Rămâi conectat

Actualitate

Guvernul nu susține inițiativa legislativă ca tinerii sub 25 de ani să fie scutiți de impozit, timp de 3 ani

Ziarul Unirea

Publicat

în

Inițiativa legislativă care propune ca tinerii sub 25 de ani să nu plătească impozitul pe venit timp de 3 ani,  facilitate care i-ar ajuta și pe angajatori, care ar fi scutiți astfel de la acoperirea costului cu impozitul angajatului, nu are susținerea Guvernului. Executivul a comunicat Parlamentului că o astfel de măsură ar discrimina alți tineri și nu ar asigura tratament egal tuturor investitorilor.

tineri - loc de muncaProiectul legislativ, prezentat în premieră de Profit.ro, a fost redactat în Parlament cu argumentul că șomajul în rândul tinerilor din România sub 25 de ani este peste media europeană. Angajarea în regim part-time ar rămâne astfel soluția optimă pentru mulți dintre tinerii cu vârste cuprinse între 15-25 de ani, dar este descurajată de fiscalitatea ridicată.

Proiectul modifică actualul text al Codului Fiscal, introducând în categoria veniturilor neimpozabile pe cele din salarii și asimilate salariilor realizate în primii 3 ani de muncă de către tinerii cu vârsta mai mică de 25 de ani.

Sursa: profit.ro; stiripesurse.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

18-19 iulie 2024 | COD GALBEN de FURTUNĂ în Alba și alte județe din țară: Vijelii, grindină, descărcări electrice și averse torențiale

Ziarul Unirea

Publicat

în

18-19 iulie 2024 | COD GALBEN de FURTUNĂ în Alba și alte județe din țară: Vijelii, grindină, descărcări electrice și averse torențiale ANM A emis joi dimineața o avertizare meteo cod galben de furtună valabil în Alba și alte județe din țară, în intervalul 18 iulie, ora 10 – 19 iulie, ora 02. Citește și: […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea