Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

VIDEO: Copii cu nevoi speciale internaţi după ce au consumat mâncare stricată la cantina şcolii. Numărul lor ar putea ajunge la 100

Bogdan Presecan

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Părinţii şi fraţii copiilor susţin că aceştia au început să se simtă rău la scurt timp după ce au mâncat la cantina şcolii.

Aproape 30 de copii de la Centrul Şcolar pentru Educaţie Incluzivă Alba Iulia au fost internaţi în această seară la Secţia Infecţioase a Spitalului Judeţean Alba cu simptome de toxiinfecţie alimentară, alţi zeci fiind aşteptaţi să sosească. Celor care s-au simţit foarte rău li s-au făcut spălături stomacale şi au fost puşi la perfuzii. Unii dintre ei chiar au vomitat sânge.

Capacitatea spitalului fiind depăşită, este de aşteptat ca unii dintre ei să fie trimişi spre alte unităţi spitaliceşti din judeţ.

Copiii au început să se simtă rău şi să vomite după ce au consumat supă de pui, cartofi franţuzeşti cu caşcaval, maioneză şi pulpe de pui, meniul fiind adus de la un restaurant din Alba Iulia care oferă mâncare în regim de catering şi care are contract cu unitatea şcolară. În total la cantina şcolii mănâncă zilnic circa 150 de copii.

La faţa locului s-a deplasat o echipă formată din prefectul Ştefan Bardan, subprefectul Raul Tudoraşcu, directorul DSV Alba Vasile Bereş, directorul DSP Horea Timiş, reprezentanţi ai Comisariatului judeţean pentru Protecţia Consumatorului.

Surse din cadrul anchetei demarate în această seară au precizat că furnizorul serviciilor de catering pentru Centrul Şcolar pentru Educaţie Incluzivă Alba Iulia este pensiunea “Casa Traiana” condusă de Sergiu Vârtei. Direcţia de Sănătate Publică şi Direcţia Sanitar Veterinară au pus sigiliu pe bucătărie,  au luat probe din toate produsele alimentare şi au ridicat facturile firmei. Autorităţile verifică dacă firma respectivă mai are contracte similare cu alte unităţi şcolare. Urmează ca analizele de laborator să lămurească care sunt cauzele ce au condus la această situaţie. (B.P.)

 

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

LOCURI de MUNCĂ în județul Alba, la data de 30 APRILIE 2024: 470 posturi sunt disponibile în Alba Iulia, Aiud, Câmpeni, Ocna Mureș, Sebeș și Teiuș

Ziarul Unirea

Publicat

în

LOCURI de MUNCĂ în județul Alba, la data de 30 APRILIE 2024: 470 posturi sunt disponibile în Alba Iulia, Aiud, Câmpeni, Ocna Mureș, Sebeș și Teiuș Persoanele interesate să ocupe un loc de muncă pot viziona ofertele accesând www.anofm.ro, selectați AJOFM Alba, secțiunea Persoane fizice – Locuri de muncă vacante sau se pot prezenta la […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea