație de peste 800.000 lei lansată pe SEAP Ministerul Apărării Naționale, Unitatea Militară 01829 București, urmărește să achiziționeze mobilier în sălile de clasă ale Colegiului Național Militar „Mihai Viteazul”. Licitația de peste 800.000 de lei a fost publicată pe Sistemul Electronic de Achiziții Publice. […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea